Коментари - Суперкомпютрите откриват скрити за учените неща | IT.dir.bg
назад

Суперкомпютрите откриват скрити за учените неща

Суперкомпютрите са способни да правят открития, каквито учените не могат.

Обратно в новината

Коментари - Суперкомпютрите откриват скрити за учените неща | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Заглавието е 'леко' криво. Няма нищо скрито за учените, всичко е публикувано, просто обема му е необозрим, тук ролята на суперкомпютъра е отново 'суперлопата'. Ник'ви хоризонти на познанието не откриват суперкомпютрите, тоя просто е направил некакъв много софистикейтед сърч в предварително форматираната шльокавица от статии, до които има достъп колежа по медицина. Извадил е стринговете със съдържание 'р53' и великите изследователи са започнали да чешат умни главИ. Ааа да споменава се името на некакъв колеж и АйБиЕм - това е ПиАр публикация - пълна тъпня, ако имам проблеми с литературната си справка да знам, че суперкомпютъра е насреща.

Компютъра сам нищо не може да направи.Това е едно тенеке и нищо повече...без софтуер е кръгла нула...А софтуерът се пише от програмистите..Така че заглавието би трябвало да е нещо от сорта: "програма еди-коя-си, написана от еди-кои-си прави еди-какво-си много бързо на суперкомпютър"

Ти да не си програмист?

Ако е така трябва да напишат еди какъв си процесор, създаден от еди кой си вграден в компютър заедно с еди какво си дъно и памет успя ..... . А за теб трябва да напишеш: "биологична единица създадена от еди коя си биологична единица обучена еди къде си и от еди кой си написа този тъп коментар"!!!

Брех! Дайте го тоз компютър да ми прочете литературата по дисертацията и да ми извади есенцията, че вече се омотах като пате в калчища да чета всякакви научни доклади и статии от памтивека та до днес! Не бе, сериозно! Искам гоооо!!! Главата ми ще гръмне да осмислям всички потвърждения и противоречия:) Що ли ми трябваше да се хващам на туй хоро учено?! Най-вероятно ще ме натирят като непотребна книжна гнида или ще ме нарекат "феодален младеж", ама нейсе, ще го ям сега хляба клисав, пък после ще му мисля накъде да хващам.

науката иска жертви и талант, за да са по-сладки жертвите.

Пълен фалш! Американската наука служи не на човечеството, а на користните интереси на ограничен кръг от супер богати, ненаситни по алчност и опасни хора. Всичко в Америка се комерсиализира и по същество действа против хуманността. А на човечеството, разтърсвано от противоречия и мизерия, му трябва нова, хуманна наука, насочена и прилагана за благото и тържеството на ЖИВОТА!

Чудесна новина за компютрите! Скоро те изобщо няма да имат нужда от хората и при първа възможност ще им видят сметката.

Спи спокойно. Няма такава опасност. Компютрите никога няма да се научат да мислят. Те могат само да имитират мисловна дейност, като изпълняват сложни алгоритми. Но не могат да имат въображение и творчески потенциал. Човешкият мозък е ненадминат по ефективност при решаване на нестандартни задача. Той не е двоичен, а аналогов масивно паралелен хипер компютър.

Спи спокойно. Нещата рядко стават като в романите и холивудските филми. Човек не може да създаде по-висш от себе си интелект. Компютрите никога няма да се научат да мислят по начина, по който го прави човека. Могат да имитират мислене чрез сложни алгоритми, но въображение и творческо мислене никога няма да получат. Човешкият мозък е уникален масивно паралелен аналогов компютър супер компютър, който принципно превъзхожда многократно по организация и ефективност всяка дигитална система.

Терминатор фен?

Това повече върви ако компютъра търси кой учен не какво е пропуснал да открие а какво е излъгал че е открил!

Не думай, тогава резултатите ще са прекалено много за да може да ги анализират.

Не думай, тогава резултатите ще са прекалено много за да може да ги анализират.

Ха сега, кажете ми, може такъв суперкомпютър да чете и анализира съдържание от интернет (социални мрежи, сайтове и др.) и да дава инфо на господарите, какво се случва в стадото. Хм?

аз не съм фен на конспиративните теории но за мен това е наи голямата реална опастност пред човечеството. и това вече се прави. макар че са още в началото. социално инженерство. въпроса е разбира се кои го прави и с каква цел.

Мен, ако питаш, това е основната задача за изграждането на такава технология. И аз се страхувам от това.

Че то и с нормален компютър става това...

Да живеят суперкомпотите.

Каква е гаранцията, че информацията , която този ултра супер компютър чете е 100 % достоверна? Ако не е и изводите не може да са надеждни.

Компютъра прави анализ и дава предположение. След това учените започват техен анализ на базата на това предположение. Пише го в статията, чети внимателно.

Ти пък мисли малко по-внимателно. Дори и да ти даде предложение, как въпросният учен ще прецени доколко вярно е то, при положение, че е изведено на база огромен обем данни, с които ученият не е запознат предварително?

Тоя компот търси нови факти и си прави изводи на база на неща писани от хора. Миришеееее! Как ще направи открития които учените не могат като чете само техните записки.

чрез основните методи на анализ и синтез. Пример Екип 1 открива 2 съединения и изследва тяхните свойства. Екип 2 прави откритие че съединения подобни на тези открити от Екип 1 могат да имат до 4 варианта. Проблема е че Екип 1 не знае и не е чел за Екип 2 и обратно. Това е възможно поради огромното количество информация което излиза всяка година и Екип 1 и Екип 2 не могат да смогнат да прочетат и осмислят всички публикации дори по тяхната тясна тематика. Обаче компютъра е селектирал статиите направил е връзка между двете публикации и реално е свързал Екип 1 с Екип 2 като им е подсказал да работят заедно и да синтезират другите 2 съединения. Това е. Реално хората са направили откритията но без компютъра шанса да се пропуснат е голям.

Компютърът просто е обработил голямо количество данни по (да се отбележи) предварително зададена програма. Ама нали трябва да се запълва с нещо раздел "Наука и технологии"...