Коментари - Руските лунни станции ще се захранват с плутоний | IT.dir.bg
назад

Руските лунни станции ще се захранват с плутоний

Бъдещите руски спускаеми станции ще бъдат захранвани с електричество не само чрез слънчеви панели, а и чрез плутоний.

Обратно в новината

Коментари - Руските лунни станции ще се захранват с плутоний | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

не било плутоний, а водкий. това е основното гориво на руснаците...

Плутония е промитивна технология?! Това да не ти е газта която ще внася гейсъюза с кутийки от кока кола през океана. ХАхахахахаха не прост а пределно тъп си дори не знаеш защо се използва тази технология...Дорис е чудя дали да обясня на такъв дебил като теб..Но добре ще ти кажа: Слънчевите панели дто ползват краварите не осигуряват захранване ако са разположени на тъмната страна на Луната или ако сателита е в сянката на Земята или Луната....Отделно размерите им са огроми спрямо размера на една такавакомпактна батерия.. А също така често соларните... още

навремето едни нашественици ползваха полонии още има следи в питейни води в региона никопол белене свищов зимнича от техни ликвидирани

примитивна тенология с плутоний .... каквото имат това ползват .... ако имаха по-свястна технология поне себеси нямаше да тровят с плутоний ... има и дуги изотопни источници на електричество , ама имтелект , разведка , патенти , кинти .... нема ... вовка в бункера и давай с плутоний ...

Плутония е промитивна технология?! Това да не ти е газта която ще внася гейсъюза с кутийки от кока кола през океана. ХАхахахахаха не прост а пределно тъп си дори не знаеш защо се използва тази технология...Дорис е чудя дали да обясня на такъв дебил като теб..Но добре ще ти кажа: Слънчевите панели дто ползват краварите не осигуряват захранване ако са разположени на тъмната страна на Луната или ако сателита е в сянката на Земята или Луната....Отделно размерите им са огроми спрямо размера на една такава компактна батерия.. А също така често соларните панели здават фира докато се разпъват и са дотам, а на батериата няма какво д а и се скапе.Сега разбираш ли мунчо кое е технологично и кое не а? Или си токлкова тъп дебил че и това не схващаш!

новина е като най-големите джуджета и най-бързите часовници. Някой вече са на америций и калифорний за радиоизитопни източници на електричество, докато други чакат доклад от шпионите...

също кат зелена тиква, бил обичал оръжейния плутоний. Ама оръжейният е 239, а за радиоизотопни термоелектрически генератори се ползва 238 и от от около 50-ина години. Т.е. Щирлиц най-сетне е изпратил шифрограма ;-)

плановете и обещанията са безплатни и лесни за даване не знам защо си мисля, че руската космическа програма е застинала някъде 70те години на миналия век

Не е странно да се притесняваш от радияцията, странно е да не се притесняваш от нея.

Това е руски джигит с плутоний. Аплодисменти!

А българските лунни станции с какво ще се захранват?

С водка сигурно !?

с говорене

В статията са упоменати единствено плановете на руснаците. Обаче има проблем. Още чакат разрешение от Македония, а както всички знаем И луната си е суверенна македонска територия.

Прав е руснака, ами то всеки знае, че радиацията е безвредна, а онези ми ти смешни учени в САЩ и ЕС се загрижили за екипажа. Екипаж ще си обучиш нов ...

Абе, американофили, като толкова сте се загрижили за околната среда и водите защо нищи не казвате за обеднения уран, който вашите кумири разпръснаха по Ирак и бивша Югославия?А тези в САЩ плутоний не видели.Писна ми от недоклатени пъпчивци, пишещи глупости, които са срам дори за образовани шестокрасници.

подобни радиоактивни акумулаторни батерии се използват от много време в САЩ .. link руснака изобщо говори глупости в стил "нямаме аналог в света " най-добрите сме .. Глупак

Щото обеднения уран е извлечен от природния и концентрацията на радиоактиевен уран е много под тази на природния радиоактивен. Демек Природния е безопасен този е още по безопасен. Опасен е единствено обогатения. Мария Кюри за са получи 1 гр е трвбвало да прекопа тонове уран. Като боеприпаси единственото което се ползва от урана е голямата му плътност. Еди куфар с уран не може го мръднеш от земята ако ще да си и Гълабин Боевски.

Ти наистина ли си толкова куха лейла колото е пишеш. Англия си изхвърля с тонове отпадъците от ядрените централи на дъното на океана ти ми говориш на някакви грамове, че щели да паднат в океана.

+++

Това го правят руснаците където подводниците на Северния им флот барабар с реакторите ръждясват и тровят цялата акватория. Боклучари са отвсякъде.

Да и не само те всяка по-модерна атомна подводница е проектирана при проблем с реактора, го откача и го изхвърля на дъното на океана. Между другото не е толкова страшно в дълбоките води почти няма живот, а няколко стотин метра воден стълб поглъщат радиацията мина горните слоеве където е рибата всичко е в нормата.

ли си или Маджну незнам, но си куха без съмнение! Не на дъното, ами и на няма 50 м дълбочина в Ирландско море.

преди това се отделят плутония и FP.

руска работа Дихателна система: само 27-милионни части от грама са достатъчни, за да предизвикат рак на белите дробове. Ако плутоният проникне в организма чрез устата и стомаха, той попада в кръвообращението и се натрупва в черния дроб и костите. В резултат на това поразеният човек е застрашен от левкемия, рак на костите и черния дроб.

А така браво за мислите. Виждам обаче, че ако американски апарати са захранени с атомни батерии нямаш проблем. Даже и на Марс да е пак няма проблем. Само така плюй по Русия. Американската радиация е най-добрата радиация. Не я може и да си я дишаш и да си я ядеш, няма проблеми.

плутоний и водка не водят до нищо добро рашките искат да ползват плутоний ! щото са потомствени артисти с водката ! кой дръг ползв плутоний ? А ?

Обаче шушляците и там скъпи!

Ако използват водка ще е по-безопасно, ;-).

Руската ракета настигна самолета!

+++

Руските учени вече откриха витамин С за живот до 120 години, сега е ред на атомните батерии.

Филае се провали поради политически причини. Бюрократите забраниха използването на независим енергиен източник и харпун за скалисти повърхности в програма за близо милиард евро. Сега остава в новините да ни сервират техните интерпретации от мисията и резултатите от изследванията на час по лъжичка. Щели да обработват данните години наред без да е ясно дали изобщо са получени такива.

Но проблема е при фазата на извеждане в орбита. Ако стане авария с ракетата и тя се разпадне в атмосферата плутония е много опасен. Не е само радоактивен а е и силно токсичен. Един грам плутонии може да отрови десетки хиляди хора.

Русия не ме интересува нито техните станции. Вече са доказали че само говорят празни приказки.

Тези да се концентрират към агрикултура и копаенето на землянки, това поне е елементарно.

Това е становище от гледна точка на полските мишки ли.

вече с грижа за съответните мошки, но не полски ;-)

Докато не осерат и космоса с опасна радиация, няма да се успокоят. За да може всички следващи поколения, които без съмнение ще имат достъп до други планети, да се пазят и от болестите на радиацията.

:)) хахахахааха, човек ти ....изби рибата

А защо точно Плутоний? Не може ли Нептуний?

Ficho

Аааа, така няма да се разберем - няма да пипаш нептуния, с него ще се захранват македонските лунни бази, дето още Александър Велики ги е замислил...

и сега се строят в Украйна

Но само ако е путий.

Защо им е да обръщат на цирк и космическата си програма не ми е ясно. Не е да са нямали сериозни постижения в нея, не и да нямат работещи остатъци от нея. Плутониевите източници се ползват в космоса от самото начало, Вояджърите примерно дето толкова десетилетия се обаждаха бяха с такива, и далеч не само те. Да покажат нещо реално, какви са тия празни приказки.

Абе, лайнар нещастен, ония идиоти от НАСА ли са имали достижения или тези, от Европейската космическа агенция.Стига с тия Вояджери, стига с тия простотии.Ако не беше съветската орбитална станция онези идиоти щяха да си седят по за 10-на дена в космоса и да се прибират след няколко обиколки.И тия Вояджери, като ходят в Космоса, кел файда.Кво видяхяа, кво срещнаха.А дали са там ,само тези от НАСА си знаят.Страшни капути сте това, американофилите с промити мозъци нещастни.Вземете, прочетет нещо, образовайте се и тогава пишете, а не като недокецани пубъри да се подхилвате на собствения си инфантилизъм.Ама то каквито ви кумирите, такива сте и вие-промити ограничени инфантили.

Поредният отвързал се пациент на психиатрията.

Както обикновено Зельонъй лъже точно като истински руски комунист.

Дето има една приказка: "Добрютро Пенке, варим боб!" Плутония отдавна се използва за такива цели и не виждам какво му е "новото" и "сензационното" тук. По-конкретно такива източници са използвани на американските сонди Касини, Вояджър и Ню Хорайзънс. Наистина, какво казват с тази "новина"? Руска пропаганда?

Пропагандната машина е под пълна пара и бълва обещания и глупости, че руснаците да не се замислят за курса на рублата, дефицита на сол и всички идиотщини от времето на СССР дето ги спохождат откакто Путин съвсем изперка и се самозабрави...

Абе Путьо и ти си преди вичко Путьо, и след това разбирач.

Това се използва отдавна, или целта е да покажем колко напред са братушките с мат'риала.

Използва се Радиоизотопен термоелектричен генератор още от времето на Вояджър 1 и 2. Разликата е само в химическия елемент.

хахахаха с рубли изгаряни в огромни пещи ще се захранват :))))))))))

Нищо ново. Тия батерии ги имат поне от 50 години, даже един спътник с такива падна на територията на Канада през 80-те та стана гаф.

Bell

"Ученият изтъкна, че той бил голям привърженик на оръжейния плутоний." Не е само той! Всички служби в Русия са.

Мдаа, така е. А американците плащат за него двойно. Наздраве!

"По думите на Зельоний употребата на изотопни източници на енергия представлява голямо преимущество за Русия пред Европа и САЩ. Той припомни, че за тях е характерно някакво "странно притеснение от всички йонизиращи излъчвания"." Този май забравя Кюриосити, и че плутоният в неговата батерия всъщност е Руско производство.