Коментари - Илън Мъск показа част от новата си ракета BFR | IT.dir.bg
назад

Илън Мъск показа част от новата си ракета BFR

Илън Mъcĸ пyблиĸyвa в cвoятa cтpaницa в Іnѕtаgrаm cнимĸaтa нa eдин oт блoĸoвeтe нa нoвaтa paĸeтa-нocитeл ВFR, пpeднaзнaчeнa зa пoлeти дo дpyги плaнeти.

Обратно в новината

Коментари - Илън Мъск показа част от новата си ракета BFR | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сигурен съм, че Мъск ще прати хора в космоса преди ние да сме довършили магистрала Хемус. За сравнение той почна космическата си програма преди 16 години, а магистрала Хемус я почнахме преди 40 години и не сме даже и на половината. След време ще е възможно да си купя билет за Луната или Марс, но не и за автобус до Варна по магистала Хемус.

пак ли холивудски нескопосани анимации ве

А ти какво очакваш? Да ти покажат запис от истинското изстрелване? Ам че вие ще се побъркате бе. Ето за туй ви захранват по малко. Първо анимация, после снимка от хангара и след няколко месеца гледаш в реално време как се пише история. Поне до сега е било така. Нали се сещаш за балета на две от степените на на Хейви-то? Е, надявам се следващия инженерен спектакъл да е още по-зрелищен! :)

Днеска "първа копка", догодина ще почне да реже лентички на отделните модули. Абе тоз Мъск по-добър в откриването но бате Бойко :)

Бе то добре...Ама Мъск още през 2003 година беше казал, че до 2013 ще е патил хора на Марс...Е мина 2013 година...Мсък каза 2015 година..след това 2018 година...Е почна 2018 година, а още не е пратил НЕ САМО НИКОЙ НА МАРС!!! О, НЕ!!! НЕ Е ПРАТИЛ НИКОЙ ДОРИ В КОСМОСА НА ОКОЛОЗЕМНА ОРБИТА!!! После каза 2020 година...2024..2030...2040..2050година...Та с тоя темп, ще стигне на Марс някъде около 2500 година!!! А тогава вече флага на Руската Федерация, ще се вее над целия Марс! :) С тия смешни бартутни ракети, Мъск ще свърши като пиратките Челинджър и Колумбия! А дори да литне тази консервена кутия, пътя е еднопосеочен и пътницитъе вътре ще станат на печено, и то от космическата радиация от коятоп ще има да светят и светят като коледни елхички, особено ако трябва да летят години напред назад и да киснат на Марс докато си построят фабрика за гориво! Друго нещо са руснаците, те вече създадоха Ядерная энергодвигательная установка мегаваттного класса (ЯЭДУ)...Ядрен ракетен двигател, с който може да се долети до Марс за месец и половина, и да се върнат! Руснаците изпитаха вече основните компоненти, и тази или другата година, вече трябва да имат готовия двигател за изпитания в космоса.... А ние вече видяхме този двигател в действие.....Така наречения Буревестник, или руската крилата ракета с ядрен двигател, е дериват на космическия ядрен двигател...Или обратното....Химическите ракетни двигатели стават само за едно, да изкарват товари на орбита, или да се мотат с тях на околоземна орбита, и в най-краен случай разходка до Луната..Но не повече! Пътя който е избрал Мъск е задънен, дори по-лошо,чиста проба самоубийство! И това са голите фактите!

Se taia

Ако си слушал какво е обещал, щеше да знаеш, че в изказа му няма нещо твърдо като дати ;) Ама ти нали си трол и си знаех Ганкината, като тоси под тебе с руските двигатели. Абе какво стана с руската космическа програма за Марс? Нещо спряха да се чуват новини след като фобос грунт се превърна в подводница...

Ама ти сериозно....Малоумен ли си? Няма такова нещо като график викаш....Значи всеки така да прави, работиш, правиш нещо...Пък то когато стане! Дали ще е след една година...или след 1 000 000 няма значение! Графика не е нещо важно, разбираш ли! Но само ти така мислиш! Питай големите корпорации, заводи, фабрики дали графика е без значение! Ако няма значение графика, тогава Мъск за какво все плямпа хуморески, а?! За какво казва, че ще ходи на Марс да сади картофи, след яо-15-20,30 и т.н години... Като никога няма да го постигне, а?! Да не е заради парите на данакоплатците в Америка, които с такъв кеф лапва а?! Ако няма какво смислено да каже, и ако няма какво да постигне, тогава поне да не си фантазира и лъже!!!

В подводница се превърна шовалката "Челенжер" в далечната 1986 година. Екипажа й обаче се оказа от неумеещи да плуват.

Ядреният ракетен двигател е стара технология. Роскосмос могат да се пъчат с нея, но техният процент неуспешни стартове предполага известен брой реактори да завалят от небето.

Абе момче, вземи прочети малко, пък тогава се пъчи с незнанието си. Като не знаеш закакво става дума, просто не сери...Жалък си с незнанието си. Дори не знаеш, за какъв тип ядрен двигател става дума, а се изпускаш неподготвен на форума. Двигателя който са създадли руснаците, никога преди не го е имало!

Викаш построиха двигателя вече (къмту 2019...)? Че и корабче за двупосочно пътуване му боднаха?

Ракетата Буревестник виждаш ли я? Виждаш я. А познай какво я задвижва,къде е създадено и разработено, и от къде е дошло.

Това на снимката НЕ е цилиндричният корпус на BFR. Това е матрицата по която ще бъде изработен резервоара на втората степен на ракетата. Има съществена разлика.

И пак ще изпозлва руски двигатели! Стана ясно, че само ние руснаците можем да правим ракетни двигатели и всички вкл. краварите, използват тях.

Se taia

Все старите НЕВАЛИДНИ опорки. Двигателите му НЕ СА РУСКИ, а тебе те гони здраво шизофренията. Всички разбраха що за трол си.

Тоя е менте - дискредитира титуляра. Различават се по точката след "ника".

Аз съм прагматик като американците. Не ме интересува какъв е двигателя ако ще и в Кмабоджа да е произведен. Важни са съвсем други неща. Да има икономическа изгода и да стигне до целта. Простичко е :) Капитализъм .... така работи....

"НИЕ РУСНАЦИТЕ" Ми поне бъди оригинален и пиши на руски бре

Защо му се връзват на този африкански клоун? Той е на ниво приказки от края на миналото хилядолетие.

Щото досега нищо не е показал, че може да направи, как защо. Отде ви изравят бе.

Обаче забележи, че троловете най-накрая се научиха, че Мъск не е американски евреин... Има надежда значи... :)

Да да

Аха и приказките са му за далееееееечното бъдеше 2019 г. Друго си е празноблещене за след "само" 40-50 години тип Роскосмос.

Se taia

То въпроса е, че неговите обещания влизат що годе в срок, а тези на роскосмос са винаги някакви имагинерни...