Швеция иска да забрани добива на биткойни в Европа

Шведския финансов надзорен орган е загрижен за околната среда

Обратно в новината

Коментари - Швеция иска да забрани добива на биткойни в Европа | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Повече го забраняват, толкова по-скъп ще става.

Сложете лимит на ползваната електроенергия както се обмисля и такъв за ползването на водата и нещата ще си дойдат само на мястото. 20 киловата примерно на месец на домакинство и останалите които надхвърлят тази стойност да се плащат по стойност която да прави добива на биткойни безсмислен. Ако "миньорите' крадът ток да отиват да копат уранова руда в закритите Български рудници.

Ако Швестерите, тези чипирани зомбита искат да се грижат за измисления от глобалистите въглероден отпечатък им предлагам да ПИСКАТ ЗА СПИРАНЕ НА ЕЛЕКТРОМОБИЛИТЕ! Тма е заровено кучето. Отделно всички ШВЕСТЕРИ и ШВАБОВЦИ е добре да схванат, че някои знаем отдавна какво са ОТКРАДНАЛИ от всички ни и на какво пречат ...на енергията от нулевата точка или ZERO POINT ENERGY системите за конверсия на Етер в каквато под енергия ви е кеф. Ето ви, гледайте. ШВЕСТЕРИТЕ И "ЕЛИТА" в ЛИЦЕТО НА АГЕНТИТЕ НА ДЪЛБОКАТА ДЪРЖАВА ОТДАВНА ПРЕЧАТ ДА ИМАМЕ ИСТИНКА БЕЗПЛАТНА И ЗЕЛЕНА ЕНЕРГИЯ ОТ ЕФИРА. ВИЖТЕ ТЕМАТА ОТ УПОР. Филм за технологиите, но не кои и да е, а тези за извличане на свободна, безплатна и истински зелена енергия от енергииния океан в които сме потопени. Представям Ви първия истински филм за надпреварата в добиването на енергия от НУЛЕВАТА ТОЧКА(Етер/Ефир). Време е да се СЪБУДИТЕ за тази ОТКРАДНАТА ВИ ДОСЕГА ВЪЗМОЖНОСТ – ДА НЕ ПЛАЩАТЕ ЗА НЕЩО КОЕТО СЕ НАМИРА В ИЗОБИЛИЕ ВЪВ ВСЕЛЕНАТА и у нас. https://bit.ly/FreeEnergy-ZeroPoint Процъфтяване и свободна енергия за всички, как е възможно, и как да го постигнем в хармония с природата? Научете от документалния филм на Джим Кембъл – Thrive, БГ-субтитри, 2 часа 12 мин. https://bit.ly/ThriveFreeEnergy

Новият ред идва, преди него пръв щурмовак е биткойна. Не ме разбирайте погрешно, съгласен съм ,че това е бъдещето, но безпощадно то използва алчноста и лесните пари. Винаги са ме учили ,че да спечелиш нещо трябва да произведеш нещо, продукт услуга вид творчество даже. Тук се товарят електроцентрали, някъде се краде и ток само и само да се спечели. Добива се продукт който е виртуален но борсата определя цената му в долари. Въпреки всички вреди върху околната среда, той се толерира с изключение на отделни държави. Какъв е по себе си блокчейна,? Каква е природата му? За създателя е ясно ,че е неизвестен и ползва псевдоним. Но целта е да има масовост. Ако може всяка видеокарта по света дори и стара, да работи и да създава невидим все още виртуален свят. Дали това е Мета,дали тази изчислителна мощ я готвят за друго, малцина знаят. Новият Ред идва идва, ваксинираните ще се отделят от неваксинираните и след 10 години примерно последните ще изпитват носталгия по старото ретро време.

гнусни комунисти!

плачетееее само 500 000 евро от 200 000 преди няколко месеца :((((

New study: Bitcoin mining consumes only 0.38% of the world’s wasted energy

ти колко искаш, 38% ли да харчи, преди да се усетим, че трябва да го забраним?

Лудостта трябва да се ограничава веднага. Малко е късно! Нямам предвид технологията.

добре де, внушава се че всеки купува биткоиби щото били бъдещето. Защо тогава някой ги продава? що ни се ги пази?

са твоете бъдеще, ама след като ги изкопаш и ти ги продаваш ;)

Шведите, начело с Гретка, са против всякакви изкопаеми ;)

Колегата горе се накопал, забогатял и сега вече е за забрана на копането. Дали е бил на същите мисли докато е правил кинтите :)

Вече и децата знаят, че биткойна е новото злато. Историята помни и други опити да се забрани "златото" на съвремието. Не свършват много добре за опиталите се...

А така, спрете копаенето, че цената му да излети в космоса поради липсата на предлагане. После щете не щете пак ще го пуснете, защото цената на Швеция ще стане половин биткойн.

Битконя не е като картофите - предлагането не зависи от количеството копаещи. Един блок се генерира на всеки 10 минути независимо дали има 10 или 10 милиона копаещи.

В Китай вече обмислят да махат ограниченията, Грета и компания ще въвеждат. Сори ама няма как да стане

Мнението ми на човек, добил ДОСТА BTC и с видеокарти и с ASIC миньори, е че ЗАБРАНАТА ДАЖЕ закъснява. Има много по-смислени начини на приложение на блокчейн технологиите, отколкото безсмисленото изпаряване на електроенергия, "копаейки" криптовалути. В края на краищата, ако не се преборим с въглеродния отпечатък и оставим планетата, която е наш ОБЩ дом, на децата си в поне такова състояние, в каквото сме я заварили, каква полза, че НЯКОИ ще са по-богати "дигитално".

Ами същата каквато е, че някои са по-богати хартиено. Ама понеже намеси въглеродния отпечатък, да те питам - защо на всяка планета от слънчевата система се наблюдава идентично глобално затопляне като на земята? И там ли копат биткойни да ги ева у зелените човечета? И последен въпрос - на коя ваксина си?

я пак, я пак ... на коя друга планета какво точно затопляне се наблюдава?

Точно така. Бъдещето е на криптовалутите, които не се копаят.

Докато едни хора нон стоп печатат долари и евро, които веднага обръщат в криптовалути, защото знаят, че с фиатните пари е свършено, биткойнът е недосегаем. Финансовия свят вече принадлежи на децентрализираните системи. Набийте си го в главите сами, за да не ви го набият други. Тези същите дето ви баламосват колко лош е биткойна, крипто портфейлите им пращят от същия. Просто използват последната възможност да задържат цената му ниска, за да си напазаруват колкото може повече.

добре, вземи колкото си искаш биткойни и слез до супера и купи хляб и сирене ... без да ползваш долари, евро, лев и тн.разбира се! биткойно е лошо нещо, всеки икономист би ти го казал. от биткойна обаче се печели добре и това могат повечето икономисти да ти го кажат. няма такава зависимост в икономиката, че нещо трябва задължително да е за добро, за да носи печалба. напротив често е точно обратното, колкото по на зле е нещо толкова повече се печели от него. алкохол, цигари, захар, наркотици, оръжия ... все примери за лоши неща от които се печели чудесно! биткойна или която и да е децентрализирана валута не могат да заемат мястото и ролята на централизираните валути. парите не са просто едни хартийки с които разменяш за хляба в супера. те са един от основните инструменти на властта в дадена държава. пп. криптовалутите са фиатни пари. звучиш сякаш намекваш, че не са.

Правя го всеки божи ден. А заради такива "икономисти" като теб, ме е срам да казвам какъв съм по образование. То бива индианци ама...

това което правиш е да ползваш някоя от достъпните карти за разплащане с криптовалути, които всъщност конвертират криптото ти в долар, евро, лев или подобни и с него плащат за хляба в магазина. правиш неща, без да си имаш идея за финансовата механика която стои зад тях. не само ами и се надуваш, че уж си имаш идея какво правиш. кой от нас е индианеца?

Смени си ника . По голяма глупост не съм чел скоро . Коментирай неща за които си поне малко информиран ,иначе си е чиста излагация .

финансова пирамида, осъществила финансов ресурс, предполагам 3-5 трилиона, за въвеждането на новият ред. мега изчислителна мощ, на която се пуснаха всичко, каквото е сабрано за населението от всички платформи и така създаване на почти перфектна симулация на това което стана и става в момента. непроследимост на черната каса изключително лошо влияние върху природата. Така че инвестирайте!

Що, сега да не би някой да го е позволил :) ? Не си научиха урока тези. Китай го забрани напълно и след няколко дни цената му се увеличи с 50%. Същото ще стане и сега. Всеки опит за регулация и ограничение е наливане на вода в мелницата на криптовалутите. Да не говорим, че едни от най-яростните им критици са и едни от най-големите инвеститори в тях. Световната финансова система вече е толкова зависима от криптовалутите, че няма връщане. Представете си какво ще стане, ако биткойна утре изчезне и активът срещу едни няколко трилиона долара го няма, а доларите са емитирани и ги има? Това ще е такава мигновена вълна от инфлация, че ще срути цивилизацията за дни. Реално, в момента биткойна е единственото, което държи световната инфлация в някакви що годе разумни граници.

Ами не просто ще изчеснат едни долари, но стоките ще останат, така че няма как това да генерира инфлация. Точно обратното, може да генерира дефлация.

Тези трилиони, за които пишеш, ще изчезнат, да, ще изчезнат от твоя джоб и джобовете на другите цаци и ще скокнат в джоба на този, който знае какво да ги прави :)

Най-после някой на достатъчно високо ниво в ЕС да повдигне темата. Има твърде много хора, технически неграмотни, които не осъзнават вредата от криптото сега и пълната невъзможност за съществуването му в бъдеще. Без забрани, потреблението на енергия само ще се увеличава, докато достигне невъобразими размери. Дори в момента потреблението е толкова високо, че всяко семейство го усеща, макар да не го осъзнава.

" С всяка забрана тези идиоти ни отварят ново поле за бизнес" Ал Капоне

Мислех да напиша нещо по темата ... ама по точно и съдържателно от това което си написал не измислих.

И ако си имам слънчеви панели на покрива що да не го правя? Тока си е мой. А знаем по колко се изкупува от държавата.

1. Защото алгоритъма не може да различава дали един биткоито е изкопан, използвайки слънчева енергия или енергия от изкопаеми горива. 2. Защото ще ти излиза много по-скъпо да кОпаш със слънчеви панели - нерентабилно е.

Верно ли? А стига бе. Спирам тогава да копам ETH щом ти казваш... Аман от спецове.

Да вдигнат цената на тока над определена сума, като искат някаква разлика.

ЗАБРАНЯВАЙТЕ СИ ГО У ВАС, ЗАЩО ДРУГИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ СЪОБРАЗЯВАТ С ПРИЩЯВКИТЕ ВИ ?

Грета Трумберт (така де, хората зад нея - знаем кои са) иска да забрани яденето и да вдигне цената на петрола на 200 долара

Погледни си тумбака и ще разбереш, че Грета е права.

Гледам, гледам си тумбака и не ти хващам мисълта...

Да дадат челен пример и тогава да искат нещо от останалите.