Коментари - Русия праща хора на Луната след 2030 г. | IT.dir.bg
назад

Русия праща хора на Луната след 2030 г.

Разработваната руска програма за далечния космос предполага осъществяване на пилотиран полет до Луната след 2030 г.

Обратно в новината

Коментари - Русия праща хора на Луната след 2030 г. | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

тия още един автомобил като хората не са направили, на Луната ще ми ходят. да не говорим че самолетите им падат като круши. Освен водка и сельодка друго не им е важно.

Провери за marussia, и пак говори. Ех как обичате да злобеете, а ние какво имаме, освен злоба.

В чест на 100 годишнината от кацането на американските космонавти!!!???

Така е, 2069 година е добра за това начинание

Тати ще ми купи колело,ама друг път...Ако Путин и кликата му са на власт,Луната ще я гледат през крив макарон !

Само 61 след американците? Не ми се вярва хич. Да не би през 2030 да започнат да се подготвят за кацане през 2069? 100 години след цивилизацията е доста по-правдоподобно.

Така си мислиш, защото бъркаш Холивуд с Луната.

Едва ли е бърка. По-скоро ти си сбъркал Дира с психиатрията.

Ех-е-е-е... ! Те дотогава китайците и сигането (индийците) ще са я опоскали, и братушките просто няма да има къде да кацнат!

Стига с тези руснаци бе.Оставете ги да си пият водката и сельодката.Сега си имат и вожд и водка какво друго им трябва!

очевидно разчитат отново на котайците да го повозят до луната....

За 322 дни, в които Луноход 1 е действащ, изминава 10,5 км изпраща над 20 000 снимки и 206 панорамни снимки с висока резолюция. В допълнение взима 25 проби от почвата. Луноход 2 работи 4 месеца, като успява да покрие 37 км терен, включително и хълмисти височини. Изпраща 86 панорамни снимки и над 80 000 снимки. Освен това извършва множество опити, експерименти и измервания.

Руският Луноход 1 е първият апарат с дистанционно управление, движещ се по повърхността на друго космическо тяло.

Луна 1 става първият обект с човешки произход на орбита около Слънцето. Луна 2 сблъсквайки се с Луната, става първият обект с човешки произход на повърхността на друго небесно тяло. Луна 3 заснема за пръв път обратната страна на Луната. Луна 9 е първият апарат осъществил меко кацане на повърхността на небесно тяло, а Луна 10 първият апарат на орбита около друго небесно тяло. Луна 16 става първият автоматичен апарат доставил материал от друго небесно тяло обратно на Земята. Луна 17 и Луна 21 доставят до повърхността на Луната апаратите Луноход 1 и Луноход 2.

На 20 юли 1969 г Американците кацнаха за първи път на Луната!Браво на рашките,ах ама те още не са го нправили ,таварищи!!!!!

Този филм сме го гледали, ама даже не е научно-популярен :-)))

Твърди се, че американците са уцелили/влезли в орбита/кацнали/върнали се на орбиталния модул/върнали се на земята... с компютър по зле и от ЕлКа-та с която учих в техникума през 1981 г.... Сега, не могат да се качат на МКС... Дано някой ден, да стигне човек до луната. Но и това няма да значи, че сме излезли от черупката си...

Две глупости. 1. Компютъра е без значение в случая, цащото примерно руснаците пък пратиха луноходи, а сега "не могат". Да не говорим, че с такива "елки" изстреляха совалките, които се скачваха с МКС. 2. Американците се скачат с МКС откакто съществува и дори по-големите модули са качили и закачили те. И в момента се скачат с МКС без никакъв проблем. Вероятно малкото ти мозъче е искало да намекне, че не изпращат пилотирани кораби до МКС. Но това е защото си простичък.

:) az kato malak si spomniam che Rusnacite obeshtaha za 100 godishninata ot revoliuciata (2017) da stapiat na Mars, ee oshte si chakam obeshtanoto ..... :(

И на мен леля ми като бях малък ми обеща, че като порасна ще ми купи лека кола. И аз още си я чакам! Ама ще има да почакам - тя дори на братовчед ми не купи, та камо ли на мен...

изпраща хора на Луната , 2033 година , за цигани можем да направим изключение и да ги изпратим веднага.

Смисъла на тези мисии е да се развиват космическите технологии. И за какво? като се развият до границата на физичните ограничения после накъде? Тази вселена не е направена човек в тленното си тяло да я покорява. Тя е създадена само да го удивлява, да бъди възхищение със своята необятност и скрити тайни, да го кара гледайки нощното небе да потръпва от вълнение и да си задава важните въпроси. За това Твореца се е погрижил да ни е интересно, а вроденото ни любопитство ни кара да мислим и търсим отговорите, които за някой рано, а за други по-късно ги довеждат до него. Човек ще покори космоса когато Твореца облече в нетленност достойните представители на човешкият род. Творците, които са способни да обичат и разбират принципите на живота. Те ще получат големия дар и ще имат привилегията да опознават чудните тайни на космоса, неограничени от тленните си тела. А дотогава космическите мисии ще бъдат добра реклама и международен престиж.

Да бе, земята е плоска, а науката - ЕРЕС и творение на Дявола. А учените - да горят на клада! Знаем ние слугите на Твореца какви са ги вършили...

грешка - след 3020г.

Всъщност тоя дето го "цитират", казва, че поне до 2030-а няма да опитват да пращат пилотирана мисия до луната. Програма за след 2030-а дори руснаците нямат наглостта да претендират, че имат. Не че не бих се радвал ако пратят хора там, ако и да е "100 години по-къснно", напротив. Но какво да се прави, лозунгът под който е позволено да работят на "журналистите" в БГ явно е: "българските медии - най-съветски на планетата".

Със сигурност ще го направят защото 2030 ще има совалки и всеки ще може да посети луната ако има пари. Ако не се лъжа американците забиха 2020 за мисия до Марс. Това е по-интересно.

Те американците да възстановят първо пилотираните полети до МКС, че после с великите планове.

САЩ казаха, че полет до Марс ще е принципно възможен около 2028 - 2030 г. Освен това НАСА никога не се е ангажирала с идеята самостоятелно да осъществи това, а винаги е наблягала на идеята за широко международно сътрудничество по отношение на пилотиран космически полет до Марс. Полетите до МКС ще бъдат възобновени през 2017 или 2018 г. с подходяща техника, но трябва да се каже, че за НАСА МКС вече не е приоритет и дори обмислят отказ за финансиране след 2020 г. Дали ще стане така или не е рано да се каже, защото предстои смяна в американската администрация, която задължително води до промяна в управлението на НАСА. А всяко ново ръководство има различна визия по отношение на цели, приоритети, също и финансиране.

Пълно е с малоумници в тоя форум ... Поне малко се запознайте с фактите бе идиоти!

Тук са интелигенцията от всички коментиращи. ВИж другите форуми!

По това време може тези мисия да са напълно обезсмислени както вървят нещата. Тези мисии са единствено въпрос на престиж и реклама. Нямат сериозна практическа стойност.

разбира се, навремето са мислили колко са безсмислени опитите с радиовълните :) за ко са им? впрочем безсмислени бяха американските напъни, наистина само реклама колко са могъщи. руснаците си оплитат мрежата в това време. Пример-двигатели....

Смисъла на тези мисии е да се развиват космическите технологии. И за какво? После накъде? Тази вселена не е направена човек в тленното си тяло да я покорява. Тя е създадена само да го удивлява, да бъди възхищение със своята необятност и скрити тайни, да го кара гледайки нощното небе да потръпва от вълнение и да си задава важните въпроси. За това Твореца се е погрижил да ни е интересно, а вроденото ни любопитство ни кара да мислим и търсим отговорите, които за някой рано, а за други по-късно ги довеждат до него. Човек ще покори космоса когато Твореца облече в нетленност достойните представители на човешкият род. Творците, които са способни да обичат и разбират принципите на живота. Те ще получат големия дар и ще имат привилегията да опознават чудните тайни на космоса, неограничени от тленните си тела. А дотогава космическите мисии ще бъдат добра реклама и международен престиж.

Глупости! Просто руснаците не успяха да решат много проблеми включително и с мощните двигатели. Едва сега правят мощна ракета - Ангара, която да има възможност за такива мисии. Американците навремето не са мислили изобщо за икономичност на двигателите, точно както и при колите. ама последните 10-15 години преосмислят това.

3020 година? Може ама след като Русия след 10-години няма да я има, като какви ще ги пращат!?

Ти се замисли, дали ти съществуваш и ако решиш, че да, то с какъв знак.

jizast

Американците го направиха преди 50 години. Москалите пак са 1 век назад

Ех, ако го бяха направили наистина...

"Русия праща хора на Луната след 2030 г." ... а някой знае ли СЛЕД коя година ще ги връщат?

Там е работата, че пращат каторжници не е нужно да ги връщат!

Звучи ми като новина от 60-те на миналия век.

Дори тогава не лъжеха със заглавията така тъпанарски. Истинското заглавие би било "Русия не планира да праща хора на луната поне до 2030-а", това казват руснаците. Тукашите "медии" се посират както обикновено, всъщност правят мечешка услуга и на господарите си руснаци.

Според мен си абсолютно прав. Не е за първи път преводът да е неточен или двусмислен. Още повече, че самите руснаци винаги са били предпазливи и крайно консервативни по отношение на разгласяване на детайли от космическите си програми. Винаги са предпочитали да се похвалят с нещо, което е вече постигнато, отколкото с предварителни грандиозни проекти.

Възможно е. Руснаците винаги са били с около половин век назад от всички технически и научни постижения. До тогава високотехнологичните нации вече ще са далеч напред и това руско"Постижение" ще изглежда смешно.

Дори и малоумни вече щяха да запомнят елементарните факти: Циолковски, Спутник 1, Ю. Гагарин, В.Терешкова, Салют/МКС.

След 100 години ще стана бог!

Не подозираш дори колко си близо до истината !

След 100 години едва ли, ама след 100 живота - имаш реален шанс, ако се развиваш правилно...

Е, така е по - добре. Че предишния път се бяха изхвърлили - все пак 2020 г. е след 6 г. До 2030 има, обаче, много време. И никой няма да помни, че е трябвало да стъпят на Луната. Както и никой вече не помни, че първия път трябваше да го направят до 1975 г.

първо прочетох че пращат хора след 2030 години, и ми се видя оптимистична прогноза. но после видях че мислят да пратят хора във 2030 година... горките руснаци, що не си гледат водката....

Ти поне си гледаш единствено телевизията и ракията.