17-11-2017 20-11-2018

Коментари

винаги спукването е успех

ли ще качват хора на мкс

намериха най-евтиния начин да ги изхвърлят в океана :)

Ластика, глупако, ластика!

Оф аре стига с тоя, балъци бол да наливат вижте му статистиките от сума ти и години е черна дупка за пари а акциите му летят.

Eй откъде тоя инат, трябва да си много тъп за да пробваш и пробваш това нещо, което е обречено на неуспех , поради тотално грешна стратегия.

Чети тъпако! Тази степен е летяла 3 пъти през 2019 г. Кое е обречено на неуспех? Всяко изстрелване му спестява по 10 милиона минимум. В случая вълнението е било силно и за всеки случай са предпочели да запазят платформата, отколкото степен летяла 4 пъти, която при предишния полет е качила тежък сателит на геостационарна орбита и рекордна височина, от която се вьрнала.

Що мучиш като говедо

Аууу какъв грандиозен провал! Степен летяла 4 пъти, паднала в океана! Никой не може да стигне руснаците! Техните падат още от първия път! Много хляб има да яде още Мъск, докато ги настигне....

В тоя форум редовно се разнасят някакви легенди как SpaceX били завладели пазара за изстрелване на сателити. Реалността обаче е коренно различна: За миналата година SpaceX има общо 13 изстрелвания. На 6 от тях клиент е била държавата (НАСА, Пентагона и "частната" Иридиум), на други две SpaceX са били клиент сами на себе си (Старлинк) и още 4 са на васални на САЩ страни (Канада, Саудитска Арабия и Израел -2 бр.). На свободния международен пазар SpaceX са заработили за цяла година само два пуска - един японско-сингапурски и един индонезийски комуникационни спътници, вторият на обща ракета с Берешит. На всичкото отгоре другото изстрелване за Израел, на AMOS-17, е безплатно за компенсация на взривения през 2016та AMOS-6. Останалото са разни дребни вторични товари от типа на CubeSat.

Хъмммммммммм...Този път нямаше супер плъх, който да притичва спокойно във вакума по нагорещеното до хиляди градуси реактивно сопло.

Даааааа......Определено ракетите на Мъски имат вредния навик все да се давят! А за всичките тези десетилетия, Мъски и един път така и не си призна какъв е процента от подменените детайли по тези "повторно" използвани ракети за "многократно" използване..Това и доста други хора по форумите по света питат...но отговор не получават! И Мъски който както знаем обича много да се хвали, и така и не показа едно видео клипче или анимацийка където показват процеса на техническото обслужване на тези многоразови ракети..............

А къде се приземяват ракетите на Роскомикс? Тъпак. Факт е че до сега за 2 месеца Русия изстреля една ракета с 30 сателита а САМО Мъскито вече 180 сателита и то 2х по-тежки.

който не - гледа на горе и се чуди как да ги омаскари. Евала на Мъск. От никои стана някой. Нямаше цяла държава зад него като Роскосмос и Боинг.

Не се излагайте, а покажете другите компании, които успяват да си приземят ракетите, за 50+ път.... Но май такива няма. SpaceX е много напред в играта и когато Starlink започне да функционира, се върнете обратно и си прочетете тъпите коментари.

Правилното заглавие е: "Ракетата Falcon 9 на SpaceX изстреля петата партида от 60 спътника Starlink" ------------------------------------- ...защото целта на изстрелването не е връщането на 1-вата степен на ракетата-носител за 4 път.

Това е най-безумния проект. Ще изпълни около земната орбита с още повече боклук. Застрашава работата на сателитите и на астрономите на земята. Не случайно астрономите подписаха петиция за забрана на проекта.

За елементарна обективност, можеше да напишеш и статистиката за Роскосмос...

Знаех си, че Балончо няма да пропусне да спомене халюцинациите си, след препиване с фалшива водка!!!

Дали не е, защото американците изстрелват повече апаратура в космоса?!? Както виждаш, НАСА използва и Роскосмос. Използва този, който и е по-изгоден...

Ракетите за многократно използване са БЕЗПЕРСПЕКТИВНИ!

И колите за многократно ползване са безперспективни!

idio

от никой ? от бандата пейпал! от тази банда илон е най големия простак. гледай само ко става с акциите на теска хаха щото е идиот

"и един път така и не си призна какъв е процента от подменените детайли по тези "повторно" използвани ракети..." Amи то се разбира по цената бе "Горски". Когато Булсатком си изстрелваха новия сателит, през 2017 г, избраха ракета "втора употреба", с което цената е по-ниска със 62 милиона долара. Статията можеш да я прочетеш, заглавието й е: "Caтeлитът нa "Бyлcaтĸoм" вepoятнo щe бъдe изcтpeлян в Kocмoca c paĸeтa втopa yпoтpeбa", източник: Money bg

BRCK

Да загубиш ракета за многократно използване не ми звучи като категоричен успех, ама каквото каже африканския визионер - това е. Важното е , че е победил лошия Роскосмос, пък детайлите не са важни. Пък на Луната и Марс - пак каквото каже той. НАСА само да слуша и одобрително да кима с глава.

на видеото не е показано как не уцелва платформата

Това е капитализъм, никога няма да си хвърлиш парите на вятъра като това да удавиш една ракета в океана.

Глупости! Нямам никого зад него ли ?! Та зад него е цялата Америка начело с Путкагона и НАСА които го финансират на открито!

Ехааааа....остава още съвсем малко за да станат много розови ракетите на Мъск остава само да ги научи да плуват !ха-ха-ха

Ти пък се научи да пишеш!

Понеже на Казахстан "Байконур" и Роскосмос са им далече, последните години техните спътници се изстрелват от... SpaceX...

Дори без да плуват Казахстан предпочита през последните години неговите спътници да се изстрелват от SpaceX...

Тц,тц,тц,.....липсата на аргументи и доводи си казва тежката дума. Още малко и ще зацивриш като малко момиченце от безсилие. Срещу фактите не можеш да рипаш.

Така ги предпочита, та чак се не види! Е види се, но от дъното на океана. Хахахаха

Никога не могат да настигнат РОСКОМИКС, дето успешно приземяват сателити към Марс на дъното на океана на... Земята! :))) Руските тролове-идиоти пак надминават себе си по-долу ... Като чуят Мъск и откачат! :)))

Това ли беше най-тъпото, което измисли? Не мога да споря срещу фактите, защото ти нямаш такива! Вземи и погледни в речника какво означава "факти" и тогава използвай такива сложни думички!!!

Американска работа. Видяла жабата, че подковават вола, и тя вдигнала крак... СССР подобни опити ги е правел още в края на 60-те и началото на 70-те години и след дълги изпитания и харчове, обявява усилията за безперспективни. Американците предстои да открият и те топлата вода. Същата работа и със СТЕЛТ технологията за невидими самолети. Съветите я изпробват още през 70-те години и я обявяват за малко ефективна спрямо вложенията, закривайки я. Американците, които обичат да се ровят из съветските военни и ракетно-космически боклучарници, изведнъж я припознават като "манна небесна" (типично за бездарника с амбиции!) и почват зверски ПР за да внушат на плебса, че са изобретатели и първопроходци, а технологията - ненадмината. Резултатът е предизвестен - плачевен, но плебсът винаги последен разбира, че е бил мамен, а печатницата е бълвала хартишки, за да се плаща на зарибяващите да прихващат шаранчета.

Този така наречен от тебе "провал" на американците е спасил десетки животи на пилотите им. Ама те руснаците са над тези работи! Пилоти бол! Ако руснаците са се провалили, поради грешна преценка или погрешна технология, това не значи, че друг не може да я подобри и да намери начин да я внедри! Разсъжденията ти са лишени от логика. Типично за платен трол.

Космически стартове след 01.01.2020 год.: САЩ - 6 /SpaceX - 3/ Китай - 3 Европа - 1 Русия - 1 Япония - 1

Малко са парите, дайте му още и ше уцели платформата следващия път

Що ми се чини че аха да ги пусне тия сателити и иранците ше ги пуцнат случайно :)

Не говори празни приказки. Ти би ли се решил да летиш на такова нещо? И не наричай, това, кое3то според теб е неправилно, нелогично. Ако говорех наистина нелогично, изобщо нямаше да се засилиш да ми отговаряш. Логиката важи за всяка една интерпретация, не само до ония, които ти се харесват.

Дали бих летял на стелт-изтребител? С най-голямо удоволствие! Само да ми дадат един... А колкото до т. нар. от тебе "плачевен резултат" на стелт технологията, то се вижда! САЩ създадоха вече няколко модела, китайците създават стелт-изтребители, а руснаците, дето видяли, че технологията е безперспективна, също разработват стелт-изтребител! Направо плачевна работа...

Едва ли! Не са толкова глупави (като някои разбирачи)!

Направо уцели десятката (на тъпите коментари)! Това е като да си купиш чисто нов Мерцедес и да го засилиш от Дунав-мост на дъното на реката, за да ти даде държавата пари за друг...