Швейцарската "Пираня" може да влезе в Българската армия

Бронираната бойна машина "Пираня 5" може да освежи поостарелия инвентар на сухопътните ни войски

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Скоро не само БТРи ами и хляб, сол и въздух ще си внасяме май. Щом брониран микробус неможем да си заварим за какво се борим.

Има един дето е за дравника,заради военните ни заводи.

Само дето знамето не е на Швейцария, ама карай

Бронетранспортьора не е лош германците също имат два производителя които са сред световните лидери и останалите сверяват часовниците си по тях KMW-Krauss-Maffei Wegmann и RheinmetallAG та със тия световни скандали със дизеловите агрегати незнам кво ще е бъдещето на военната техника в ЕУ новите изисквания сигурно ще засегнат и военнопромишления т отрасъл.

ЗАЩО АРМИЯТА НИ НЕ РАЗРАБОТВА ПРОЕКТИРА АЛТЕРНАТИВНИ МОБИЛНИ ИЗТОЧНИЦИ НА ЕНЕРГИЯ ТОВА БИ СПЕСТИЛО МНОГО ПАРИ НА ДЪРЖАВАТА И ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ СЪЩО ТАКА БИ ОСИГУТРИЛО ЕНЕРГИЙНА НЕЗАВИСИМОСТ И СТРАТЕГИЧЕСКО ПРЕДИМСТВО МО-БА ИМАТ БАЗАТА УЧЕНИТЕ

Тука нали си имахме военен завод .Да си ги правим тук .Ше е по добре

За нови бронирани транспортьори за сухопътните войски ще отидат във Русия по някакви супер неизгодни за България договори за подръжка на стара съветска техника!

За разбирачите, дето казват, че сме произвеждали бронирани машини. Да така е, но с една особеност - ние (България) не произвеждахме бронята. Листовете се внасяха от СССР.

Хайде бе... Имахме си и стоманодобивна промишленост, и развойна дейност и производствени мощности. Сега какво е останало от това? - Нищо.

Да, реалността на отворените пазари ги прати в отвъдното. Под командването на държавата конкуретноспособна индустрия никой не е развил досега.

Мислиш ли, че швейцарците си произвеждат тяхната.

Сега пак можем да купим, от САЩ, Германия, Китай или Русия., за листовете ,става въпрос

Добре де, защо не вложат тези пари в български бронетранспортьор, това са огромни средства, които биха останали у нас, и биха развили страната ни.

щото не произвеждахме в пъти по евтина и по качествена машина..бахти продажниците унищожили всичко читаво.

По-качествена? Преди 40 години?

преди 40 г кви пирани ве смехурко

Ник." Приложение" е 100% прав. Тарамбуката Пиряна с отвесния страничен борд става за добра учебна мишена. БМП 1- 2 е проектирана да издържа удар от 20 мм оръдие на 200- 250 метра. Старите БТР 60 ПБ и БРДМ по шосе достигаха скорост 100/ 110 км/ час. Само куполата трябваше да се подмени с по-мощно оръжие и на БТР - подмяна на 2-та бензинови двигателя с 1 мощен дизелов мотор. 7.62 мм к-ца от БТР-60 ПБ на разстояние 100 м под прав ъгъл с бронебоен дупчеше бронята на друг БТР, да не говорим за 14,5 к-ца. / От личен опит / А при грешки, когато предният люк е отворен и 7-62 картечница гръмне отзад от 1 метър / нещо което се е случвало/, дупките в люка са около 15 х 20 мм, направо изкъртени парчета.

Да кажем, че ако на БТР-а му смениш двата двигателя от молотовка - бяха пълна трагедия, а как се превключваха скорости да не говорим - сигурно помниш, че всеки от двата двигателя имаше своя скоростна кутия - би могъл да заприлича на нещо работещо. Но пази боже да се наложи да плуват, 10% я преплуват каквото има за преплуване я не, подготовката за влизане във вода отнема сума време и т.н. Но съм съгласен с тия писали по-рано, че е напълно поситижима изработката на нещо достатъчно добро в БГ за същите пари. Двигателите така или иначе всички производители на такива работи сигурно ги купуват, останалото е железария и свестни инженери, каквито все още има живи и в БГ. Де да имаше и фирма - не "фирма" като тия с разни ченгьоршери за директори/"собственици" и т.н. - която да поеме такава поръчка. Наличните "фирми" ще осерат всичко.

цъкнах минус...но си прав в разсъжденията +

В България е напълно възможно да се произвеждат серийно такива машини на 2-3 по-ниска цена, с идентично качество. Но шепа хора трябва да оберат комисиона, за да стане техният личен приход наш общ разход.

Някога ги правех в КТЗ евтино но сега ще купуваме боклуци много скъпи.

ама кой ще лапа

100% са пригодени за жълти плочки и издържат на обстрел от яйца 55 мм. и снаряди тип ,,кисело мляко"

за военни действия при съвременните противотанкови системи такива тенекиени кашони нямат. 100% уязвимост, чиста учебна цел! стават единствено за използване срещу гражданското население!

БМП-1 от Соф тан бриг бяха натоварени по тъмни доби на Сараф еърпорт на Русланите по 3 на полет и изтъргувани в Близкия Изток. -1999г. БМП1 много лесно се модифицира в 2 и 3 с 30мм автомат. С ниския си силует и мощно въоръжение е страшно оръжие в класа си доказало се в сирийските боеве. БМП-1 бяха замемени от Хан Крум -МТЛБ- дълга база произвеждани в БЕТА- БГ. Вариант БМП с 30 мм автомат + ПТУРС Фагот и 7,62 ка-ца - една добра машина. Самоходната Гвоздика беше на същата база с унгарско 122 мм оръдие. Защо пак се отива на вариант да се пълнят чужди гуши Пеликан , а се унищожава родното производство . Хан Крум закопан в окоп , показващ се отгоре само на 30 см ,с Фагота се разправя безапелационно с всякави пирани -мирани, сови-тюлени и леопарди дори, че чак А2М3. Питайте аркадашларите как побягна наназадзе тяхната мото/танкова бригада неотдавна оставяйки горящи 10 Леопарда А2М3. Пленен танков екипаж беше жив изгорен от извергите за спашване и повече гола танкова атака ала Ротмистров немА. Ударени от изкарани от склад ръждясали пенсионирани Фаготи. Даже инженерите от КраусМафай се чешат по главите, крият се и мънкат, че вече лео-М5 нямало да бъде пробиван от стареца Фагот. И нищо не казват за наследника Конкурс.

Аз да попитам ние лоши БТР ли произвеждаме. Ако някой иска да вземе да се бръкне с 10% от тия суми за малко лицензи за обновления и да продължим да си работим в български завод с български работници

Правехме МТЛБ която не беше лоша бронирана машина ,но тези заводи вече ги няма ,както и машиностроенето като цяло ,иначе не е проблем да се прави такава машина ,като се внесат подходящи трансмисии и двигатели .

МТЛБ (многоцелевой тягач лёгкий бронированный) както личи от името му е с основно предназначение влекач (тегач). Не е проектиран за бойна машина като БТР-а и БМП-то. Има и бойни машини на тази база, у нас се правеше БМП-23, но то не е същото като руското БМП. И наистина тези производства отдавна ги няма. А и самите машини са морално остарели. Да се започне от нулата, кой да го проектира, кой да създаде оборудването? И на мен ми се ще да го възобновим, но не е толкова просто.

Няма смисъл от нови скъпи машини, кого ще нападаме ? Да си поправим старите съветски БТР-чета...

Те са наши.

За патравата Патрия писахте и цена - към 3 милиона евро. Цена за танк. А това недоразумение колко чини? За 2 танка?

Нещо са се изхвърлили с рекламата ,на изстрел от РПГ или друг вид базука не може да издържи танкова броня а камо ли тенекията на това бе-те-ерче ,за незнаещите броните на бронетранспортьорите са предвидени за защита от стрелково оръжие на екипажа ,тежките картечници от 14.5 мм нагоре я пробиват .

Издържа бе! Гаранция! Има само едно условие - да не го уцелят.

Да си купиме Москвич 403 или ГАЗ-М-20 „Победа“. Слагаме отгоре една купола от Т34, ще издържи. И 4 картечници "Владимиров" от страничните прозорци + едно РПГ на мястото до шофьора. Че ги изтепаме бре, ей!

Айде, самолет не можем, ама БТР като тоя спокойно можем да си направим. И сигурно ще е и по-добър, а със сигурност ще е по-евтин.

(моето не го бройте) не ви ли говори нещо?