Samsung осмя Apple и анонса на iPhone 13

"Някой друг има ли усещане за дежавю? Или само ние?”, казват корейците

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ами като не знаете, че SONY е най - доброто си взимате друго.

Сони имат най-добрия андроид и винаги така е било още от 2010-11 година. За съжаление Сони се фокусираха в скъпите телефони както Самсунг и позанемариха средния клас където бяха силни и за това в момента не съм със Сони. След като LG спряха да правят смартфони не бих се изненадал и Сони да ги последват.

https://www.kaldata.com/%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D1%84%D0%BE%D0%BD%D0%B8/oppo-find-x3-pro-photographer-edition-%D1%81%D0%BC%D0%B0%D1%80%D1%82%D1%84%D0%BE%D0%BD-%D1%81-%D0%B4%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D0%B9%D0%BD-%D0%BD%D0%B0-kodak-%D0%B8-%D1%86%D0%B5%D0%BD%D0%B0-1006-368688.html Ейпъл и Самсунг пасти да ядат! Oppo X3 finder pro

Напоследък Realme,Oppo,Xiaomi,Poco се превръщат в сериозна конкуренция и на Ейпъл,и на Самсунг. Моторола поизостанаха,въпреки чистите версии,жестовете с ръка за функции,реади гоу и пр. Иновативни са,ама ЛСД екрани все още. Новата Ейдж 20 серия са с амолед,пък скапан процесор като цяло. Само про версията е с по-добри параметри. Поко ф3 е добър вариант,ама там пък по форумите пишат за бъгове и проблеми с проксимити сензор,за близост. Дори новия Реалми ГТ оглеждах,с 12/256 е и 888 процесор. Спрях се на Шаоми накрая.Mi 11i.8/256 ,888 процесор. Само 6000 кр е в Норвегия.Самсунг с тези параметри струва поне 9000 кр. За айфон не ми се говори. И да ми подарят Айфон,не го искам. Чичо Сам да ме следи,за всичко да се регистрирам и плащам,и да съм вечно без батерия и пред угрозата строшен екран. Пробвал съм и на Самсунг и на Хуавей да инсталирам на познати кракнати приложения,модифицирани. Не стана на нито една от двете марки. С Моторола нилога не съм имал този проблем,както и с Шаоми и Редми.

Нека всеки си купува което иска.Мен лично Леново ме разочароваха с Моторола напоследък.Една желязна марка я скапаха за съжаление. Реади гоу и простории. Хубаво чист андроид,ама е добре на поносима цена да има амолед екран,8ца снапдрагон и добър звук. Нещата които им убягват засега.Все от едно или друго спестяват. Затова минах на Шаоми. Много ги плюятби тях заради Миуи и пр,ама истината е че Шаоми отдавна са на 2-3 място по продажби. В света. Правят всичко.Имам Ми 65 инча телевизор и робот за почистване техен. Както и от няколко дни Mi 11i.

Стара ти е информацията. Шаоми от юни месец са номер 1 по продажби. Говори се, че ще е временно докато Самсунг се съвземат от ковид ама аз не мисля така. Хуауей е бита карта; ЗТЕ си свиха перките, че да не последват Хуауей; от БиБиКей само 1+ имат някво присъствие ама и те вече правят все по-скъпи телефони без особена причина. И така от китайците остават Шаоми, които нямат проблем да продават телефони с никаква или минимална печалба защото правят пари другаде... И резултатът е налице. Аз лично съм фен на Сони защото имат най-добрия андроид софтуер ама в момента съм с Блек Шарк 3 защото няма такъв телефон на такава цена.

От доста години съм фен на Моторола ,но в последните години ми писна от Н на брой еднакви и подобни модели.Преминах на Шаоми. Понеже чистия андроид е хубаво нещо,амя живеем в 21 век.Амолед екран,рефрешинг рейт,по-добър прицесор или долби атмос? Преди дни ди взех Mi 11i. Подмодела на Mi 11i. Леново скапаха Моторола,това е истината! Новата серия edge 20 например.За теьи пари,и с медиатек лайт версията,а другите със Снапдрагон 7ци процесори? И с ужасни тонколони. Аз лично никога няма да си купя айфон,или пък да се върна на Гнусмас . Мисля че новата ми марка е Шаоми. Понеже вече правят всичко.Скоро и кола ще пуснат,ел кола.Както и се говори за смарт очила на Диор които ще заменят смартфоуна. Вече имам Ми телевизор 65 инча,както и робомоп на Шаоми,за почистване. Сори,ама скоро Шаоми ще изпреварят и Самсунг. Ейпъл вече го изпревариха.

Новият айфон е като стария Хуавей. Ама като много стария:) А колкото до Самсунг, трябва да благодарят на Хамериканците, че изкуствено спънаха Хуавей и ги оставиха сами за определено време, защото няма мислещ човек, който да счете "новия" айфон за конкуренция на Самсунг и Сайоми. Пазарът е красноречив.

Стой настрана от Гнусмас. Или Моторола или Шаоми е рсзумния избор. Но за мен лично Леново скапаха Моторола.

Аз ще поръчам 2на 17ти

един за отпред и един за отзад, настроени на най-яката вибрация! И като ти звънне някой - Оха-а-а!

Както милиони хора по света вярват , че ФВ са хубави коли, така е и с вярващите в Айфон. Пълна овчарщина. Имам в момента и съм имал преди поне 5 Айфона, всеки актуален за периода си. Ми то работата с файлове мъка, мултимедия нещо да прехвърлиш - мъка, мелодия собствена за звънене -мъка. Да видиш подробни данни за някой файл - мъкккааа, да заредиш батерията бързичко по спешност - мъккааа. То добре изглежда, ама е тъпичко, като да излизаш с БГ манекенка. Ама всеки според интелекта си избира нещата

Сънувал си айфон, а като се събуди - мъка, корейски боклук

50% си орав обаче, фолксваген са голяма пръчка и изобщо не са добри

Айфоните, за определена прослойка от населението (не много интелигентни, но с повечеко пари) са точно като златните ланци и синджири за мутрите! Или като татуировките за плебса. Съответната прослойка смята, че са много престижни, а оттам и че са много добри... но уви! Истината от 15-ина години е малко по-различна...

Ползвай айфон за месец и после се изказвай. Иначе малко тъпичко звучиш….

Ами ползвал съм за доста повече (2 години) - не ми допадна.

Ами не си!

Евала пич! Андроид му е майката!

Добре де, плювачите толкова ли ви е натоварено времето, че не може да изгледате 10мин презентация и тогава да коментирате без да се излагате: Новия Бионик15 50% по бърз от конкурентните брандове, видеото - 30% по-бързо. Машин лърнинга 16 ядрен 15.8 трилиона операции в секунда, кинематографични ефекти като в истинското кино заснемане….Кво говорите въобще и за кво се борите - Апъл каквото направи и пусне в обръщение работи БЕЗОТКАЗНО! Запомнете това! За Апъл 120Хц на фисплея нищо не означават и никога няма да са водещи. На мене лично не ми дреме - сравнявам 12 про макса ми със 120 херца на С21- ата ми и никва разлика.

И като цъкна минус промени датата нали - мухахахаххахайа

Не разбирам защо винаги в тази страна трявба да се делим за и против, и все за нещо да се караме, все да сме разделени и да се мразим. Защо трябва да сме против епъл или хората които си ги купуват и харесват, имат парите и си го позволяват, щом им харесват нямаме право да ги съдим а трябва да ги поздравим за избора който са направили. Нормално е фирми като самсунг, които реално са фирмите с иновации да измислят някакви компоненти, и първи да ги ползват в свои продукти, а след това фирми като епъл да преценят как да ги приложат в бъдещи продукти свои продукти. Още повече че самсунг си ги пази за себе си за първото предлагане, все пак влага милярди в тези разработики. За това хората ползващи продукти на самсунг, винаги са сред първите с новостите. Нормално е пък епъл като фирма която не развива компоненти да заложи на това което може, добри реклами, добър маркетинг и добро качество на продуктите си. С това компенсират изоставането с по 1-2 години от появяването на технологиите. Аз никога не бих си взел самсунг или епъл, но не съдя хората които си купуват тези телефони, аз съм фен на сони и ми харесва че те се опитват да ми предложат продукт в който има това което търся, на който да гледам филми и да играя игри и да не ми липсва нищо.

Апъл създадоха персоналния компютър в сегашния му вид и самрфона в сегашния му вид, всички други ги следват, не виждам, какво по-иновативно от това! Апъл са правили компютри, когато Самсунг са яли корени из джунглата. Апъл си проектира и процесорите и мониторите, и всичко. Това, че разни фабрики ги произвеждат, не променя фактът, че Апъл ги проектира. Кой е важният - архитектът или работникът??? Какъв продукт е създал Самсунг? Телевизора, смартфона, монитора? А заяждането идва от разни китайски, руски и корейски тролове, които се опитват да осмиват Апъл и потребителите. Което е селска идиотия, но такива са си хората.

Са семейна компания. Съществува доста преди джопс да проходи. Произвеждат от храни и лекарства, минеш през болници и банки, застрахователни и строителни фирми(най-високата сграда в света), автомобили и танкове, кораби... Отдела за телефони не е проблем за тях. Това е бонус. Апъл ако не са спекулациите на борсата доста зор ще видят. Та не ги мисли самсунг които не разчитат на инвеститори. Те инвестират.

Брато, Самсунг нямат софтуер. Точка. Какво точно са направили Самсунг?

Хубаво Сони,ама топмоделите им са тул в Норвегия към 14 000 кр. Колкото са и Гнусмасите. Трошлив айфон за 15 000 кр да си купиш е лудост.И да плащаш месечна застраховка за екрана да не строшиш. Имал съм 4 мотороли.Безброй пъти са падали,нито драскотина. От 2-3 години обаче се изтарикатиха,и нямат вече горила глас защита.Жена ми си строши чисто нов Моторола Г 5 Г плюс. Оглеждах новите Edge 20 серията и Г 100. 100 няма амолед екран,добър процесор,ама без долби звук. Edge серията си е скъпичка за медиум процесора и липсата на долби звук отново. Затова си купих Mi 11i. Подмодела на 11 топмодела. 8/256 и 108 пиксела камера. Прежалих 3,5 мм вход и външна сд карта,сма това е. Плюсовете са повече!

А ние да се смеем ли, че iPhone 6s дето е на 6 години все още получава софтуерни ъпдейти и ще получи iOS 15, а Galaxy S9, дето е на три няма Андроид 11? М?

Гледах че дори и iphone se първа генерация ще получи ъпдейт. Евала!

Саламсунг да не се радват много щото техните чупливи андроидчета не случайно са трета категория...

Абе корейчетата много да не реват, щото ако не беше чичо Доналд, сега щяха да са на 4-то място по продажби. Нито са цъфнали, нито вързали по продажби, особено във високия клас са доста зле, ако ще и нагъващ се телефон да представят. Таблетите им умреха, а пък за смарт-часовниците хептен!

Що бе, Епълоджайс представи нов ръб и цена! К'во не им харесва на Самуните?!

Толко си далече брат, че чак мозъка ти си е свил. Моля - тишина!

Явно е пълно с хора, които си мислят че нов модел телефон им добавя нещо необходимо. От доста време насам процесорите дори и в по ниския клас телефони са достатъчни за обикновено ежедневие. Тогава .... акцента се премести на камерата, едно допълнение към телефона което не е в основната му функционалност. Изтърка се и плочата с котлоните - хайде сега ще го сгъваме, ще крием рамката и прочие простотии. Абе зомбита, просто ви смучат паричките, а вие се имате за "модерни" и голямата работа .....

Пикал съм на Самсунг Винаги ползвам айфон Но дращя, щото съм гладен

Абе аз имам продукти на Самсунг и нямам проблем с тази компания, но тук се свеждат до нивото на злобни тролове. :) :) И злобеят, защото Апъл взима 60% от печалбата от пазара на мобилни телефони. Процесорът на айфоните е много по-бърз, работят безотказно с години, имат най-качествените компоненти и т.н. И никой не е казал, че Апъл някога изобщо ще има сгъваеми телефони. Много по-добре е да си купя телефон и талбет за същите пари, колкото струва сгъваемия телефон. И Айфон Про изглежда в пъти по-добре от телефоните на Самсунг, особено от тази тухла З фолд! Излагат се.

Продажбите на Xiaomi са нараснали с 26% в сравнение с предходния месец, давайки на компанията 17,1% дял от общия брой смартфони, продадени в световен мащаб през юни, пише CNBC. Samsung и Apple са продали съответно 15,7% и 14,3% от всички телефони за същия период. 60% от какво?

Малоумна чалгарска сган, написал съм ПЕЧАЛБА! Тъпаците, като теб, трябва да се крият някъде!

Хехе, недей така че се излагаш…В Лидъл виното владее 70% от пазара в квартала. А познай сега дали една бутилка колекционерско вино не струва колкото цялата стока в наличност в лидъл в момента, заедно със заплатите на персонала за година…

За епълджиите да кажа: - Половината айфон е с части произведени от Самсунг!

Апъл им показват как да правят телефони.

Чука си и простотията си написал, че чак и плюсове ти нацъкали. Процесора, видеото, камерите, машин лърнинга, фейс рекъгнишъна и програмното обезпечаване е на Апъл - другото е просто периферия. Ма куха лейка може ли разбра???

flash диска на кого е ??

На кого е??? И??? Тва ли е телефона според тебе - флаш диска??? Иначе ей ти та да си затвориш плювалника малко - @сра цялата тема да повтаряш едно и също : Apple is currently purchasing NAND flash memory chips for its iPhones from Toshiba of Japan, Western Digital of the U.S., SK Hynix and Samsung Electronics of South Korea.

Използвал съм iOS, Android и Windows Phone през годините. При iOS нещата просто работят, както се очаква. Apple пускат функционалности, когато са сигурни че работят на 100%. Да не говорим, че телефоните им са "железни" с перфектна поддръжка. Колко телефона с Андроид могат да се похвалят с години безпроблемна работа. Баща ми все още използва един 4С. Екосистемата с останалите устройства е на светлинни години от конкуренцията. Естествено има и негативи, живот на батерията например. С Андроид постоянни проблеми, няма памет, все почистваш нещо, след първата година як лаг тонове ненужни приложения които всяка компания си слага. Поддръжката на някой е ок, но все още далеч от Apple. Ценово, ябълката не е по-скъпа от флагманите с Android. Въпрос на личен избор какво да си купи човек, всички имат предимства и недостатъци.

Като сравняваш Айфон, сравнявай го с флагманите, а не с евтинджосите! Вземи един Самсунг S серия и виж кога ще започне да ти лагва или да няма място! Отдавна мина времето, когато новостите идваха от Епъл (когато Стив Джобс им беше шеф). От много време насам новостите идват от Азия. За жалост както е тръгнало, скоро Китай ще стане лидер при нововъведенията.

Не оспорвам пазарното лидерство на Apple. За Android смартфоните обаче не си прав, че постоянно имат проблеми. Има много модели без проблеми, стига да избереш разумно и да не се стискаш прекалено за цената. Ако прочетеш ревю на модели, които не са от скоро на пазара, и са в по-високият клас, може да си избереш доста читав. Аз така попаднах преди около 2.5 години на LG V30 и съм супер доводлен от работата му. Няма липсва на памет, няма лагове, най-висок клас ударо/прахо/водо-устойчивост (IP68), с процесор от горен клас, много прилична камера, батерия, компактен, с алуминиев корпус, и това беше тогава на цена около 1К лв. До ден днешен работи стабилно и е измерим със съвременните смартфони, въпреки че многократно съм го удрял и изпускал. Единственият компромис е матрицата на дисплея: не е AMOLED, ами е P-OLED, което е компромис с богатстовто на цветовете, въпреки, че сам по себе си не е лош и този дисплей. Проблемът масово е, че хора, купуващи Андроид или се стискат за цената (получават устройства с хардуер на границата на възможното, и скоро след покупката все нещо не достига като ресурс..), или не разбират нищо технически и купуват надценени, но не много добри модели, като много от моделите на SAMSUNG. Apple са страхотни, но един вид са луксозни стоки: за много по-висока цена получаваш не чак толкова много по-добри качества. Дори имат и недостатъци, примерно много по-лесно се чупят и батериите им са малки. Отделно от всичко говорим и за концепции: при Android всички услуги перфектно се интегрират с продуктите и екосистемата на Google, което за мен примерно е важно. Ако ползваш цялостно екосистемата на Apple тогава вероятно има смисъл да купиш техен смартфон, но иначе не виждам смисъл да смесваш Apple с всичко на Google, което ползваш (пощи, облъци, календар, галерия, драйв..).

Стига бе пич, пусни един краш тест на айфон 12 с керамик шийлд и тогава се изказвай. Самсунг с8плюс като излезе си го взех за 2-ри телефон тогава, кефеше ме дизайна и го ползвах без протектор - едно падане и се потроши отпред и отзад - 40см върху плочки в кухнята! После имах р30про, сега с21 ултра - всичко е с калъфи и протектори, че като гледам кво им се случва от леко падане се плаша. С21 ултра го платих 1200$ С 50 повече от Айфон 12 про макс… и нямаше чарджър в кутията дето много псувате апъл…е нема да мина на андроид, честно - сравнение първа ръка! Самсунга в момента бие апъла ми само по видеоклипове. ПС с21 ултрата ми е със Снапдрагон байдъуей…

kgoranov

Самсунг и другите правят реклама на Apple като се сравняват с техните продукти. Не съм забелязал Apple им им прави тази четска като и отбелязва специално техни продукти

То половината сапунерка е с части на Самсунг , ама няма нищо , говори си …

Да рекламата си е реклама. Например като казват как Боинг 737 МАКС пада и не е надежден, те му правят реклама. В случая с ябълката тя е за старите хора, улегнали, на които не им се занимава с иновации. Те си искат телефончето да звъни и толкова. Не обичат да взимат някакви решения в живота си, защото апъл ги взима по-добре от тях.

Някога Нокиа мислеха точно така и къде стигнаха.

Нормално е, вечния втори да се опитва всякакси да се изкара по. И после тихомълком да подвие опашка и трие масово своите "осмивания". То не беше с бецжичните слушалки - осмян и тихомълком изкопиран, после прореза за сензори горе в центъра - осмян и тихомълком изкопиран, после за отсъстващото зарядно - осмян и тихопълком изкопиран, но какво да очакваш от Самсунг - вечния втори? На тях както на калпавия плувац все водораслите им пречат да измислят нещо иновативно...

Да де, ама ProMotion на iPhone се вклчва само като е нужно, когато скролваш нещо например, а през останлото време пести батерия. Това го няма при азиатците. Всеки селяндури (фен на андроид) който хване айфон казва "ама то много мазно бе". Ето това не могат да достигнат.

Всеки селяндур, взел кредит за да си купи Ителефон иведнъж става гражданин и умнокрасавец. Айфон е ширпотреба, както всички останали телефони. Това, че не сте го разбрали говори лошо за Вас!

всичко опира до пари, а от там кой какво може да си позволи. Не са селяндури хората, защото се радват на по евтиното, а да наричаш презрително "азиатци" корейците, които са на светлинни години от повечето държави в света те прави теб селяндур!

Не презирам японци и южнокорейци, за ралика от азиатските държави, които имат сърп и чук на знамето. Не съм теглил кредит за айфона, не съм го изплащал, палтих го наведнъж, както и макбука ми, както и служебното мини. Софтуера на андроида е слаб, няма добра интеграция между устройствата. Спрете да завиждате, какво ви пречим? Май всеки който мрази американците и/или софиянци е с андроид.

никъде не съм споменавал за кредити или нещо подобно. Нещо репликираш на грешното место.

Ако не беше използвал обиди коментарът ти щеше да е само с плюсове. Но пък затвърждаваш широкоразпространеното виждане за тип хора, които държат да са с iPhone.

То си беше за смях. Докато Самсунг, Xiaomi и Huawei вкарват истински иновации, Apple се превърнаха в маркетингова компания, която показва красиви снимки, но зад тях не стои нищо ново. Все едно гледах пипната версия на WS Teleshop.

Самсуняците първо се смеят,после копират!Така стана и със SD картите,и със зарядните!

Очевидно това се случва и в другата посока.

Това, което Апъл пускат е много по-качествено и чакането си заслужава. Самсунг работят по схемата на Гугъл - да се пуска бързо, веднага, дори и да е дръвце.