Коментари - Учени изчислиха колко тежи Млечният път | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много полезни изчисления. Сега в задачата се пита на кого искат да шитнат нашата галактика, колко ще вземат за килограм и каква е нашата далавера от сделката?

pompai

За мен даже на Луната не е кацал човек ,че и да знаят тегло на галактика? Не си ли задавате въпроса ,че няма видео как се завръщат от луната -говоря с навлизане на атмосферата и така нататък.

всъщност има такива видеа колкото си искаш, но разбирам логиката ти - щом само не ти се е изпречило пред носа да го видиш и огледаш значи не съществува. щом ти лично не си държал Армстронг за ръчичка, докато е слизал по стълбичката към Луната значи просто не се е случило ... ... то ти и въздуха не виждаш, ама не спориш дали съществува.

Ако бяха преброили колко дявола стоят на върхът на игла....резултата щеше да е математически прецизен.

По мои изчисления Млечният Път тежи заедно с тъмната материя 115 000 трилиона слънчеви маси, самото Слънце тежи около 115 000 трилиона земни тона умножени по квадрат :)

Тежи точно толкова ама въпроса е спрямо земната гравитация или тази на луната????

Ми той Гогов де да знае, че има разлика между тегло и маса? Говори за тегло в заглавието, в статията говори за маса... Бе всичката му е такава.

Я прочети заглавието още веднъж - ама този път сложи очилата.

ама това в паундове или във грамове???

А според мен, вероятно Млечния път тежи около 70 килограма. Който не ми вярва, да върви да го претегли. А сега си искам заплатата.

пак ни удариха в кантара

А това кого го интересува ?

Учените. И тези, които искат да знаят. Ти май не си сред изброените. Ходи си режи лозето, че няма да има за ракия наесен!

Млечният път изобщо не ми тежи, да чета новини от неграмотните списвачи страшно тежи!

Всъщност учените са изчислили масата на Млечният път, тоест колко материя има в галактиката, а не колко тежи. Тегло в случая няма никакъв смисъл! Ама журналистите това малко не го разбират. И добре не го разбират, ами да питат някой който поне малко си има представа от физика, астрономия.

Кажи го с точните думи = "По тъпо парче от журналит няма"!!!!

Да тежи, да тежи - колко па да тежи, щом Чък Норис прави 4 серии по 12 повторения от лежанка с него?

Тези учени нямат ли друга работа ,та с тежести се занимават.Е и за какво с каква цел им е изчислението.

Не е вярно!!! Масата на Млечния път вероятно се равнява на тази на 1,5 трилиона слънца и една банкянска тиква!!!

и колко тежки?

"Масата на Млечния път вероятно се равнява на тази на 1,5 трилиона слънца..."

начи като ми почнат да ми пишат такива глупости ;) те плявата на две магарета не мой да разделят :) а колко песъчинки има на плажа дали знаят ....

Вселената е умна. Показва си 50 % от масата. Другите 50 % са тъмна материя, която не се вижда, и данъчните не магат да я облагат. Нещо като българската икономика.

Видими са 10% от масата, а тъмната материя е 90%

Притеглихме нещо, от което 90% не е ясно колко тежи... Тоест, вероятната грешка е над 90%, пък твърдиш, че си го сметнал...

Претегляш това, което виждаш и умножаваш по 10!

некви тажаци, аз друго не разбрах

Не е вярно! Тежи точно 3.5 трилиона слънчеви маси! Нека сега ми докажат, че греша.