17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мъск направи доста пара , очаквам скоро пак да има манипулации и така докато не се пресуши кравата!

Много сте ми смешни тези с коментарите "Елон забогатя, сега ще продаде, пък като спадне курсът, пак ще си купи и така до безкрай". Илон Мъск си прави парите от друго (автомобили, ракети, спътников интернет, тунели). В какво си ги държи е съвсем различна работа, но предвид удивителния му предприемачески КПД, идеята, че "забогатява" от форекс търговия звучи хем смешно, хем тъпо.

Не зная какво ти е смешно, но изброените за момента си прави парите само от автомобилната му компания. Другите бизнеси (ракети, спътников интернет, тунели) все още не са му на печалба . И както сам казваш предвид удивителния му предприемачески КПД, не мога да разбера защо изключваш възможността да е решил да печели от форекс търговия.

50к е нищо, гледай какъв вой ще настане като мине 100к :)

крйно време е тези които нямат к.валути да спрат да купуват! така само правят тези кои имат много богати! трябва да се надигнат и да срутят тази пирамида. иначе ще бъдат бъдещите бедни!!!

Само няколко процента от парите в офшорните зони и щвейцарските банки да се преместят в криптопространстово и това е достатъчно всичко да излети нагоре. А при положение ,че американците печатат постоянно пари и налагат санкции за щяло и нещяло бъдещето на криптовалутите се очертава блестящо.Следя проектите и е въпрос на време да влезнат в ежедневието и да се разплащаме с тях. В момента дори е изкуствено занижена цената, за да големите играчи да могат да купуват евтино докато натрупат достатъчно

да, няйой хлапак ще има от нищото 100биткоина. друг ще взема заплата 0.001биткоина! това ли искате?

Ами това е положението. Живота си върви и не винаги се подчинява на логика и справедливост. Аз утре мога да изкарам един фалшив документ ,че ми дължиш пари и да ти блокирам през ЧСИ банковите сметки. Въпреки че си морално прав и не е справедливо ще се чудиш как да си платиш сметките за месеца ако разчиташ само на тези пари.

то може някой да те накара на сила да си дадеш биткоините. кой ще ти помогне? не говоря за криминални прояви. само напомням че ако не се спре това нещо много хора ще са бедни! крипто валутите са създадени за да направят богати създателите си и първите включили се! засега много успешно! и внесто хората да го спрат, те им се връзват ба играта!

На теория — разбира се, че може! На практика — дали този, който те е заплашил с оръжи, ще знае, че ти е взел всичките? Откъде ще знае колко точно имаш? Съществуват много ефективни методи да си разделиш спестяванията и да ги защитиш по различни начини. Включително дори така да направиш, че да трябва участието и на друг човек (примерно, на лудия ти братовчед, който живее на село и има ПКТ и РПГ в багажника на москвича), за да ги придвижиш. Или да ги заключиш по време и да не могат да се придвижат в следващите 2 години (например). Тоест, опитвам се да ти обясня, че поне имаш някакви шансове да се защитиш. Докато парите в банката ще ти ги вземат най-спокойно, докато работещите там ще гледат безучастно. А дали хората ще бъдат богати или бедни, зависи от много различни неща (поведенчески особености, възпитание, обществени нагласи, политика...). Наличието на стабилна валута със сигурност не е фактор за нечие обедняване — тъкмо наобратно, отсъствието на стабилност и възможността за безконтролно печатане е един от факторите, които допринасят за обедняването и буквалното унищожаване на поколенческия капитал. Едно време грошовете са се трупали и до спестеното от дядото се е прилагало спестеното от бащата, от сина, и от техните синове и внуци. Дали виждаш разликата?

аз се обръщам към тези които мямат! да не правят тези които имат (явно ти) по богати, респективно те самите по бедни.

Боли ме шмайзера!

Връткайте си парите, правете си оборот. Първите ще на мажат, а последните дгд.

Първите си продадоха биткойните за по 200-300 долара , последните вече са мултимилионери.

А някой може да си ги пазят. Ти откъде знаеш. Нали транзакциите са анонимни.

Нали транзакциите са анонимни. Псевдонимни. Биткойн не гарантира анонимност.

Как сте черни кутии, черни станции, предсказатели, гадатели, собственици на кристални топки? Срути ли се пирамидата?

Това е най-полезната валута в света. Всичко може да си купиш с нея. Навсякъде я приемат.

като се замислиш - има я от 10г, а я ползват повече от рубли, виетнамски донги, венецуелски тоалетни хартии и прочее велики валути.

*88, като мога да си купя с биткойн хляб, бензин и дрехи, ми се обади.

Във Венецуела са преминали на торби и найлонови торбички пълни с кафе, плаща се в натура и валутата е кафето, защото цената му не се променя толкова бързо.

Е, аз във Венецуела нямам намерение да ходя.

Ако ние не отидем във Венецуела, има опасност тя да дойде при нас, с президентска комунистическа реставрация. Иначе кафето като валута няма минуси, освен може би да заема много място, това не е нещо виртуално, съвсем реална полза има, дори повече от златото, защото всеки може да си направи кафе, така че правете си складове за кафе - валутата на бъдещето (комунистическото).

като мога да си купя с биткойн хляб, бензин и дрехи, ми се обади. Защо трябва да си купуваш с биткойн хляб, бензин и дрехи? Биткойн ти служи, за да заделяш и да спестяваш. За да могат и децата ти, и техните деца да ползват този капитал, вместо инфлацията да изяде всичко.

"като мога да си купя с биткойн хляб, бензин и дрехи, ми се обади. Защо трябва да си купуваш с биткойн хляб, бензин и дрехи? Биткойн ти служи, за да заделяш и да спестяваш. За да могат и децата ти, и техните деца да ползват този капитал, вместо инфлацията да изяде всичко" Ти с какво ще гарантираш, че тази инвестиция няма да излезе келява и тези спестявания няма да отидат при другите спестявания изтекли от такива съвети? Освен с това, че много знаеш и явно се опитваш да се продадеш, каква е гаранцията, че тези заделени парици ще възвърнат повече от инфлацията и, че ще остане с плюс за деца и внуци ( освен със самодоволно пъшкане де)?

Ти с какво ще гарантираш... Единственото, което мога да ти гарантирам, че и двамата ще гушнем букета някой ден. Други гаранции в този живот няма. Биткойн е изправен пред много екзистенциални опасности: може да се намери катастрофичен бъг в кода, който да направи възможно безконтролното харчене на средствата; има огромни измами на криптоборсите (wash trading, frontrunning, емитиране на Tether без покритие...), които със сигурност влияят върху неговата цена; напълно реалистичен сценарий е държавите да се наговорят в някакъв момент и да направят притежанието и използването му незаконни. Така че ако искаш да ти обещая, че бъдещето е светло, не мога да го направя. Мога само да те посъветвам да се огледаш около себе си и да видиш ефекта от необузданото печатане на хартиени пари и до какво води то. Едва ли си толкова малък да не помниш и нашите собствени управници как на два пъти за по-малко от десетилетие ни докараха до хиперинфлация (ако си малък, попитай родителите ти да ти разкажат за времето, когато Андрей Луканов обяви мораториум върху изплащането на дълга към Лондонския клуб и за знаменитата фраза "За Бога, братя, не купувайте" на един министър-председател. И за банковата криза от 1993-1995 г., и 3,000% инфлация при Жан Виденов). Биткойн е защитен от това. Биткойн си няма господар. И тези неща го правят по-добър от всяка съществуваща валута. Ако искаш ми вярвай. Аз нямам какво да ти продам :)

Ама как така! Според експертното мнение на мнозинството от форума на дир е балон и до сега трябваше да е цена около 0. НЕ МОЖЕ ТАКА