Коментари - Открита е рядка система с пет звезди | IT.dir.bg
назад

Открита е рядка система с пет звезди

Астрономи откриха много рядка система с пет свързани звезди, анализирайки с данни от проекта SuperWASP, съобщи Би Би Си.

Обратно в новината

Коментари - Открита е рядка система с пет звезди | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Петзвездна система въобще не е рядко откритие. И ние си имаме такава - бат Бойко, Станишев, почетния председател, Кунева, Първанов - всичките се въртят около общ гравитационен център, наречен еврофондове. Пък край тях още множество малки звездички.

Пак съм аз, вероятно най-прагматичният човек, който пише и някога е писал в тоя сайт. Та, не ми обяснихте с какво все пак това октритие ще допринесе за развитието на човечеството? Колко пари бяха да дени за него? Вероятно много! Е, време е да ги оправдаем! Ако не може да има принос в световната икономика, то поне да има такъв в живота на хората! Та, има ли? Или това са поредните пари дадени за изследване на Космоса, без особено покритие?

Твоето не е прагматизъм а късогледство.

без хоризонти, без небе, без свобода, без космос, без полет на мисълта... се затъпява - ЛОШО този ефект съм го виждал в малките общества

Уважаеми "аз"! Напълно Ви разбирам. И аз имам почти същите мисли. Но приемете факта, повтарям ФАКТА, че науката е такова особено нещо, че никога не се знае дали и от най-безполезното на вид откритие, дали няма да изскочи някое невероятно добро приложение за хората!!! Да, понякога е добре да се забавят някои научни изследвания, за да се отговори на по-неотложни практически нужди. Но специално астрономията подбужда едни от най-висшите мисли на човека и допринася много за развитието на човечеството! Гладните и бедните хора по Земята, на които съчувствам и аз, могат да се нахранят много лесно. Просто и правителствата и хората трябва да забравят за егоизма си и да мислят повече за общото благо. А децата и хората да се възпитават в любов към труда и познанието! Това звучи като утопия и точно затова човечеството е на този хал...

съгласен съм ! това се казва ценностна система, която е МНОГО изкривена в нашата цивилизация! явно малко са хората, възпитаващи децата си в любов към ближния. Един приятел най-точно описа веднъж ситуацията : " а можеше земята да бъде един рай за нас !" . И още може! Надявам се, макар вече не съм оптимиста, който бях на 20!

Тва ако е снимка аз съм Мадона ! Алоу редакторите - като слагате рисунки, не пишете че са снимки.

От вчера ми е тръгнало да правя аналогии с научната фантастика... Днес ще кажа: "Падането на ноща" :)...

Винаги съм мислил, че за да станеш учен нещо много сериозно трябва да си зле. И като гледам, съм напълно прав! Не мога да си представя що за човек трябва да си, за да ти харесва да изследваш някакви неща, които са на 250 милиона светлинни години от тука! Какво ти пука от това, че еди си къде имало пет звезди, които се обикаляли една около друга? Все едно някога ще отидеш да ги видиш! Все едно така ще решиш проблемите на човечеството?!? И само като се замисля в това всичкото колко пари са се инвестирали, чак лошо ми става! Колко други неща можеха да се направят с тия пари! Можехме да нахраним немалко гладуващи хора, можехме да помогнем за развитието на спорта и т.н. Ние небето ще гледаме, за да ни каже някой, че еди си къде имало 5 звезди... Еми аз пък ще ви кажа, че на друго място има 10 звезди и какво, професор ли съм?

Слушай си чалгата, много си добре.

И защо мислиш, че слушам чалга? Пак ли ще ми обяснявате, че поради моите практични възгледи съм: олигофрен, чалгар, тъпанар и т.н.? Нямам липраво на мнение, ако то е малко различно от вашето? Или пък, не може ли да гледам малко по-прагматично на живота? Не може ли да се интересувам пряко от онова, което има приложение за нас, а не от някакви отвлечени, абстрактни понятия?

Sancta Simplicitas!

Хм добре, и какво ако ви кажа примерно , в джава скрипт има модули функции с които могат да се дефинират частни параметри? Не мислите ли че подобни новини трябва да бъдат и разтълкувани какво следва от подобно явление (пет звездна система) какво ако отидем там освн че примерно може да няма залези има ли планети в системата ? Що за новина ...

Хората отколе зяпат звездите и особено "Мечките" и са щели да забележат преди 250 год., че се появявят нови светила, зер Мечките са най-гледаните (от Земята) съзвездия! В статията не се споменава от коя звездна величина са уж новите звездни формации. Аз лично с калпавите си очи винаги съм виждал в Голямата мечка една двойна звезда (не е от алкохола, драги, както си мислиш)!

Ами всъщност открай време двойната звезда на чупката на черпака е била тест за добро зрение. За мое съжаление, аз не виждам втората. Така, че не ти си открил топлата вода.

хаиде и аз да добавя още нещо. звездите, които са на върха на черпака са 3, една двоина и една сама. трите заедно не образуват система, наредени са на една права от нашата гледна точка. с обикновен бинокъл или оптически уред с увеличение около 8 се виждат достатъчно ясно.

Според вас ама ли друг вариант освен сътворение от свръх интелект, който ние наричаме Бог. Космическият вакуум не отсъствие на материя, а космическа структура с определени физични свойства. Тази структура дефинира поведението на материалните частици разтворени в нея и тяхното енергийно взаимодействие. Всяка физическа точка от тази космическа структура може да се препрограмира по волята на Бог и да се променят поведението на материята в нея и взаимодействието на елементарните частици. Така Творецът дефинира локалните физични закони на които се подчинява нашата реалност. Това означава че вселената е практически непознаваем за нас наблюдавайки я само от Земята, защото в различните негови точки могат да действат различни физически закони с които Творецът създава красота и разнообразие.

Душко вместо в нета отивай на полето да обясняваш за твореца и чичо му. Столипиново е идеалното място да започнеш . И не се скатавай и оправдавай, че чичо ти бога те гледа ! А и м/у другото винаги съм се чудел КОЙ е създал бог ? Моля те да ми кажеш, щото трябва да е супер пич тоя...Представяш ли си да можеш да създаваш богове ?! А и ако знаеш отговора моля те за последно да ми кажеш кой е създал; тоя който създава богове ? И моля без лесни измъквания, че са били еврейте с идеята да контролират тъпата гоя...

Явно не си чувал за Чък Норис... Простено да ти е!!! И нека Силата бъде с теб :-)

Православния, католическия, протестантския, Вишну, Буда, Аллах? Кой от всичките? Или това е бил колективен труд и затова са станали 5 звезди, защото отрашката работа - кучета я яли... ;)

Творецът е един. Този който възлюби толкова хората , та се пожертва за изкуплението на човешките грехове за да не погине нито един който вярва в него, но да има вечен живот. Хората които търсят истината ще я намерят. другите ще търсят учители за своите страсти.

Самият Айнщайн е споделил "Достигнах върха на науката, и намерих там да клечат метафизиците". Задочно познавам жена, която е завършила физика в Русия, и тя разказва, че най-големите гении на випуска и на края си хвърляли дипломите и отивали в манастири, там да търсят истината. Така че, съществуването на висшия разум, както и да е наречен от различни религии, не е за подценяване.

" Орбитите на двете двойки са на една равнина. Това означава, че са се образували от един протодиск. " Това е откровена лъжа. Няма физически механизъм който да позволи формиране на звезди и планети от илюзорни прото дискове, от които няма и следа в наши дни както винаги. Според митологията за големият взрив материята в космоса се разширява със скорост близка до скоростта на светлината и при такива условия никак не е възможно формирането на космически структури. За целта е необходимо гравитацията да доминира хипотетичното разширение, но ако беше така, вселената щеше да колапсира обратно в първичното ядро благодарение на собствената си гравитация гравитацията веднага след имагинерния космически взрив. Именно поради това противоречие митолозите се опитват да заобикалят физичните закони и на измислили популярната графика на разширението на вселената във времето с характерният рязък скок в нейното разширение, когато тя се разширява със свръхсветлинна скорост за да избегне обратният гравитационен колапс. След което разширението рязко се забавя без обяснима причина в безфрикционното пространство.

Ми, дай ти обяснение, бе, ученио!

Когато човек,които едвам схваща разликата между Астрономи и "Митолози" (каквото и да е това). Трагне да ми разказва за космическата инфлация след големия взрив,просто си вземам пуканки и започвам да чета съсредоточено. :)

Занимавам се с физика и астрономия от двадесетина години и смея да твърдя че днес сериозните учени в начуните среди и университетите сазаменени с философи чиито безумни теории не разчитата на фактите от наблюдениоят и експериментите, а на пожелателното им мислене с които се опитва да измислят собствена удобна реаност. Затова твърдя че голяма част от днешните космолози и астрофизици са митолози, а не истински учени и се занимават основна с пропаганда обслужваща корпоративните интерси в този свят. От редовна консумация на пуканки, чвоек може да загуби чуствато си за реализъм.

Закостеняло мислене или реализъм. 1989 г си купих първият компютър правец 8д а сега телефона ми е хиляди пъти по бърз и т.н преди 100 г. Една жена е струвала по малко от едно магаре да имало е свободен пазар! Преди 500 г. Хората са били много зле а физиката е сравнително нова наука която няма граници и нито един учебник или "научен" закон неможе да я задължи да го спазва. Днес съм жив а утре не: това е физика и различни виждания във времето и пространството. 20 г опити с реликви няма да ти помогнат да си смениш мисленето а напротив превръщаш се в реликва.