Учени: Вселената може да е пълна с "хора"

Теорията за конвергентната еволюция постулира, че самата еволюция е закон на природата

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За сега живота на една цивилизация е кратък, пример - Египет 3000 години. Дори и тяхната теория да е вярна, тези извънземни цивилизациище се разминават във времето, когото една е в апогея си, другите вече ще са изчезнали.

Повече от половин век медии и киноиндустрии подготвяха човечествот за предстоящ контакт с извънземни раси естествено прокарвайки хуманоидната версия, която едва ли е случайна за по-лесно смилане. През 90те обаче се забеляза тенденция в стил Хърбърт Уелс, за кръвожадни извънземни, които и не са хуманоидни. Да те са уж интелигентни, достатъчно технологично развити, но по някаква необяснима причина безкрайно кръвожадни и злобни - пример Война на свтовете новата версия Деня на независимоста и т.н. По късно и покойния вече Хокинг нали е светило лансира идеята за агресивните, безпощадни извънземни и как трябва да не викаме в космоса, а да си седим тихичко на дупето. Определено има неща които не знаем, едва ли и ще узнаем скоро, но посоката за бъдещ контакт се смени на 180 градуса. Нещо се е размирисало в края на студената война и през 90те сигурно и мислителите на Новият световен ред са решили официални контакти да не се осъществяват, нито да се разкриват стари такива и прочие, а също така не се изпуска възможноста да се натъртва колко биха били опасни, някакви случайни извънземни. Така че, в близките 20-30 години не вярвам да има официално становище за евентуални комуникации или камо ли дипломатични отношения. Дали наще са се уяли да крадат технологии чрез обратен инженеринг (възход на микрочипове, нанотехнологии), или нещо друго, но лошите извънземни сигурно са дали сигнал че ще бият през пръстите.

Предположения и догадки... Как е всъщност, никой не знае. Все пак човешкото съзнание е устроено така, че да пресява и оценява всичко единствено през призмата и ограниченията на собствените си разбирания и познание...

Отдавна сме тук .Много преди да се появите .Унищожавате планетата . Предстои рестарт.

Сблъсъка на индианците с европейците ги погуби, защото пушките бяха по-силни от лъковете. И защото индианците бяха племена а европейците държави. Сблъсъка на европейците с китайците и Ислямската Държава ги погуби. Защото оръжията на китайците и ислямистите се оказаха достатъчни за да унищожат демокрациите на запад и да ги накарат да унищожават хората си. Оръжието понякога може да изглежда като страничка веб, като мобилен телефон, а друг път като даване на безгранична власт на хора, които се превръщат в диктатори и водачи на геноцид използвайки тежка настинка.

Обаче тези същества живеещи там не съм кутия маймуните на земята..

Добър ден! От 30 г. Кръстю Ангелов говори, че съществува извънземни. Това са хора като нас, но много по напреднали. Тук на земята сме най ниско развитите. Няма как да осъществим контакт защото както нашите тела така и тяхните не са пригодени за живот както на нашата така и на тяхната планета.

Съпругата ми е или от друга звездна система или от друга галактика ,защото притежава свръхчовешки възможности.Първо толкова години ме търпи и обича ,въпреки тоталният ми ,направо не човешки мързел.Продължава да се грижи за мен.Трето, плашещо работоспособна и умна.Четвърто, нетърпимо организирана и подредена.Най-вероятно изпълнява някаква тайна мисия тук,за да ме търпи и да понася моята разхвърляност

И моята е такава!

ГЕРБ ли е? Щото..

И на Сириус има Банкя и бате Бойко с чемеджета нали?

Разстоянията били големи. Да, така е, ама не си ли задавате въпроса, че ние изобщо може да не сме най-развитата цивилизация. От години ми се смеят, когато заговоря на тази тема, а аз се интересувам наистинао отдавна. Истината е,че ние сме като мравки, които живеят в техния си 2Д свят и не виждат нищо друго. Над нас, а най-вероятно и под нас гъмжи от живот. Да не казвам, че има теории, че сме продукт на други цивилизации. Да не казвам, че най-вероятно живеем в съвсем различни измерения. Вероятостта те да са тук сред нас е също изключително огромна. Самият Хитлер се е интересувал живо от това нещо, че чак е изпратил 5000 човека на експедиция. Пращат ли се 5000 човека просто на експедиция. Прекалено много странности има вече, които описват истината. Тръмп въвежда закон за въоръжаването на космическа войска и кораби. Е за какво ще се прави това нещо, ако нямат информация. Отделно в САЩ има закон, че ако някой някога види извънземни и не каже за това нещо, подлежи на затвор.

Тука който види чекмеджета в Банкя си трае

За съжаление, разстоянията са невъобразимо големи. Много вероятно е никога да не срещнем извънземна цивилизация, дори реално да ги има с хиляди. Като цяло, работата по издирването им е доста безнадеждна. Ще дам един много нагледен пример. Да речем, че в най-близката галактика (Андромеда) има разумен живот и точно в този момент са насочили свръх мощен телескоп (хипотетичен, разбира се) към Земя-та. Той е толкова мощен, че ако в зрителното му поле попадне човек, те ще го видят. Проблемът е, че няма да видят хора, макар че ги има. Причината е, че тази галактика се намира на около два милиона светлинни години и ако точно в този момент наблюдават Земя-та, те ще я виждат такава, каквато е била преди два милиона години, а както вероятно знаете, преди два милиона години хора не е имало. Този факт убива ентусиазма, нали?

Принципно е така. С поправката, че преди 2 милиона години на Земята е имало някакви хора - хомо хабилис. Не е имало цивилизация разбира се. Цивилизацията, във вида в който я познаваме, възниква преди около 10 000 г. с уседналия в начин на живот и свързаното с него разделение на труда.

Ако беше вярно, защо еволюцията на земята не е била еднаква за птицечовката , кенгуруто, тазманийския дявол . Всички видове възникват на определени места, при определени условия, след което се разпространяват и се изменят според местните условия. Не съм учен и не съм харчил пари за изследвания, но като един средно интелегентен чове мога да направя тези изводи за нашата планета ,защото мога да я наблюдавам и не си фантазирам за неща които никой не може да провери.

че някъде другаде няма същата подобна на наща планета. Бездънна галактика, все някъде може да има подобна на мелукули и атоми планета като нашата. Разбира се доказателства още няма, но намираме планети на които може да се живее но все още не можем да стигнем до там....понеже ще се пътува сигурно 30 години, все още не можем да пътуваме в светлинна скорост :D

Наздраве за това!

ПИПО

Само в нашата галактика звездите са около 300 - 400 милиарда, планетите около тях са поне два пъти повече. Във Вселенета има незнайно колко галактики а според някой е безкрайна. Та с две думи обитаемите планети в Галактиката биха били милиарди. Не е възможно ами е на 100% сигурно.

Само че, никога няма да се срещнем, защото разстоянията са огромни. Трябва да пътуваме милиони години.

не можем

Ахааа е те ако сивчовците минават за хора....Или Пришълеца или Хищника....По вероятно е тези 'хора' да ядат истинските хора, демек нас!

колкото до това, кои са истинските хора... зависи от гледната точка, както и според разбиранията за разум.

Сега остана дЪрвинистите да намерят поне едно доказателство за МАКРО еволюция и са готови ... Ама нещо не им се получава, вече 170 години! ... Микро адаптацията (факт, доказан) е заложена в първоначалния код ... Мутациите/счупванията, никога не са довели до нещо по-добро, за нито един организъм!

А мутиралите, по минусите ще ги познаете ... хахаха!

Щот не сте виждали моя вид. Силиций и азот базирани създания сме.

Не съм съвсем съгласен, защото да кажем, тук летенето е еволюционно постигнато в четири независими случая, ок. Но условията са еднакви - плътност на атмосферата, сила на земното притегляне и т.н. има страшно много фактори, които биха повлияли на начинът, по който един живот би се формирал и би изглеждал.

Летенто е начин за придвижване в околната среда - суша, въздух, вода... пазма... В интерес на истината, рибите и някои земноводни летят във водата, по същия начин, както птиците във въздуха.

То и Мунчо е май извънземен, да дойдат с една чиния и да си го приберат.

ще дойдат с миг-35 и заминава при Янукович

Трябва да си пълен имбецил, да си мислиш, че си единствен и неповторим. Егати "учените"!!!

Представям си - неповторим имбецил! В действителност, си е точно така - дори имбецилът е неповторим! Всеки е уникален, защото човек е изграден от милиард милиарди елемента комбинирани по милиард начина! Ужас! Побъркващо!

Единственото което е сигурно е че вселената е пълна с цигойнери

Аз от кога ви го разправям това!

Безкрайни време и пространство -> безкраен брой светове, подобни на нашия -> безкраен брой комбинации -> безкраен брой планети населени с "хора". Учните са свършили гениална работа - излезли са поне за 5 секунди от ограничената си "наука".

1. Време-пространството не е безкрайно. Възникнало е преди около 13.8 милиарда години, преди не го е имало. В момента се разпростира на разстояние около 94 милиарда Св. Г. и съдържа около 200 милиарда галактики, пак краен брой. 2. Енергията на Вселената е крайна и ограничена още от момента на големия взрив. Нищо не може да се добави или отнеме от нея, тя само се трансформира в различни видове.

Ти си голем учѐн! Кажи ся за пра-атома, дето гръмна̀л и от него се родили 200 милиарда галактики. И отде се е пръкнал той?

А даааали е така... кой, кой да ми каже...

Учен съм, не много голям. Средно голям. Та значи, Вселената е възникнала първоначално на квантово ниво, после се е разширила. А на квантово ниво според квантовата механика, колкото и да ти се струва парадоксално е възможно спонтанно от "нищо" да възникне "нещо". Т.е. не ти трябва нито "първичен атом и от къде идва той" нито някаква причина това да се случи. На квантово ниво светът не е построен на принципа на причина-следствие както е на макрониво. Т. е. уж умния ти въпрос който задаваш с такова самочувствие, всъщност е глупав.

Ний с гайдите кво да праим?

Да сложат вселената под карантина - пускайте само "хора", пардон зелени човечета със зелен сертификат.

Конвергентна еволюция! Бозайниците не са били доминантен вид на Земята преди да думне астероида преди около 70 милиона години и да избие динозаврите, които по това време са в разцвет. А това е случайно събитие по време. Освобождаването на горните крайници с изправеното ходене (бипедия) което е необходимо условие за развитие на разума у висшите примати е резултат също на случаен по време геоложки процес променил климата от преди около 7 мил. години при който в Африка се образували савани и джунглите с дървета изчезнали.

Ссещам се в "Идиокрация" май беше как там се споменаваше мимоходом, че съществуването на извънземни в бъдещето е вече доказано, защото те са установили контакт с човечеството за да кажат, че са наясно, че човечеството отдавна се опитва да контактува с тях, но те не желаят да си имат нищо общо с тази пасмина и ако може да спрат да ги безпокоят с опитите.

Не са хора, изроди са! Елате на земята и вижте сами.

Странно, колко време и ресурс са вложени в доказване на нещо, което е абсолютно логично и математически доказуемо отдавна. Нашето съществуване е пряко доказателство плюс елементарна математика. Би било по интересно да докажеш обратната теза, че хомо сапиенс е единствено проявление на тази планета.

Колкото да напишат статия в някое списание.

Разбира се, че може да е. То си е 50/50.