Коментари - Е-цигарите съдържали канцерогени | IT.dir.bg
назад

Е-цигарите съдържали канцерогени

Учени предупреждават, че електронните цигари могат да причинят рак.

Обратно в новината

Коментари - Е-цигарите съдържали канцерогени | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Така, това е платена статия, служеща на статуквото, което се страхува от е-цигарите, защото те застрашават бизнеса с лекарства даващи се при рак, както и бизнеса с тютюн (пури, цигари, тютюн за лула, енфие). Оригинала на статията е тука: https://link и ако после проверя и линка пак е изчезнал, както е станало с линка даден от потребител някъде горе из коментарите преди мен, ще се върна тук и ще го поствам докато се появи : )) Въпрос до хората дето са публикували тая лъжлива гадост тук - нима искате ваши близки да умитар от рак? Електронните цигари са революция, начин да приемаш безвредния стимолант никотин без да си вредиш на здравето, и който не осъзнае това и не го разпространява като важно знание, върви срещу хората и цялото човечество или е малоумен (или платен) роб на статуквото на парите и печалбите.

Тия на снимката като ги гледам, не бих им повярвал за каквото и да е ! Горките, изкарали са някой долар от тютюневата мафия и се ухилили идиотски да ги снимат ...

Аз пък си мисля че учените могат да предизвикат рак. И то много повече от каквито и да са цигари. Особено химиците като тези на снимката. Така че макар и не толкова опасни като политиците са много опасни.

"Е-цигарите съдържали канцерогени" A истинските НЕ! Без филтър още по добре!!!

Регулярно е русизъм, невъзприет в българския език. На български се казва "редовно".

Регулярно са го написали,защото толкова си могат.видяли са регюлар и готово .

А думата "e-цигара" на български ли е? Дори цигара е май испанска дума. В езика влизат чуждици и те са много. Както навремето са търсили дума за кибрит (турска) от рода на "драсни пални клечица". Дори да е чуждица думата "регулярно", е пак вече част от българският език.

zasto se praviat koi gi odobri I razreshi prodazbata im

Най-добре е да не се пуши изобщо. Който вече е е внакоманчил, по-добре да мине на електронни - поне да не диша катран и хартия. И да не трови всички край себе си и да не смърди. А който няма работа, жилище и живее ден за ден, ще продължи да пълни джобовете на българтабак пеефски, защото обикновените цигари излизат и по-скъпо. Тази публикация смерди йако като ако.

Бях си купил ел.цигара. Никотиновата течност разяде гумения предпазител на мущука. Подейства като кореселин. Няма майтап. Изхвърлих я. 50лв. на вятъра. Скапан смръдлив никотин.

Кой ти е виновен, че си купуваш китайски евтинджос ментета? Аз с моята за 120 лв. нямам проблем от 4 години насам и вече и не близвам гадните смърдящи цигари. И накрая излиза и по-евтино, стига да си прежалиш ганьовщината и да направиш първоначалната инвестиция.

Само да питам защо са ти и едните и другите?

Те всичките са китайски, драги. И това че си дал 120лв. за тоя боклук не те прави "голямата работа", а те прави най-големия балък.

Не е като да няма безникотинови течности. Вече никой не пуши 20-30-40... Всъщност повечето хора минават или на под 6 или директно на 0.

Аз като изостанал (спрях да пуша много години преди да се появят електронните цигари) се налага да питам за какво са тия безникотиновите? То смисълът на електронните не е ли да доставят никотин с (много) по-малко полоний и други неща в обикновения пушек? Вярно, аз като ги спрях намалявах от 1.2 на 1 на 0.7 на 0.4 (Benson, Kent, West lights, boro lights) в рамките на 3 години някъде - не умишлено, така си се получи някак. За такова нещо ли става дума?

Е-цигарите са вредни за търговията с тютюневи изделия!!! Малоумието взема връх обаче, вече и в самолетите ги забраняват, но не като вредни, а като електроник дивайс...

Истинските цигари съдържат също канцерогенни, но това да е отказало някой наркоман от тях?

БЛА-БЛА-БЛА...

Страшните картинки по кутиите причиняват отврат към авторите и развалят едно от малките удоволствия,които останаха в днешния напрегнат живот.

https://link Ето я истинската статия. Писателите на Дир.бг са страшни трагедии. Ако прочетете ще разберете, че всъщност тестовете им са били специфични, не определено отговарящи на реалността. Също така, те не са взели в предвид температурен контрол, което е опция на всяка модерна ел. цигара. МИСЛЕТЕ С ГЛАВИТЕ СИ, ТЪРСЕТЕ ИНФОРМАЦИЯ.

Дето се вика "Добро утро".

Дето се вика, хабер си нямаш, ама държиш да се покажеш.

Да бяхте написали някъде че е платена публикация.

Поглъщането на дим си е вредно. Не случайно при пожар, най-опасното нещо е дима, а не самият огън. Измират от дима.

Голям пожар в тия цигари бе ей. Пък и корави хора, с десетилетия насред пожара си живеят и пафкат. В пожарите димът е опасен заради количеството си, най-вече заради високата концентрация на CO. няма особена прилика с рисковете от пушенето, всъщност няма практически никаква.

Първо, следната продължителност на живота на пушача, бе около 10 години по-ниска. Освен това ефекта е дори видим на външен вид. Страстните пушачи се познават. Имат характерна сбръчкана, кафява, застаряла кожа. Ако попаднеш на предавене където спорят пушачи и непушачи, просто ги погледни как изглеждат. И защо мислиш, че горенето на хартия и тютюн, ще дава различен дим от горенето на други хартии, платове, дърво, освен на пластмаси? Съдържа и катран. Ако си вземеш катранен сапун (помага при пърхот и гъбички) и ти си доближи до очите, има да ги търкаш после! ;) Убива всичко живо попътно. Та с това си пълниш и дробовете. А и тютюна си е наркотик с всички следствия от него, като робска зависимост.

зависи от гледната точка все пак :-) трудно е да се приеме ,че един овъглен труп е такъв от дима , а не от огъня.

при пожар умират от задушаване при поглъщането на голямо количество дим. Естествено, че като остане трупът им насред пожара ще се овъгли. Това обаче не значи, че причината за смъртта е огънят, а не димът.

Доказаният риск от пушене на обикновени цигари е от 211Po , алфа източник е и го има в пушека. Ако него го няма в тия електронни цигари (не съм опитвал, не пуша вече над 20 години) тия приказки са абсолютно изсмукани от пръстите, намерили нещо си и нито сметнали количества нито имат епидемиологични данни.

Нищо не е доказано. Ако знаеш колко радиоактивни частици приемаш, само докато чакаш автобус на Орлов мост ...

Всъшност Е доказано. На Орлов мост не вдишваш много повече "радиоактивни частици" отколкото къде да е. Това им е хубавото на радиоактивните елементи, че са по-лесни за откриване, сами се обаждат. Е, по-слабо викат от авторите на консиративни теории разбира се, поне докато са в ниски концентрации.

Помня веднъж ме беше питала жена ми, ако трябва да избирам от двата порока пушене и пиене, кой бих избрал (щот и с двата съм много скаран, лаик и по двете теми). Какво да кажа? Кат си пийне човек с мярка става му хубаво весело ... Всеки е виждал как е, дали на себе си дали на друг. Е кат се престарае човек става мазаво! Пък като засмуче цигара какво? Питал съм безброй пушачи (са за пушене на тютюн говорим не за друго) отговора все един и същ. Нищо! Тютюна е определено едино от най-безсмислените възможни наркотични вещества. Да евтин, законен, но пък създава силна зависимост, а ефекта от приемане клони към нула. Моето заключение по въпроса беше е: Алкохол - с мярка е чудесен! За цигари - Пари даваш, свърдиш на лайна, файда нула!

+100

Писането на простотии не е отрова не смърди на лайна - но пък всички разбират че си прост.

Първо. Никотинът е стимулант. При пушенето усещаш леко, приятно замайване и отпускане, сходно с това от една-две бири. Тия, дето си ги питал, са позьори-пушачи, дето смучат цигара само да се правят на готини, щото няма с какво друго, и не умеят да извлекат ползата от тютюна, или електронната цигара. Отделно настрана, че в наши дни тютюните ги бутат с всякакви боклуци, така че самият никотин съвсен го няма, но това се преодолява - истинските пушачи знаят как. Второ. Ако си от тия "не пия, не пуша"... че ми става лошо... виж къде ходи жена ти като вика, че се е забавила в работата. Никой не обича девственици, вкл. жените, когато попаднат на девственици в мъжкия им вариант.

Замайва те, ако си на 2 цигари на ден. Бях на 2 кутии на ден, ефектът въобще го няма при тази доза.

"Мъжки"! Евала! Значи, за да не си "девственик", трябва да смърдиш на цигари и алкохол...! Май ти трябва да се замисляш къде ходи жена ти - за нещо свежо и немиризливо! Направо разбиваш с опитите си да се самоопределиш като "мъжкарче", само защото понасмърдяваш на никотин и шльокявица...! Хайде, бъди здрав, въпреки алкохола и цигарите.

Ако е вярно, непушачите пак го ядеме дебелия защото едва ли това, което се издишва е вече пречистено.

Няма нито едно свястно проучване демонстриращо риск от пасивно пушене. Концентрациите са толкова порядъци по-ниски от тези на активното - а рисковете от него макар значими не чак толкова големи, повечето пушачи си живеят до старост - че просто няма за какво да се говори. Което не пречи на нямащите какво реално да правят да вдигат шум около навиците на другите разбира се, което е и единственият източник на информация за "опасността" от пасивно пушене.

На мен лично ми е неприятно от тютюнев дим, кашлям, възпалява ми се гърлото и очите. И поради това не ме интересуват изследванията, тъй като непосредствено изпитвам отрицателни последици от пасивно пушене. Вече не знам, дали то е по-вредно от активното, както намекват някои непредубедени мислители. Но поне аз се чувствам по-зле отколкото пушачите, които ми го причиняват.

Аз не съм пушач и се гордея с това. Мрзя да се пуши около мене и после да смърдя на кенеф. Страхотно е да целувам жена пушачка по устата, гнусотия голяма. Тез имитации същата гнусотия. Да се дими вече не е модерно и изпъкващо...

Само простите идиоти пушат, дават пари за тотална отрова, да не говорим че наистина смърдят безобразно гадно

Да не пуши човек е разумно, чак повод за гордост.... може би, ако толкова няма с какво друго.

Те и гейовете се гордеят с това, че са гейове, и чак прайд си правят.

Много тъпо и платено.

От кой - непушачите ли? Цигарите във всичките им форми са най-мръсния законен бизнес. Не виждаш ли защо са допуснали да се публикува това? За да оправят производителите боклуците си.

Не, примерно от производителите на цигари.

То понеже нормалните не са :)