Коментари - Акт за шофиране с Google Glass отнесе американка | IT.dir.bg
назад

Акт за шофиране с Google Glass отнесе американка

Американката Сесилия Абади е получила акт в Калифорния, защото шофирала с "умните" очила на Google - Glass.

Обратно в новината

Коментари - Акт за шофиране с Google Glass отнесе американка | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Първо жената е спряна за шофиране с превишена скорост а не заради очилата. След като е почнала да се заяжда за акта за превишена скорост, е получила акт и за очилата. Закона в Калифорния е достатъчно ясен, и очилата не са разрешени докато шофираш, независимо дали ги използваш или не. Плюс това, за тези които не знаят - образа не е пред теб а в дясно от теб и нагоре, фокусиран на 2.5 метра от теб, така че това със сигурност ти отвежда вниманието от пътя. Тези очила не са HUD - head up display каквити имат военните пилоти, и освен това тези на военните са единствено и пряко свързани с управлението на самолета/хеликоптер-а, а не ти показват имейли, хенгоутс, ю-тюб и подобни неща.

Неточен коментар като предишния... Ако е спряна за проверка от дебел мустакат полицай мексиканец с чувство за превъзходство към жените ... нещо подобно на коментиращия преди, то думите са излишни. Излишни са също ако жената с произход от Уругвай е спряна за проверка от бял полицай - знаем, че всички черни и латиноамериканци се третират по доста различен начин там от полицията. Относно закона - именно законът на Калифорния е доста мъгляв по отношение на случая. Става въпрос, че са забранени телевизионни монитори за видео на предната седалка, с изключение когато се ползват за навигация. Но доста коли имат видео панел на мястото на радиото, който може да се ползва не само за навигация, но и за видео. Отделно за навигация е възможно да се монтира таблет или телефон, които също могат да се ползват за видео. Известно е също, че полицията в Калифорния масово използва лаптопи на предната седалка - щом полицията нарушава закона, то защо всички да не правят същото??? Друго основно положение е, че Google Glass очилата на жената са били изключени - следователно не е гледал видео и няма основание за глобата. Отделен е въпросът, ако полицията поиска да глобява притежателите на Google Glass очила, как ще може да провери отдалече режима, в който ги ползват - това просто не може да стане. Ако погледнеш телевизионните дискусии към тази новина на Youtube, ще се убедиш, че не си прав и доста юристи се изказват в подкрепа на Cecilia Abadie. Може да погледнеш и коментариите на Google+ страницата на Cecilia Abadie - над 500. Можеш да провериш и линка със закона на Калифорния за да се убедиш, че грешиш...

лесбита, спрете да оправдавате простотиите си с мъжете.

Като знам жените кви шофьорки са....трябва да ги глобяват превантивно при всяко сядане зад волана :) Седнат ли вече са в нарушение :)

Аз ползвам с "ГРОЗДУгъл" глас и се орррриентирам прек..хлъц..расно в заобикаляшшшщата....ориг... среда :) НАЗДРАВЕ !

Ако си с кола - приятно шофиране! Че то е май национален спорт...

Всъщност очилата имат камера, която може да записва всичко станало, включително и поведението на полицая, който е съставил акта. Това, че го записват online, сигурно е вбесило полицая. Много полезно при авто произшествия, тъй като записва всичко от мястото на шофьора. Според мен има големи шансове с обжалването на глобата, защото има записа на камерата. Може и полицая да си изпати, ако не се е държал подобаващо. Очилата струват 1500 долара и досега бяха само за тестери и разработчици, скоро ще се появи и стандартна версия за потребители. Супер електроника, дори и Джеймс Бонд няма такива очила.

няма да има запис, иначе ще докаже, че е лъжкиня ('ама аз не ги използвах')

Да обръсне мустака и ще и опростя глобата ;-)

Потърси на Google "Cecilia Abadie images" за да видиш снимка на жената. Жената е от Уругвай и е получила наскоро американско гражданство Може да погледнеш Google+ профила й, където е описана случката. Има повече от 500 коментара. Най-смешното е, че полицаят е бил много безпардонен, но жената не се е сетила да каже тихичко Okay, Glass... record a video" и да покаже случката на видео на всички....

къде видя мустак, това е сянка? заради такива като тебе, разни изглеждащи като травестити женски маймуни минават за красавици!

Ех, тия експерти. То и да имаш деца в колата отвлича вниманието.... Защото всички не отделят очи от пътя и на всеки 8 секунди проверяват огледалото за задно виждане и страничните огледала... И да, по-лесно е да провериш картата докато все пак гледаш пътя макар и не на фокус отколкото да погледнеш към GPS.

на youtube има доста видео примери как изглежда шофирането с Google Glass - просто едно търсене на youtube за google glass driving