Коментари - Най-старата вода на Земята се оказа много повече | IT.dir.bg
назад

Най-старата вода на Земята се оказа много повече

Най-старата вода, уловена дълбоко в земната кора, е в много по-голямо количество, отколкото мислеха специалистите досега.

Обратно в новината

Коментари - Най-старата вода на Земята се оказа много повече | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дълбоко в земната кора има не само огромно количество вода, но също така и водород, и въглерод. В тази връзка страховете, изкуствено нагнетявани от могъщите нефтени монополи за скорошно изчерпване на залежите от "течно черно злато" намирисват на "световна конспирация": в земната кора текат постоянни процеси на естествено синтезиране на въглехидрати. Единственото затруднение, пред което ще бъдем изправени, е тяхното дълбоко - в сравнение с досега добиваните - залягане. Тук атеистите би трябвало да понапрегнат сивото си вещество и да си припомнят стих 11 от Глава 7 на Битие: "В шестстотната година на Ноевия живот, (...), в тоя ден се раззинаха всички извори на голямата бездна (...), и окната небесни се отвориха, и валя дъжд на Земята четиридесет дни и четиридесет нощи." Ерго, предният край на световната научна мисъл достига до онази истина, която Библията е оповестила още преди хиляди години. Не е ли време да се замислите, господа безверници? Впрочем, Вие сте не по-малко религиозни: Вие също вярвате, твърдейки, че няма Бог - само че вярата Ви е негативна - за разлика от нашата, християнската вяра. Тепърва очаквайте все по-чудесни открития, потвърждаващи наличието на Творец на всичко видимо и невидимо!

iwan

Преобладаващо в кометите водата е с по-високо съдържание на деутерий/тежка вода/.Нормално е в дълбините на земята да се е събрала в по-големи количества от нея.

Братоци, това е пикнята на 14 поколение, от 9 династия протоМакедонци, след като са се преселили от Марс. Вервайте ми. Проверено е със Прабългарски уред.

А колко ли е стара най-старата ракия в света ?

Ей, carbon означава въглерод, а не водород. Малко по-внимателно какви ги пишете

и какво общо има това със статията? Да, carbon означава въглерод, но в случая става въпрос за водород. Аман от псевдо разбирачи: The team found that the water was reacting with the rock to release hydrogen: a potential food source.

Да бре да тази вода преседя в едни опасни контейнери маса време

Явно става дума за така наречената долна земя :)

Някой знае ли защо масово се приема че Земята е наоколо 4, 5 милиарда години? хубаво е да се обосноват защо смятат така, защото аз мисля че е много по-млада.

Да бе знаем ги твоите 6000 години. Стига с тези креационистки глупости, вземи прочети малко книжки и не се усланяи само на една книга написана преди 2000 години. От тогава много неща се промениха и много нови неща се откриха.

Чел съм доста научни книжки и постоянно се образовам. Закъснели сте с препоръката. Но кажете защо Земята е на 4, 5 милиарда години и кое го доказва?И защо си мислите че тези които я смята за по-млада не са образовани и не разбират от наука? А защо си мислите в училище ви казват винаги истината? Кой ще поддържа системата ако не е така?

Наистина, научете се да пишете за неща, за които имате ресурс от обща култура. Желязото не се получава ей така... Защо пък не да е злато :) Стегнете се

Ало дир-а. Писачите си как ги подбирате? Явно незавършили осми клас неграмотници и бездария. От кога желязото стана минерал образуващ се при досег с въздуха? То бива селящина и простотия...

Не публикувайте унизителни ЗА НАС ГЛУПОСТИ.

Може да има някоя праисторическа форма на живот :-) Ако вземат проби от тази вода и се разработят малко генните инженери - мозъци, току виж направят някакъв праисторически гад :-D

Всички знаем, че няма да е гад, а жив македонец.

... аха, някой друг клонинг на ББ

...някакъв праисторически гад, който да ни изтрепе после!

земята е уникална! да я пазим и обичаме всички!...

По скоро Бог е уникален -Твореца ,който я е създал

Пии си аповете, моля! :)

Пишете /преписвате/ пълни глупости: "но щом влезе в контакт с кислорода, става оранжева, защото започват да се образуват минерали, особено желязо"

по тоя пово се сетих ученическата шега от часовете ни по биология: като учихме генетика, се кудошехме, че ако кръстосаш дива коза и орел, ще получиш черни въглища и аспирин...:)

Преди известно време ми беше любопитно защо различни изследователи с такава увереност твърдят че нещо е на въраст милиарди години и това ме накара да се паразровя в методите за датиране. Оказа се че няма и един надежден изотопен метод с който може да се определи възрастта на прозиволна проба, защото изследователите няма как да знаят предварителното съотношене на изотопите в пробата и влиянитео на различни физически и химически фактори върху концентрацията им с времето. Когато кажат че нещо е на 2,5 милиарда години лъжат или без да искат поради вярва в неверни методи и пропускане на някой важни фактори или умишлено без да се изчервятват срещу заплащане. Всичките праисторически дати са пожелателни и са на база теории, а не на база факти. С наличните методи проби от един и същ слой могат да дават несъвместими разлики в годините.

sawo

Винаги се уточнява, че това са приблизителни данни. Все пак не боравят с точност до години, а с точност милиарди години...

Преводът ли ви е тъп или не сте разбрали за какво става дума и сте написали пълни глупости?

Или ти си тъп и нищо не си разбрал? Хипотетично само де... не че нещо...