Русия е застрашена от емиграция на ИТ кадри

10-15 хил. специалисти може да напуснат страната за две години

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

бях изчел "от корица до корица" nag.ru & hub.ru. Толкова много синтезирана информация на едно място нямаше. И сега гледам някои руски лектори ..

На руснаците най-им харесвам рускините.

Хубавото от цялата работа е, че България не е засегната от емиграция на всякакви кадри!

Напротив, току що завършилите лекари масово се отправят към Германия, защото техните вече са се пренесли в Швейцария! Тук остават хора на предпенсионна и пенсионна възраст, които просто не искат да се пенсионират, защото не могат да си покрият разходите за живот!

Точно раССия кво ИТ имат! Там останаха само спиртосаните мужици, милиционерите и техните доносници! Не случайно Сергей Брин и Павел Дуров си обраха крушите от там!

0

Ми и аз не се сещам да съм ползвал руска програма. Някой да ми напомни кой широкоразпространен софтуер е руски? Торент клиентите за порно не ги броим.

въпреки, че съм путинофоб - 7-zip. Много добър архиватор от миналото.

0

Да, Игор Павлов, забравих. Тъжно, че хостват всичко на американски сървъри.. Защо ли?

WinRAR на Евгени Рошал, ама той овреме се изнесе в Швейцария! И Касперски и той направи клон там!

В момента ползваш такава. Сървърната програма на сървъра на сайта е руска - Nginx. Може да гледаш и видеа на .mkv формат - съкращението идва от Матрьошка. ;) Сигурно ползваш и .rar архиви, на който неправилно викат Русиан АРхиватор, а реално е от името на човека Рошаи или както се казва.

Бачо Тръмпи.... ой ой молодци програмистие вилкомен ин америка ис вундербааа...

Май никой не схваща какво пише в статият. Основното е, че руските софтуерни фирми искат данъчни облекчения. Като доакзателство представят не особено правдива статистика. Т.е. сега всички фирми по света се изкарват губещи за да смукнат пари от държавата, които после държавата ще намери начин да си върне с данъци и такси от нашия джоб.

с оглед на това: Туитър изтри клип на предизборния екип на президента Доналд Тръмп в памет на Джордж Флойд с аргумента, че е получил сигнал за нарушени авторски права, предава Ройтерс и БТА.

0

Нека.

да става дума за българските ІТ спецове, на които плащате смешни пари?

що програмисти си биха камшика от България, наясно ли сте? Щото им се плаща "яко".

и още ще заминат от личен опит ти го казвам :) за щастие България е номер 1 в производството на ИТ специялисти за износ....

А има ли разлика, да питам аз, между емигранти и имигранти (респективно между емиграция и имиграция) ??? Заглавието на статията (само по себе си) звучи .... ъъ подвеждащо, според мен.

разликата е като експорт и импорт.... а то, тоя сайт взима ли го някой на сериозно

И какво точно не ти харесва на заглавието? Част от статията обяснява, че руските IT-фирми се опасяват от напускане на кадри с темпове, по-големи от тези, с които си обучават нови. Тези напускащи кадри са от гледна точка на Русия Емигранти. За страните, в които отиват, са Имигранти. Тъй като тук става въпрос за Русия, т.е. страната, която напускат, то емигранти е правилно.

за население 146 милиона, това е капкав морето. прав им път, крва им пътечка.

но в дира неграмотността е по-скоро плюс. ако бяха афро или мургавелковци, щяха да се пласират добре, ама не са. взимат повече от прилични пари, но вярвайте на пропагандата колко били зле.

Кранчето на държавните хакери явно е пресъхнало. Е, крайно време беше.

всичко живо бяга от руската кочина..ха.ха

Само сиганите си стоите.

0

Не е вярно - интелигентните хора се редят на опашка да живеят в Русия.

минус.

0

Радвам се, че прозира.

ураа... Ще им дойдат при нас ИТ специалистите.

Аз имах колега, перфектен IT ,много съм научил от него . Замина за Русия преди 22 г. и въобще не мисли да се връща в БГ.

И защо трябва да се връща тук? В Европа са много ценени такива кадри, съответно заплатите са космически за опитни програмисти. Много ме съмнява в Русия да има подобни заплати.

в сериозни фирми в Русия взимат много по-добри пари.

Това в коя вселена се случва точно? Иначе дира защо да пишат, че има риск от отлив на (забележи) кадърни кадри? Като се има предвид, че точно тук русофилията е на почит и се преписват редовно статии от ТАСС не виждам повод да се съмнявам в достоверността на статията.

Никой ли не ти каза, че не е хубаво да лъжеш? А аз имах и има доста колеги от Русия с които сам работил за американски, немски, швейцарски и холандски фирми, и които с години наред не са стъплвали в Русия само и само да могат да се отърват от руското гражданство и да получат местно. И една от основните причини да не искат и да чуят за Самаямогучая беше и е новият руски Цар Путин.

или не могат да работят дистанционно...

е елементарно и просто като фасул - твоите колеги от Русия са те лъгали и ти лъжеш нас.

Могат да работят дистанционно в Русия разбира се, но няма как да избегнат мутрите, които са там съотвветно данък "скойствие", който се плаща от всеки, който има прилични доходи и не е приближен на джуджака. Трябва да си доста ограничен за да останеш в подобна ситуация, при условие, че можеш просто да се изнесеш физически в съседна Естония (например).

явно сте абонати на навални и прочее некадърници

Ама тия IT кадри много ценни станах бе, за какво се мислят тия компютърни плъхове? Русия също като България когато Партия Възраждане дойде на власт си затваря границите пиле да не прехвръкне, тогав аде ще идат тези измислени кадри питам се аз? Докато сме с широко отворени граници естествено е че пропадналият Запад да покварява нашите най-кадърни кадри. Ония западняци са майстори на покварата, влизат им лесно по кожата. Всички специалисти да си останат по държавите и да работят за местните патриоти и родолюбци, а не да слугуват на англосаксонците. Само Партия Възраждане и Костадин Костадинов могат да спасят Българското

Ox, просълзих се … Да вземат по 130лв, както по времето на Т.Живков, вместо поне 3500 долара на месец в другия свят!

би сметнал за унижение да бачка за смешните 3000 долара. купуват си за година-две-три имоти в Москва и всичко останало. щото много "зле" са платени.

Яне Янев 3 ака Бареков 2 щял да оправи нещата... Ще оправи колкото баречката изпълни обещанията си. За да вярваш на този дебил, трябва да си поне 10 пъти по-дебил от него. Ще стои в парламента до следващите избори за европейски парламент и след това ще си уреди животеца като евро дупедат. Там поне рушветите са в евро и по-големи.

10-15 хиляди, сметнати пропорционално на броя население.... Ами това прави 1-2 ИТ специалиста да забегнат от нашата територия. Дали е много или малко, аз не знам.

И какъв процент от населението според теб има капацитета за такъв интелектуален труд? Тук не става въпрос за зидаро-мазачи, берачи на селскостопанска продукция, дори за ниско и средноквалифирани от заводите. Бройката е доста висока

Ами виж гуглето, какъв процент от БГ населението са ИТ и какъв процент от Русия са ИТ. (Ако Министерството на Истината, не е обработила информацията преди това де.)

Ако смяташе нямаше да плямпаш глупости.

що така?

затваряне на границите!

На нашето родно, руско, народно стопанство не му трябват мързеливци, седнали на компютри. Трбяват ни миньори, комбайнери и всякакви други труженици! Всички мързеливци пред компютрите да се разстрелят!

немедленно!

тия плашат гаргите - има толкова много хлапетии, които могат да им вземат хляба, така че прав им път. при тая криза направо размитат за тях по света.

Лъжат бе! Няма такова нещо! ОТ цял свят специалисти се редят на опашки, за руска виза! Ако не вярвате, питайте путинофилите!

ООН казва че в Русия има 12 000 000 гастарбайтери... и много се тревожат че визовите правила ограничавали техният брой.

и бежанци - така че не ги мислете чак толкова.

Емиии няма... няма и да има, те и затова онези от ООН реват че руснаците не ги пускат по техните земи.