Темите на Windows 10 се оказаха опасни

Позволяват на атакуващите да откраднат идентификационни данни

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е то едва ли някой ползва теми :))) Те са дразнещи

Самия факт че ползвате виндовс говори че не ви пука за безопасност

с такъв стандарт , подписан от учител, не би трябвало да си имаме такива въпросителни . Грешката следователно : българска .

BajMihal

То по тази логика всяка ОС може да се хакне. Просто тъпия потребител трябва да кликне на линк, където да му поискат креденшъналите и той да ги въведе.

и после къде е линка, на който да кликна :). Но може би защото не съм end Luser не ми се появява ;)

Тук само аматьори са се изказали. Не виждате ли, че без да се намеси тъп юзер (примерно вие) няма как да се изпълни тази тема? айде.

но това няма да е аутгрейдид , а ще е ръководещ .

Google или Microsoft

на калпава ОС - потребителят й виновен! Кой знае каква наука е да направиш един фон без да го омажеш и омешаш с процеси, които дават администраторски права (не че тези имат смисъл и правят нещо в Уин10 де)... Пълен ташак е Уин10

BajMihal

"...При отваряне на файл с такава тема потребителят се пренасочва към специална страница, където от него се иска да въведе своите идентификационни данни..." Явно не четеш приятелю. Без да се въведат тези данни, каквито и "омазвания с процеси" да стават няма "хакване". Поредната статия тип "ама могат да те хакнат ама ако си дадеш доброволно креденшъналите"...

купи си друг мозък , тогава имплантантирай каквото имаш да замекваш - първото решение по въпрос , правилното но не осъществимо .

щом си го имаш твоят КЛАУД , щом си то имаш твоят асинхронен IP , щом си го имаш и едното и последващо , защо тогава учителите на образователният фронт от IP5 - Сектор не са обучени да активират , да проследяват протоколите за потребление ? Защото , ето , фронтата ти , няма интерес от другата страна на фронта .

лоши хакери, лоши Windows, предава всички данни директно в ЦРУ

Излезе от печат книга на колектив от ИК "Веси" със заглавие НАРЪЧНИК НА ХАКЕРА. Там още са разгледани колко лесно се взломява един Windows95/98. Нещата си останаха същите и до днес. Който се интересува може да се запознае с изданието ISBN 954-9640-02-7. Дори и с някои грешки и остарели неща книгата е много актуална за съвременния читател и програмист на C. За сериозни съвременни комуникации/сървъри, облаци, военни цели, IoT и много други се ползва Linux и линукс базираните ОС, дори Android е Linux базиран, а в основата на всичко е UNIX /за сведение на i -ползвателите//. Предимство на Windows е, че са създадени много приложения в това число и доста сериозни. Има ги и за Linux, който може ги полва. Като цяло бъдещето е на отворения код, където надеждността и сигурността са на първо място.

Ако мислиш, че Windows 98 е "същото" като 64-битовите NT-базирани системи, значи трябва да четеш още, и препоръчително по-нови книги.

Защо си мислиш, че не съм запознат?! Минал съм по всички инсталации от тогава до сега, дори и неофициалните, които едва ли знаеш. Ползвам и Windows 10 и всичките им ъпдейти досега, но относно сигурността всичко е по старому. Не е мястото тук да се доказваме без да се познаваме, не е етично най-малко. Само ще кажа, че не е проблем да се разбие Windows 10. Благодаря все пак за препоръката, от която нямам нужда.

Всички харесват вин 10 макара да е най голямата база произвеждана от майкрософт. Същтото е с айфоня всички комплексирани селяни го харесват.

Не харесвам айфон, но справедливостта изисква да спомена, че сигурността не е между многобройните му недостатъци.

БОЗА вместо база

Бе windows 10 само трови нервите на потребителя си! След като го иснталирах и почнах да си инсталирам разни други програми като office пакета и да видиш какви съобщения ми дава! Вирус е нямате права файла не съществува вече! Викам абре купил съм DVD то от вас бре пиндели! И сега ми казвате, че било вирус! Ми що не казахте, че е вирус като го купувах бре!? Така, че windows 10 става само да трови нервите на потребителите като не им дава право да иснталират каквото и да било! Ма ей го в на! Намерил някой начин и пак ти го втъква изодзадзе! Пък ти си с увредени нерви поради това, че не можеш да иснталираш неща дето преди това си инсталирал най-малко 101 пъти! Така, че бах ти сигурноста бах ти windows-a!

А бе селски идиот,ти кога започна да ползваш компютър?Айде бегай на село да пасеш патките и не се излагай тук с неща които изобщо не разбираш

Епа така е! От село съм! Но поради гореописаната от мен причина вече не използвам Windows! Използвам Linux колкото до това кога точно започнах да използвам компютро! Ми мноооооого се съмнявам да си бил роден когато съм го използвал компютро за първи пък! И даже може и баща ти да не е бил роден тогава когато за пръв път видях и използвах компютър! Ха със здраве! :)

Ооо ти пробвай нещо от МС Стор да инсталираш..примерно ПСО2 ...е те тогава ще се видиш в приключения, преинсталации, загубени 100+ ГБ диск и регистри, което не можеш да изчистиш, защото администраторския акаунт не е достатъчен

Така става, като се инсталират разни глупости от непроверени източници.

Няма Уиндоус 10 - няма проблем.

Няма Джугашвили, пак има проблем.

Минахме успешно въпрос 1-а и отговор 2-и , сега по-мащабен извод : Обучение с интреактивен софтуър , какво означава ? Да не сме способни правилно да използваме системата за сигурността ? Тогава , май , сме били в друг курс или друга класна .

След като дадохме правилният отговор към край на първата сесия , ни се натрапва един друг аспект . Какво ако озновните модули за сигурност вградени в самата OS не се активизират в класната стая ? Или по-просто , учител на разбира как , а учениците не знаят как .

от непроверенни източници , какво е това , какво означава ? Какъв аспект има този въпрос , какво не съдържа правилният отговор ? Отговорът е в преглед на използван техонологичен език с който бил създаден съответният модул . Ако това сме разбрали и намерим съответният техно-език , тогава стъпката втора , а именно идентификация на вратичките е съвсем лесно : пропуск в самият OS , каквото не означава че OS не е способен , а че нямат спасените основни протоколни правила (напомним се варненската случка с сървърите на НАП и ъплоад на почти целият национален персонален НАП архив) .

То па се едно самия Уиндоус10 е безопасен.

Карай си на лайникса селски и си трай

хем неграмотен, хем от глупав по-глупав!