Коментари - В България тази година най-дългите дни са два | IT.dir.bg
назад

В България тази година най-дългите дни са два

20-и и 21 юни ще продължат по 15 часа, 19 минути и 35 секунди

Обратно в новината

Коментари - В България тази година най-дългите дни са два | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Удължете и другите дни, моля!

Ще имаме време да се НАработим и да се напием...

И в учебниците за 4 клас така пиеш, че водата била изолатор и не провежда ток, ама всички знаем какво пише на инструкциите за употреба на електрическите уреди.

Чистата (дестилирана) вода без никакви примеси наистина е изолатор. Но във водата около нас има разтворени вещества, които свързани с водата образуват соли и именно тези соли провеждат електрически ток.

"Чистата (дестилирана) вода без никакви примеси..." Дейонизирана, не дестилирана. И не е изолатор, а има относително ниска проводимост.

Това твърдение трябва да се приема много критично, нали знаеш?

Не пише, че е изолатор, а че е лош проводник. Има малка разлика. И по-горе са ти обяснили още, че става въпрос за чистата вода без примеси - нещо което напрактика не съществува в природата. Дестилираната вода се доближава много до тази дефиниция, но не напълно. Колкото повече примеси има във водата, толкова повече провежда електричен ток.

Няма такова животно като пълен изолатор, има електропроводимост, волтамперна характеристика и напрежение на пробив. То и въздухът бил най-добрият изолатор ама оня ден един едва отърва кожата от мълния. Даже и вакуумът не е изолатор, хахаха, има куп лампи на негова база, магнетрон и клистрон например, хахаха