Коментари - Създадоха самовъзстановяващ се биобетон | IT.dir.bg
назад

Създадоха самовъзстановяващ се биобетон

Бактериите Lysinibacillus sphaericus са способни да съществуват при тежки условия в бетона

Обратно в новината
| Редактор : Стоян Гогов

Коментари - Създадоха самовъзстановяващ се биобетон | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Още по римско време са използвали свързващи смеси, които са се самовъзтановявали. Не е нищо ново, а преоткрито и променено малко така, че някой да получи патента.

... много интересен избор на име - Крали Марко. Нали знаеш че въпреки че легендата е за велик герой борещ се срещу османците, но всъщност историческата личност на която е базиран е сръбски наследник, който не успява да се възкачи на сръбския престол и става османски васал, негови армии се бият на страната на османците и дори самият той всъщност умира в битка срещу влашкия воевода Мирчо Стари докато се сражава на страната на османците. ... та по същият начин както митичния Крали Марко така и митичните римски свързващи смеси предполагам са имали свръхестествени способности да се самовъзстановяват, но ако ни интересува историческата реалност такива не съществуват.

Ако те интересуваше реалността, щеше да проучиш, какво са ползвали тогава римляните и какво е открито за този материал, преди да пишеш глупости. Ако можеше изобщо нещо смислено да кажеш, нямаше да започнеш или дори изобщо да използваш лични нападки. Сам се излагаш така, а на мен ми е само смешно. Друго не постигаш. Може би и леко те съжалявам. Но не много. Такива като теб с лопата да ги ринеш. Вече сте напаст.

докато бактерията не мутира и не стане патогенна за хората, примерно... И тогава кел файда, че имаш безсмъртна къща, след като семейството ти е умряло в/от нея?!

Чудесен коментар, но има милиарди видове бактерии, като всяка може да мутира, както е мутирал мозъка ти до една единствена клетка.