Тритон - обречената луна на Нептун

Трагичната история на най-студената луна в Слънчевата система

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ретроградната орбита на Тритон поставя поредният основателен въпрос пред еволюционният модел за формирането на разнообразната по състав Слънчевата система от бързо разширяващ се хомогенен въображаем газов облак няколко милирада години назад според натуралистите. Самото формиране на Нептун и неговият спътник Тритон според модела на натуралистите също поставя много въпроси. Като например как такъв газов гигант може да се формира толкова далеч от Слънцето за краткото време преди слънчевата радиация и изригвания да разсеят хипотетичният газов облак извън пределите на слънчевата система. Как се е формирал съседният газов гигант Уран който се търкаля по своята обриталната линия като топка за боулинг? А неговият спътник Миранда е наистина интересен обект. Сякаш Някой с голяма четка е рисувал по повърхността му.

Думата ВСЪШНОСТ се опотребява прекалено често.

petrovito

И к`во се оказва, май навсякъде бъка с живот, само официалното становище е като щраус заровил глава.. А, ... ! ... и се зачетох по коментара по-долу скрит от оператора...нито има спам, нито нещо нецензурно, напротив, човека пише по темата и около нея...

Ретроградната орбита на Тритон показва че този спътник не моеж да бикаля милиарди години около планетата Нептун и поставя поредният основателен въпрос пред еволюционният модел за формирането на разнообразната по състав Слънчевата система от бързо разширяващ се хомогенен въображаем газов облак няколко милирада години назад идеологията на натурализма. Самото формиране на Нептун и неговият спътник Тритон също поставя много въпроси. Като например как такъв газов гигант може да се формира толкова далеч от Слънцето за краткото време преди слънчевата радиация и изригвания да разсеят хипотетичният газов облак извън пределите на слънчевата система? Как се е формирал съседният газов гигант Уран който се търкаля по своята обриталната линия като топка за боулинг? А неговият спътник Миранда е наистина интересен обект. Сякаш Някой с голяма четка е рисувал по повърхността му.

Има основателна причина да не виждаме навсякъде да бъка с живот. Тя е че всичко което има начало има и причина, която е винбяги по-голяма от последствието и. Затов например коефициента на полезно действие е винаги по-малкък от 100 %. Причината за появата и същестуването на красивата прецизно настроена вселена и съзнателният интелигентен живот в нея е по голяма от вселената и също жива, съзнателна и интелигентна.

И защо трябва слънчевата радиация да издуха газовия облак от който се е пръкнал Нептун, а да не направи това с Юпитер, който е доста по-близо до Слънцето? И как точно Уран се движи като билярдна топка? Билярдната топка може да се движи по много начини. Колкото до ретроградната орбита то си и пише - може да е прихванат, а може и подобно на Венера да е замерен от господ с някой по едричък астероид. Това с нищо не променя еволюционния модел

Да благодарим отново на Роскосмос за снимките на Нептун и за информацията за него.

На практика Юпитер заедно със Сатурн не трябва да съществуват според моделите за естествено формиране на Слънчевата система. Няма време за тяхното естесвнено формиране толкова далеч от Слънцет. Времето преди слънчевата радиация да разсее хипотетичният газов облак който и без това се разширява бързо според Биг банг модела, не е достатъчно за да натрупат своята маса. Остта на въртене на Уран е успоредна на орбиталната му равнина. Нещо което не се среща при другите планети в Слънчевата система. Планетата обикаля около Слънцето по своята орбита така сякаш се търкаля по линията на своята орбитална крива. Добре е да си припомним факта че газът в космическият вакуум има естественото свойсто да се разширява. Затова можем, да наблюдаваме днес във вселената газови облаци с размери от порядъка на светлинни години.

Не си достатъчно замислен. Коефициента на полезно действие е по-малък от 100%, но само за нас, използвачите. Останалата енергия се разсейва в пространството. Като се прибави към КПД-то и ето ти пак 100%. "Енергията в природата не се губи или произвежда, само се превръща от един вид в друг!" Потенциална и кинетична. Мога да го кажа още и по няколко други начини. "Не можеш да получиш нещо, от нищо!" - за тези които все още чакат за "светлото бъдеще" или плачат за него.

Къв Роскосмос бе, там пише снимки НАСА.

Аман от политика