Все повече учени настояват да затъмним Слънцето

Впръскването на микрочастици в атмосферата може да е най-сигурното и евтино решение за справянето с климатичните промени

Обратно в новината

Коментари - Все повече учени настояват да затъмним Слънцето | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Едно изригване на среден по големина вулкан върши същата работа. Нищо ново не са измислили ,,учените", но някой пак си играе на Господ. Земята е сложна, почти непозната система от много неизвестни. Ако изобщо искаме да ѝ помогнем, най-доброто нещо е просто да не вредим. И да възстановяваме вече повреденото. Да садим гори, и то такива, каквито са били там преди. Да не предизвикваме ерозия. Да не замърсяваме водите, а замърсените да пречистим. И най-важното: да променим хищническия си светоглед! Ние сме гости на тази Земя и трябва да се държим като такива. Ние сме взели назаем тази Земя от нашите деца и трябва да им я предадем непокътната. Ние сме също деца на тази Земя и трябва да уважаваме и обичаме нашата майка! Политици и учени да четат всеки ден посланието на вожда Сиатъл до президента Франклин Пиърс и да не се месят в Божиите дела!

Принцино мъдро звучи но има един проблем който прозира = култа към земята "майка"! Ако се махне тази глупотевина и нещата ще придобият смисъл.

Щом Гейтс го предлага ще е шашма. Рециклиране му е майката и да се съдят повече гори, а не бетониране на всичкою.

Това са все идеи и проекти на Сатаната Гейтс, този дявол в човешки образ, който работи за злите сили! Изобщо не им пука за природата и климата. Целта е намаляне на населението, т.е да изтрепят хората. Следващия вирус (Спарс), който ще го пуснат между 2024 г. и 2025 г. ще е в пъти по-смъртоносен от коронавируса. 2025-2028 локдаун в световен мащаб. Един от проектите на злите сили, чиито лакеи са Гейтс, Илън и останалите слуги на Сатанинските изчадия.

Като затъмнът слънцето правят ли сметка колко растения и животни барабар и с нас ще умрат.

Скоро гледах снн за една група учени които казваха как да се върне климата какъвто е бил в началото на миналия век. Ниско бюджетния експеримент предвиждаше изстрелване в космоса на микро лещи. Вдлъбнати от двете страни. Дадоха изстрелване на малка ракета която да достигне ниска околоземна орбита. Експеримента доказа че ако се изстрелят до 2030 година н брой ракети климата ще се върне какъвто е бил 1900 година. Търсих материали за тази група но не срещнах.

Думите "да затъмним слънцето" и "учени" НЕ могат да бъдат в едно изречение, взаимно се изключват!

Глобалното затопляне е гот за Канада и Русия ми се струва , същевременно е зле за останалият "цивилизован свят" така да се каже,за това е цялата драма.

Но историята помни безброй грандиозни издънки на какви ли не учени. Затова, по-полека с мегаломанските идеи.

Все повече се срещат учени-идиоти

начи ся - първо да бутнат малко Илоня да кацне на Марс. След това всичките тия дет искат да запрашват, опрашват и там каквото първо да тераформират Марс да стане годна за живот. Ако успеят - тогава да барат Земята

Пълни глупости!

Това глобално затопляне не беше ли от въглеродни емисии? Нали уж нямаше такова нещо като повишена слънчева активност? И как ще се отрази недостига на светлина на организмите? Да оставим хората настрана, тях кучета ги яли и могат да пият хапчета против рахит и депресия…Обаче кво правим с останалата биомаса? Тва вируси, бактерии, гъбички, които се унищожават при сегашния светлинен фон…И това е най- малкото. Ужассс

Никой не твърди, че слънчевата активност е повишена. Все едно да си в оранжерия и да мислиш, че е горещо заради слънчевата активност... Колкото до другите гадинки, няма да им се отрази много. В облачен ден има в пъти по-слаба светлина, отколкото ще има при "запрашаването".

Направо не разбираш какво преписваш. Предполагам, че затова ти плащат.

Зелените партии и организации в цял свят, трябва остро да се противопоставаят на това замърсяване на планетата Земя

Че какво му е лошото на затоплянето? В България ще стане по топло, Както е в Гърция! За Бг е добре!

Разни фенове на лютата зима, Само се оплакват!

Няма да има сняг за ски курортите

Освен по-топлото време, ще има по-често суши, наводнения, ураганни ветрове, резки промени в климата...

Идиоти.отворете си очите и почвайте да задавате въпроси за химикалите, в които ОТДАВНА ВИ ПРЪСКАТ всеки ден, а сега ще ви лишат тотално и от сълчева светлина и витамин Д, а растенията ще измрат....

Става въпрос за леко запрашаване, не за затъмняване. Растенията са преживели много повече и няма да загинат за няколко месеца по-слаба светлина. И ако ние сме идиоти, както ни наричаш, погледни се себе си! В пъти по-зле си! Не разбираш от нищо, ама мислиш, че всичко ти е ясно. Много обичам такива "всезнайковци"!

Тия "учЕни" Бил Гейтс ли се наричат пак

Учените, а и човечеството не разбраха ли, че като уж оправят едно, се разваля друго. Виж Тримата глупаци - The intelligent village. Прекалено сложна система е Земята за нас, за да знаем всички процеси. Решението трябва да е кардинално, но на някои няма да им хареса. Трябва да се откажем от лакомиятат си и да живеем според чергата си. Както са казали индианците ние земята сме я взели назаем от децата си. Ние действаме като някакви притивни създаня, попаднали на хубаво парче земя, опропастяваме го и хайде към следващото, вместо да го пазим. Само че следваща Земя на хоризонта няма.

Има некви теории на конспирацията, дето твърдят, че рептилиите искат да пригодят земната атмосфера така, че да стане обитаема и за тях... Не ми се ще да им вярвам, ама статии като тази ме карат да си мисля: "Абе, има нещо май..."

И повдигна вола и що да видиш отдолу - ТЕЛЕ!

Добре би било, дори и да има странични ефекти, ползите биха били по-големи. Може и да е временно решение, докато технологиите постигнат съществен напредък в създаването на зелена енергия и човешкото поведение стане по-отговорно към околната среда.

На първо място да махнем малоумниците в Брюксел. После да пуснем пак колайдера. И после вече ще мислим за зелени работи. Мене зеленото ми е любим цвят по принцип, ама ако го карат така - ще стане по-недолюбван от синия и червения, взети заедно.

Те одавна започнаха този експеримент. Още през 2014-2015г небето в Англия изглеждаше като решето от кемтрейлс. Правил съм снимки. И интересното е ,че тези следи бяха точно пред слънцето, а на други места небето беше чисто. И при изгрев и при залез. Сякаш се стараеха да срият нещо около слънцето. Никой не обърна внимание ,никой не го интересуваше и не му правеше впечатление защо е така. Всички ги удовлетворяваше официалното обяснението, че това е конденз от самолетните двигатели. А това, че те правеха кръгове и най различни фигури в небето нямаше значение. Пътническите самолети летят в почти права линия не правят осморки и други фигури в небето.

То па щото на Острова са се отрепали от слънце. Жена ми е местна туземка и като герйне слънце за седмица без прекъсване за валежи или облачност казва "а тва беше лятото":))

Имат и шега по тоя повод даже - “лятото е любимият ми ден в годината”!

Пак ли ти бе, луд! Само чакаш някоя подобна новина, за да си изсипеш фобиите! Ахаххахахахахха. Няма да се хабя даже да ти обяснявам, защо тва, които си написал е тотален виц за нас, които се занимаваме с климата и природните аномалии!!!

Ако разбираш английски, прочети тук защо самолетите оставят следи в небето откак съществуват - описано е простичко, за да го разбират и такива като теб: https://www.scientificamerican.com/article/why-do-jets-leave-a-white/

Така става , когато дадем на хора с прекалено много пари прекалено много власт, и те се вземат на толкова сериозно, че започват да налагат личните си теории, идеологии и възгледи на практика, без оглед и самокритична мисъл или терзва преценка за импакта от действията си. Аз мисля, имам възмощностите , ще го направя. Говоря за визионери като Гейтс, Мъск, цялата върволица свръхбогати хора, които не са толкова навряни в медийното пространство, които финансират всякакви проекти, щото егото им така решило , че е най-правилно и те имат правото да решават за всички останали индивиди на планетата.

това е като с приказката "да вземем парите на богатите и да ги раздадем на бедните" какво ще постигнеш - нищо. винаги в историята движението напред се е случвало от хора като Мъск, Гейтс, Безос и който и да е друг "боклук" за който се сетиш. само че ако ги нямаше тях, може би нямаше да сме по добре, дори напротив. виж колко е удобно да работиш на системата на майкрософт - операционна система, програми. все още няма по добра алтернатива. без Мъск нямаше да има тоя бум на електромобилите, без Безос света нямаше да е толкова открехнат за онлайн търговията която я имаше и преди но с Амазон нещата станаха други. без фейсбук, в началото, бабите нямаше да могат да видят децата си. без месинджъри като Скайп, Вайбър и др. щеше да е много по скъпо да си говориш с близки и приятели. не че не може без всичко това, но определено е по добре и лесно. по тази логика дали е имало смисъл някой да открива двигателите на пара и след това и двигателя с вътрешно горене. колко хубаво е било на хората да ходят пеш и да яздят коне и да пренасят товари с каруци и платноходи. тъкмо е нямало замърсяване. същото е като да решим да убием умните защото ни комплексират и говорят за наука което е скучно. по добре на село у кръчмата чичо Гошо да ти разкаже за космоса, отколкото някакъв си Стивън Хокинг. какво разбира той спрямо чичо Гошо който навсякъде е бил и всичко знае че даже, според някой легенди, и на луната е ходил ама не се е хвалил на село че леля Пенка ще го бие че ходил без нея.

Тука не става въпрос въобще да се вземат парите на богатите или свърх богатите. Това са хора с капацитет, които не случайно са стигнали до този си статус в социалната пирамида. Нека си ги имат.Става въпрос да се упражнява някакъв контрол, над това , за какво си използват парите, защото когто имаш толкова много , и си постигнал толкова много, а цялото ти съществуване се крепи на действието, и да се движиш напред и на адреналина от това, ти става скучно в един момент и започваш да правиш простотии и ти се замъглява оценката и си въобраяваш , че си Зевс и на върха на Олимп. Например фондацията на Гейтс , водена от филантропски подбуди, са осакатили толкова много народ в Африка с експериментални медикаменти и ваксини , че ти е бедна фантазита. Не казвам, че нарочно ги ползва за опитни свинчета, просто е решил , че ще "ги спасява " и никой не може да му попречи..

а бе кви визионери са мъск и гейтс бе ! най обикновени тарикати и играчи са

Е да, може и така да е , което е спорно, щото има много тарикати , но само шепа от тях са на върха дори влияят на политиките на правителства. Та точно такива тарикати, ще ти затъмнят слънцето, че ти чипират мозъка, защото имат парите,имат влиянето и най-важното винаги имат под ръка сюрия гладни за финансиране учени, които са готови на всичко , за да си докажат теорията или да си осъществят "проекта на живота им"

Дава тоя който има! Ние с теб не сме им дали нищо или почти нищо на тези!

Вървим към “Матрицата”

Не, към "Шотландски боец" вървим.

Ако някоя държава почне да си пръска така каквото и падне в атмосферата за да си нагажда климата по неин вкус без да се съобразява с никого, другите трябва да нанесат стратегически ядрен удар по тази държава.

Това почнеш ли го, не можеш да го върнеш назад. Което значи че не трябва да го почваш.

вместо да се правят такива нестабилни и несигурни дивотии, при това - едва ли безвредни за здравето, по-добре не се изнесат и разпънат в орбита тънки алуминиеви ленти, които да се "отварят' и "затварят" подобно на алуминиеви щори?

Има нещо наречено "слънчев вятър", дето ще ги издуха...

А защо не вземат да засаждат всяка година дървета и разстения за по 10 милиарда долара ? Да напрарят уредите и машините ремонтопригодни ,както едно време мхъм?

защото не е изгодно. затова. западното общество иска тук и сега. иска най новото. само ако имаш новия айфон си готин, иначе си задръстен и т.н. представи си плеймейтките как си ремонтират циците. не става. хората искат ново, ново и ново. вече не искат а ремонтират старо защото не е готино. по наше време се казваш "от студ умри, гъзар бъди". сега е "от глад умри, гъзар бъде". вижте какво става с фирмите за бързи кредити. българите масово нямат пари, но теглят заем за телефон който не могат да си позволят или за почивка която не могат да си позволят, но го правят защото комшийката Пенка е отишла на Малдивите и се е снимала с новия айфон.нищо че после Пенка цяла година ще стои гладна за да връща заеми или ще трябва да ги "издуха" на чичко паричко.

_stankow

да ограничат глобалното затопляне до възможно най-близо до 1,5 градуса по Целзий. ... Тази мрачна перспектива И кое му е мрачното ? От 20 г. зимите в България са меки, безснежни. Какво му е лошото ? Ще станат като в Турция, крайбрежието. Там през януари можеш да си ходиш без шапка, да се разхождаш, да си стоиш на пейка на улицата. Какво му е лошото ? 1.5 градуса нищо не променят. Пак си има пролет и лято, пак си има валежи. Само дето в Турция вадят по две реколти зеленчуци ... От февруари до ноември.

Звучи добре за климата като в Гърция, ако беше само това. Но средните температури не са се променияли с повече десета от градуса за хиляди ходини. В последните десетилетия виждаме градус и повече. Има точка, след която няма връщане и като станат два, три градуса на средните следват наводнения, суши, глад, имиграция, измиране на цели животински видове. Ако станат повече заминаваме всички.

А в Турция ще стане като в Катар.Мач ще играят само зимата ....

Технологията на тази идея е добре описана в прозорецът на Овертон. Няма нужда да гадаем, какво би станало ако се затъмни Слънцето. Тема е добре разработена в научно - популярната фантастика, справка " Матрицата"

Това няма как да е вярно. Новината е руслямска хибридка. Пръскането е конспиративна теория за тъпи ватни плоскоземци, а тези учени са платени русороби на кървавото ботоксно джудже.

Не е нужно да си учен, за да си дебил и продажник. Но все пак е необходимо да имаш някаква титла, поне професор, за да те пишат по медийте и да си заслужиш сребърниците!

НАСТОЯВАМЕ ДА СЕ ПРИБЕРАТ НА СИГУРНО МЯСТО ТЕЗИ "УЧЕНИ" И ДА БЪДАТ ПРИНУДИТЕЛНО ЛЕКУВАНИ /ДЕ НЕ СЕ БЪРКА С ВАКСИНИРАНИ!/ !!!

идеята не е лоша, но кой ще определя какво и колко да се впръсква. ако е добре за САЩ, означава ли че ще е добре например за България. ако се направи температура 25-30 С, а в България температурите паднат за лятото и са средно 20-25 С, ако зимата е по дълга и няма топла пролет и топло лято....тогава какво ще правим. ще се оплакваме или ще работим за да може да си позволим да си купим храна внесена от САЩ. а какво би станало ако САЩ, Русия, Китай, Индия решат да си инжектират атмосферата така че да е най добре за техните страни. какво ще стане със страните които нямат възможност да си плащат да се модулира климата и атмосферата над тяхната държава. а и ако приемем че глобалното затопляне се дължи на човешката дейност, а не на процеси които се случват с космоса, не е ли по добре да променим начин а си на живот, вместо да променяме живота. това ми изглежда все едно един алкохолик който на крачка от смъртта да му сложите система и да го поддържате жив и го оставите да си пие.

Не че нещо,но няма да помогне. Даже напротив.

Ядрените зими са вследствие именно на запрашеността на въздуха и отразяването на слънчевите лъчи от праховите частици. Следователно - ще помогне!

Не няма, защото тогава ще дойде Мракът...

Всичко зависи от количеството прахови частици. Дори в монмента във въздуха има такива, но са малко. Мрак ще има, ако се прекали. Но ще е временен, защото тези частици падат надолу под въздействие на собствената си тежест. След няколко месеца няма да ги има.

Добре, господин учен и инженер.

Науката и статистиката често са като Красивата Жена. Колкото по-красива, толкова по-лъжлива.

Е,нали вече впръсквате!?Сега ,ако може и да не дишаме,ще ви е най-добре!

Стоян не прави разлика между "проучвам" и "настоявам". Ганьо пък чете само заглавията и бърза да пише коментар. Мила родна картинка.

Всеки съди по себе си! Ганьо, направи си труда да напишеш нещо, а не само клишета!

Да пиша? Всички сте чукчи-писатели тук... Естествено, че трява да се проучват вариантите, за да се взимат информирани решения. Само глупакът разчита на късмет.

Като чета как някой Ганьо се намира за по начетен от останалите Ганьовци, не ка се сети че в групата на останалите Ганьовци са включени и майка му, и баща му и цялата рода! Писна ми от родомразци и чуждопоклонници.

Никак не са мръднали от научната фантастика. Просто искат да експериментират с цялото човечество като си въобразяват, че може да им се размине! Това е малоумие! Това не е наука! Науката НЕ Е експеримент без да знаем какви ще са евенталните последици! Това са идиоти, които ще натворят такива поразии и после ще се покрият. Препратка: ваксините на Пфайзер за журналистическата болест!

Пътят към ада е покрит с добри намерения

Конспирацийте и бабавангищината са толкова присъщи на тъпата част от човешкото население, чиято концетрация в България е достигнала зашеметяващи размери, че ако има край на човечеството, то ще бъде предизвикано от тях! Слава Богу, такива като вас, макар и много, са прекалено тъпи за да се докопат до огромно количество пари и власт и да са от значение. Бил Гейтс искал да разруши света и да убие човечеството!? Еди кой си или кои си, искали да съсипят планетата и всяко тяхно действия е користно и има за цел да навреди на теб...тъпият плебс!? Тея хора освен че умеят да мислят - и то правилно - нямат НИКАКВА сметка да правят света по лош най малкото (но не само) защото на този същият свят живеят те, техните семейства, приятели, познати и т.н. Напротив...точно тези хора имат повече от колкото някога биха изхарчили за каквото и да е било, надвили са си на масрафа и повечето искат само едно - като си отидат, да са направили И нещо хубаво за света и името им да живее дълго след тях и помнени с добро. Това което бабаванковците и конспираторите правят, е или да преекспонират това което ТЕ биха направили на мястото на хора като Бил Гейтс (дето един плебс като вас един път се изцепи че ако имал толкова пари колкото Бил Гейтс щял само да лющи блондинки по цял ден) или гледат много филми и четат конспиративни романи. Благодарете се че има хора като Бил Гейтс които търсят начини как да помогнат и да бъдат запомнени с добро, вместо да лющат блондинки по цял ден! Всяко нещо което прави живота ви по добър от колкото е бил когато прародителите ви са живяли по пещерите, е направено точно от такива "мръсници" като Бил Гейтс или Илон Мъск които са искали да "затрият" света! Представям си само "идиота" и "мръсника" който е измислил колелото...такива като вас тогава са казвал че е искал да ги избие като ги качи на нещо което се движи по бързо и те могът да паднат и да си счупят главите!

Абе, човече, успокой се малко. Това, че имаш мнение не значи, че непременно си прав.

За тебе и такива като тебе вече е късно, не бой се. Каквото и да направите, все по-зле ще става за вас.

Бил Гейтс и Мъск а? А Линус Торвалдс знаеш ли кой е? Не знаеш, нали?

Предложението първо трябва да бъде изтествано на друга планета. Венера е добър кандидат ...

Там има гъсти облаци и слънчева светлина се отразява в голяма степен. Затова вечер Венера първа изгрява на небето и сутрин последна изчезва, а през нощта свети силно. Там високите температури се подклаждат от засилената вулканична дейност.

През 80-те и началото на 90-те години са плашили с озоновата дупка така, както сега с глобалното затопляне. Във филма създадоха изкуствен щит около Земята, защото озоновият слой е унищожен. Частната корпорация, която управляваше щита, на практика управляваше планетата. Щитът стоеше дори след като озонът се е възстановил. Филмите се превръщат в реалност.

учЕните да бъдат завряни немедлено, там гдето слънце не огрява!

Да речем, че впръскат частици в атомсферата. Ако се окаже, че са сбъркали, както не веднъж се случва, могат ли да си ги съберат обратно? Не мисля. Не може лековато да се взимат необратими решения.

Тези частици сами ще паднат, вследствие на собствената си тежест. Затова ти пишат колко ще струва годишно, защото ще се "инжектират" периодично.

А аз все повече настоявам тези хора да не бъдат наричани учени. Някой отново се опитва да направи огромни пари от пренаселеността на планетата. Колко години вече се правят соларни станции и панели за подгряване на вода, а накрая ще затъмним слънцето! Ако не е идиотизъм, това е чиста форма на шизофрения

СО2 е храна за растенията, за 30 години зеленината се е увиличила над 15%! Ако има по малко СО2 настъпва ледников период (няма топъл такъв).

Ха няколко ядрени бомби с достатъчно голяма обща мощност ще свършат работата. Да вдигнат въпросната пушилка имам предвид и да предизвикат въпросния ефект - ядрена зима. Още една идея - да се сондира в йелоустоун да се намери магмата на каква дълбочина е. Може и щисти да се намерят, я газови, я нефтени.

Само тъпите си мислят, че знаят всичко, ти явно си от тях, празна кратуно....

Намеси ли се човек в такива неща, после става лошо. Дори за по-дребни, дайте да докараме животни тук и после местните видове почват да изчезват. После ще се чудят как да оправят това което са създали. Земята периодично се затопля и изстива и има ледникови периоди. Какъв е приноса на човека, не е ясен. Мре се основно от студ, а не от жега. Зимата смъртността е много по-голяма от лятото. Тук преди ковида примерно 300-600 човека повече умиращи на седмица през зимата от лятото. Преди 20-ина години лятото имаше по 5-7 дни над 40 градуса и дни с по 44-45 градуса в България. Това лято бе супер студено, края му малко по-нависоко през нощта водата се заледявала. Валя и много, а не като предни години по 3-4 месеца суша. В крайностите си, зелените са вредни за околната среда.

Всеки ден, нови висоти в идиотията наречена затоплизъм. Колко пари ще източат а тази глупотевица? Голямо крадене пада срещу празни приказки. Пари хвърлени на вятъра.

"Ние не наследяваме земята от нашите предци, ние я заемаме от нашите деца".