Коментари - ”Касини” щракна Земята от 1,44 млрд. км (снимки) | IT.dir.bg
назад

”Касини” щракна Земята от 1,44 млрд. км (снимки)

Американската космическа агенция НАСА публикува уникални снимки на Земята, заснети от космическата сонда "Касини" на 19 юли.

Обратно в новината

Коментари - ”Касини” щракна Земята от 1,44 млрд. км (снимки) | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

без думи

Не мога да не се сдържа да не коментирам снимка 4. Според нея Земята конкурира Слънцето... Термоядрена реакция може би?! :D:D:D

Защо...просто не забеляза светещата точка долу в ляво от Слънцето ли? :-)

Я па хич не е виждам земята. И вашта сонда даже. Пак снимаме филми в Холивуд. Обаче пръстените са много яки. Верно изглеждат като изделие на некой софтуер за визуални корекции.

Колко голяма е тази земя тук, живота ни, проблемите ни, мечтите ни, войни и т.н А колко малка изглежда от величественият космос

Най-добрият коментар който съм чел от седмици. Благодаря !

Добър коментар?! ГЛУПОСТИ! Там "безкрайният" космос ... кое му е величествено?! Радиоактивен, супер студен или горещ, вакуум... да изброявам ли смъртоносната му МЪРТВА природа?!... ТУК Човек е жив, разумен па и в края на краищата - какво те ползва космоса с безбройните му мътни светлинки (предполагаеми обекти, недостижими и не-наблюдаеми дори на теория!) ако ТИ умреш или ТИ страдаш?! Убедено вярвам, че кой да е Човек е по-важен от цялото останало творение!!! Без човекът, който Го осъзнава, нищо няма смисъл! Аман от прехласнати по илюзорни идоли "многоуважаеми" люде, които непрестанно търсят повод да хулят събратята си! Истина ви казвам - по-добре е да купиш баничка на гладен дрипльо отколкото да изсипеш милиарди в космическата бездна! Да не говорим, че последното се прави с единствената цел - изтреблението на хората с по-"добра" военна техника. Не случайно всички "космонавти" са военни...

учен си друг път, дървен философ

Човек няма смисъл да ти обеснявам коментара на човека, щом от елемнтарен език не можеш да разбереш, какво казва. Жалка работа.

това хало ли е, по полюсите?

За мен е по-странно това, че разстоянието, от което е снимана Земята се равнява само на 80 светлинни минути! Сега да си представим най-близката друга планета, система или галактика. Просто до никъде не сме стигнали за толкова години.

ужасно си прав колега но....има едно но и то е - : -Когато бях на 7-год. имаше сериал Седморката на Блейк и тогава си беше жива фантастика да се гледат докато си говорят Зен - компютъра и Бен и т.н та идеята ми е че за 20..25 години сме "мръднали" доста напред в своите представи за "ВРЕМЕ" така че дерзайте аз вярвам че мислите са материални и времето и мисълта няма граници успех

Все още няма говорещи компютри в смисъла в който са показани в Блейк, т.е. изкуствен интелект способен на собствени решения и водещ смислен разговор.

Как по-точно трябва да съм сигурен, че това е земята...?

John Doe

Просто вярвай на учените. Ако почнеш да поставяш под съмнение всичко, няма да стигнеш далеч. Приоритизирай :)

Аз не съм казал, че не вярвам на учените, но си мисля, че точно, че поставям някои(не всички) работи под съмнение съм се оправял до сега. Та съжелявам, но в случая снимка с едно малко светещо петънце на нея не може да ме убеди, че това е планетата Земя..

Ами не вярвай на учените, снимката може да е Фотошоп нали ;) В науката с вяра не става. Правят се уреди и се мери, решават се задачи и се гледа резултата. Ето ти един метод насочваш апарата към луната и щракаш и хоп снимал си луната, после снимаш себе си и виждаш че апарата работи. Отиваш на 1.44 милиарда километра и щракаш и то няколко пъти и хоп ето ти и Земята.

Не, непременно фотошоп. Просто да е заснето нещо, но да не е Земята. Това имам предвид... и да, може и да е фотошоп :)

Брат,не ти и трябва да четеш такива статии.Няма нужда ,защото инак човек може да започне да "съжЕлява" "кАде" се намира.По-точно в кой клас,трябва да се върне,де!

Отиваш на официалния сайт, поглеждаш какви са координатите, после проверяваш какви са камерите на Касини, след това анализираш разположението на сондата спрямо Слънцето, след това проверяваш разположението на Земята. После ... още стотина неща и ако си наистина добър в математиката току-виж излязло, че наистина е снимка на Земята от орбита край Сатурн :)

Тааа само Владо е казъл стойностни думи тука всичко друго е от кръжока ръцете ми пречат хора ..забравете хейтърството а работете и вярвайте защото така става а не с негативисъм успех

Феноменално! Кара те да се чувстваш малък. Направо е невероятно как в това необятно пространство, на някава скална топка щъкаме 7 милиарда човечета заети с това да си правим живота все по труден и сложен, без да осъзнаваме колко жалки и преходни сме всъщност.

Самата истина!Жалко е,че водени от жаждата за власт и материални блага,не всички хора го осъзнават.

Просто още не сме хора, а животни. Има време, ще проумеем някои елементарни истини.

Това се казва новина- не знаех ,че екипажът на Аполо 8 е бил на разстояние 380 000 км от Земят! Браво на новинарите!

Ако си мислиш, че в новината информацията за Аполо 8 е сбъркана, си в ГОЛЯМА грешка!

Каква новина видя в това? точно на 380 хил. не са били, но почти - 377 349 км

доколкото знам най- голямо отдалечаване прави екипажът на аполо13 поради сложната орбита зад луната за връщане след експлозията, но дали са правили снимки на земята в този стрес- трябва да се провери на сайта им.

400 хиляди км - държат рекорда за най-голямо отдалечаване от Земята.

Аполо 8 е първия пилотиран кораб стигнал орбита около Луната. Преди да се опитваш да се правиш на интересен да беше отделил 5 секунди в гугъл да разбереш. И да - негова е просволутата снимка на Земята от 380 000 км. Бас държа, че даже не знаеш и за коя снимка става дума, какво остава за pale blue dot на Вояджър.

като гледам снимка 3 напълно разбирам защо борман се оттегля след полета на аполо8- това си е пътешествие и подвиг , които с друго не можеш да замениш.