Коментари - Нови данни за строежа на кометите | IT.dir.bg
назад

Нови данни за строежа на кометите

Научните данни, получени от модула "Philae" на повърхността на кометата "Чурюмов-Герасименко", дават основания за преразглеждане на теорията за строежа на тези космически тела.

Обратно в новината

Коментари - Нови данни за строежа на кометите | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

.. не знаете ли - вар, цимент, ред тухли. После пак.

Едвам съм си направил дома и тия ми го увредиха вече тъпит е копелета искам наказания и то веднага

Струват ли няколко милиарда тия "новини"? Колко ли ще струват следващите!?

Новините би трябвало да са факти а не интерпретации на факти. Интерпретациите може всеки сам да си ги прави според познанията и възможностите. Дразнещо е когато някой друг ти обяснява какво значи видяното. По-интересно е да представят снимки и данни от пробите пък всеки сам да си прави изводите.

минус 150 градуса, е това не е ли перфектното място на което да изселим волен :))

Във вакум как искате ледът да има голяма плътност - като на Земята ли? Няма как. Нормално е да е с по-малка плътност от тази на водата. Виж, това за праха вече е интересно - 10 см. прах! Той трябва да се изследва подробно.

Няма нищо ново а само потвърждаване на предишни предположения за структурата. Ползата от това е, че вече има емпирични доказателства подкрепящи теориите за това как може да се въздейства на комета. Противно на общоприетата представа идваща от филми и объркани учени то явно единственият ефективен начин за въздействие са няколко мощни лазера, които да разтопят този повърхностен пласт от замръзнала прах и да образуват термична точка вътре в кометата, която да раздели съставните й блокове.

Не е задължително кометите да съдържат голям процент воден лед за да имат ниска плътност. Може изобщо да няма вода на тях.