Вижте как орел открадва дрон (видео)

Грабливата птица счита коптера за апетитна плячка, но гаранцията на DJI покрива инцидента

Обратно в новината

Коментари - Вижте как орел открадва дрон (видео) | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Орелът го е взел за женска и ще го яри докато дронът не снесе яйца .Изкуственият интелект трябва да предпазва невинните дронове от ебливи орли !

Това не е новина. Презерватив откраднахуй. Вече е нещо друго.

Орел украинец

Хахаххахаха, музиката е перфектна за повода!

Sm3hurk0

Интересно за мен е, как би реагирал орела на дрона от моя аватар..., понеже тежи 12,4 кг. с камерата и размаха е 1.69 метра.. Трябва да се знае, че при наклон повече от 70 градуса, дрона сам си гаси двигателите, а центобежната скорост на перките е доста по-голяма от тази на масово достъпните дронове от серията MAVIC..

би реагирал и на една планинска коза! Имай предвид, че животните са над 50 кила, със здрави рога и здраво телосложение! Отвличат ги без да трепнат, даже!

Както куцо пиле домат.

Горкото пиле, кой знае колко е било разочаровано като е открило, че не става за ядене

ако знаеше къде да го занесе за вторични, можеше поне една пържола да си изпроси!

Арьолът да не китайски?

Sm3hurk0

Първо е бил американски, а после DJI е излезнала на борсата и фирмата е придобита от Китай-ците ! :)))) Вече е китайска... .. поради тази ричина, че вече изцяло се диктуват условията от Китай и сървърите са изцяло китайски, преди няколко години американската армия изцяло се отказа от услугите на DJI, понеже събират инфо за всеки полет - записват го във вътрешна памет и след като има връзка с интернет дрона, уплоудва данните на за полетите на китайски сървъри.., а пък китайците разбират в кои райони на света, има американски интереси .

И кой лъже? На клипа, 40 - 43 секунда се вижда сянката на птицата върху скалата, ама нещо дрон липсва. Или филмчето е менте, или имаме обикновена застрахователна измама. А че грабливите птици атакуват дронове е отдавна известен факт - даже ги ползват за сваляне на досадниците около някои летища.

DJI сигурно много са горяли от желание да му купят на този нов дрон ... ... ако се замислиш малко къде би трябвало да е сянката на дрона ... от това което се вижда явно слънцето е някъде зад в дясно и високо над орела. а къде е дрона? в краката му (в ноктите му), ако плячката не е много голяма и тежка и не се съпротивлява, както е случая с дрона, орлите прибилат кратака си напред към тялото, за по-добра аеродинамика. значи дрона е някъде точно под тялото на орела и дори леко пред него (както е видно и от самото видео). така самия дрон е покрит от тялото и крилете на орела спрямо слънцето. евентуално само някои дребни елементи на перките и предпазителите на перките биха били извън сянката на орела. те може и да са счупени при атаката, а дори и да не са са много дребни и сянката им може и да не се вижда. Аз не виждам нищо странно във видеото. Действително трудно си обяснявам как "нападение от орел" може да бъде покрито с "нещо извън вашия контрол, заради което дронът ви отлита и не може да бъде видян никога повече". Да орела е извън вашия контрол, но все пак дрона не е отлетял на някъде си, а орела го отнася някъде си. Във видеото ясно си се виждат съобщенията "motors stoped" и "impact detected". Не съм адвокат, но от този момент нататък не виждам как можеш за обвиниш DJI за каквото и да е. На същата логика, ами дрона ми си летеше, един блок изникна изневиделица и съществуването му въобще не е в мой контрол, блъсна дрона, счупиха му се 2 от 4 двигателчета и неуправляем той изчезна някъде (въобще не е в мазето ми), искам нов дрон!

То цял криминален роман бре. Ама логиката му куца. Граблива птица във въздуха не хваща, тя удря с нокти, рядко с клюн. При това с такава сила, че хвърчи перушина, чат - пат и глава. https://youtu.be/Hr-xBtVU4lg. А и да допуснем, че нежно е уловила дрона - е, чак толкоз тъп орел, че да мъкне нещо негодно за ядене с километри - няма.