Коментари - Създадоха най-голямата симулация на Вселената | IT.dir.bg
назад

Създадоха най-голямата симулация на Вселената

Учени от Швейцария са симулирали най-голямата виртуална вселена, населена от 25 милиарда галактики.

Обратно в новината

Коментари - Създадоха най-голямата симулация на Вселената | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Браво на Швейцарците-умни хора, от векове!! НО КЪДЕ СА СЕГА "ВЕЛИКИТЕ"РУСКИ УЧЕНИ НЕ ДОУЧЕНИ!!??

ми явучи като ПизДа, пиздочка. :) Кой ли русскоговорящий го е кръщавал??? :)) Дошъл направо от тъмната страна..., която изучават... :)

Най-голямата симулация на вселената, по-голяма дори от... самата вселена.

Божеее, поредните странни хора, които са прибарали някакви големи пари и се чудят как да ги похарчат. Не разбирам защо даваме луди пари за подобни работи след като 1 милиард души нямат какво да ядат! Това нещо е глътнало поне няколко десетки милиона! Колко африканчета можеше да спасим от гладна смърт с това, а? А сега тези деца ги няма! Е, нека да им тежат на съвестта на Цюрих-ци! Нека се гордеят, че са направили една анимацийка, която дори не знаят дали е вярна!

колкото и симулации да правят и каквито и дълбочинни лаборатории да създават както вече има от 15 години в сащ нищо няма да уловят защото такива частици няма-всичко е зарази относителната кръглост на времето -именно кръглото време обуславя тъй наречената тъмна енергия а тъмната материя също се дължи на кръглото време и затова остава скрита за нас

Как върви с теорията? Нещо май няма поддръжници, а?

всички революционни открития в началото са подложени на -разпни го-понякога години наред но аз тоя път от разпни го до осанна съм го вървяла вече в областта на физика и нямам притесненияа на тия учени искам да кажа че кладенец се копае там където има вода а не там където няма но нищо един ден ще разберат че са похарчили милиарди без посока

Очевидно не правиш разлика между лъжа и истина, което си е за тебе. Зевс е аватара на луцифер, който е паднал ангелс заради своят гордост. Понеже гордоста е сигурен предвестник на падението, нашият Създател ни казва че без смирение и покаяние пред Неговата правда и воля, няма освещение и спасение. Истинският Бог е само един. И той ние дал своето слово наречено Библия за да не ходим в тъмнина. За да познаваме Неговият свят характер, воля, закон и спасителен план за човекът.

А света как е съществувал преди твоята библия? Нещо теорията ти куца! Най-старият човешки скелет е Люси - на 3.2 милиона години, Библията ти е на има няма 2000г ? Демонстрираш страхотно правото си на мислене.... Овчи пастет : )

Люси е маймуна и този факт е отдавна известен на науката. Така е със всички "находки" на междинното звено между човек и маймуната, което не същестува. Еволюцонистите в желанието ни да ни баламосфат се упражянват в кръжока по събери чарк от различни животински кости и скулптура. Може би не ви е известно, че меки тъкани не мога да бъдат въстановени по формата на костите. Затова фанатастичните филми на еволюцинистите, много от които се водят документални, но практика са фантастика, ни представят всякакви измислени образи. Повтарянето на еволюционите мантри не ги прави по реалистични, а по досадни. Не разбирам нежеланието на много хора да живеят вечно в мир любов, истина и смисъл със светият Бог в царство, чиято красота око не е видяло и на ум не е дошла. Всички гарантирано ще разбрерат истината за Бога. И нека повече хора се радват на този най-велик момент в човешката история след сътворението. Каквото направи човека през своят кратък живот на тази земя , това му е остава в небесното досие.

Еволюция без пряка намеса на съзнателено интелигентно целево същество е невъзможна, защото няма следтсвие без и по-голямо или равно на неговата причина. Поради взаимосвързаната структура и фунционалност на отделнит елементи изграждащи всички физически системи, механизми или живи органими, те притежават качеството нередуцируема комплекност, чието ниво зависи от заложената в тях функционалност. Наука на е се прави с емоции и обиди, а с разум и честно отношение към научните факти.

Нищо не можеш да кажеш срещу истината. Затова и злословиш срещу ближният в своето безсилие пред нея. Поради взаимосвързана структура и фунципналност при всички физически системи, механизми или живи организми, смисълът на същестуването на коляновият вал или коя да е основна част от двигателят с вътрешно горене има смисъл само в контекста на работещият двигател. Ако променим формата, размера или фунцията на някоя негова част или подсистема, трябва едновременно с това да променим формата, размера или фунцията на други части или подсистеми, поради , за да са съгласувани структурно и функционално всички частио на общото цяло. Само така то ще бъде фунционално. Това е лесно обозрим факт. Тази нарочна промяна изисква интелект, творчески подход и воля с която се осъществява сремежа за на създателят на двигателя за постиганне на нужната му фунционалност. Така е при всички физически системи, механизми и на много по-високо ниво при живите организми, където взаимосвързаната фунционалност е порядъци по-сложна от всичко създадено до момента от интелигентният човек. Това се нарича нередуцируема комплексност. Факт който прави идеята за самоволната еволюция детска приказка подходяща за хора, които приемат митологиите на езически езотеричен вавилон без да се замислят.

Влизаш в стая Имаш две еднакви чаши вода пред себе си.Какво можеш да кажеш за тях като ги гледаш.Нищо повече от това че съществува вода и тя се налива в чаши и т,н.Да ама Гого е отпил от едната чаша и знае ,че водата е сладка,това е бог.Е как ще ти докаже Гого на теб че има бог.Той е в теб и никога няма да ти се натрапи.Стига гледа и мисли пий от живата вода.

Не му помагаш. Няма аналогия. Себе си объркваш. Като в горният ти пример.

Както разтворена захар във вода абсолютно недоловима с ограничени научни методи само наблюдение.Това е бог нямаш методите да докажеш че го има но можеш да го почувстваш.Бог прави животът сладък.Науката не решава проблеми а поставя въпроси апроприори глупави заради погрешната основа и ограничени методи те винаги ще бъдат ограничени.И като си такъв умник знаеш ли че вселената се държи различно в зависимост от това дали я наблюдавш или не и това е доказано,че електроният облак е с еднаква плътност навсякъде ,дори да е само от един електрон.Има два пътя към бога на човека който търси през емоцитята.И твоя който минава през парадокса.Нешо което е 2 противоположни неща едновременно.Применно светлината си прави квото си иска държи се като вълна или лъчение от частци.Когато се задълбочиш в науката неминуемо стигаш до парадокс.Търси ги и ще разбереш ,че е по нелепа от религията.Късмет приятелю.Водата наистина е сладка.Опитай

Защото няма следствие без и по-голямо или равно на неговата причина, еволюцията без директно участие на съзнателно интелигеннот целево същество, само бладорение на естествените процеси в природата, е напълно (100%) невъзможна. Никой не може да докаже обратното с научни експерименти, наблюдения или логика. Причината е, че не може да се доказва лъжа с методите на истината. Когато имаме участие на съзнателно интелигентно същество, еволюцията е ограничена от информацията вложена в него. Човек няма възможност да създаде по-сложно устроено от самият него съоръжение. Липсват му познавателни възможноси за това. Всички физически системи, механизми и живи организми притежават качеството нередуцируема комплексност. Това означава че трябва да са налични всички части изграждащи тези системи или механизми и да са сглобени в правилна последователност, за да бъдат работещи и да изпълняват ефективно своето предназначение. Същестуването на всяка отделна част има смисъл само в контекста на общото работещо цяло. Когато променяме нарочно формата, размера или функцията на една или повече части или подсистеми, ние трябва да променяме едновременно формата, размерите или фунциите на други части от тези системи или механизми, за да са съобразени с тази промени по форма и фунция. Те винагио са подчинени на идеята за общото работещо цяло. Само така те ще работят в хармония и могат да изпълняват ефективно своето предназначение. Ако премахнем част, системата става нефунционална и се обезсмисля същестуването на всички нейни части и подсистеми. Всички тези промени изиксват воля, интелект, въображение и творчески подход.

А ти очевидно не си чувал за аксиомите - твърдения, които са приемани без доказателства.

Няма вселена и галактики.Има само Земя,ад и рай.Опитвате се,да ме убедите,че не знам какво съм създал? Спрете с фантазиите си,и се отдайте на молитви към,за да реша,че експеримента отново е извън стандарта!

Симулирал е това което е заложено.

приятели, не се абете, виждам, че сте умни... много ме забавляват наименованията на тъмната материя и тъмната енергия. мисля и язе да съм достоен ча уЧен, щото и аз наименовам по подобен начин: дълбоката вода, голямата гора, тъмната вода... все очавдни, но повечето от тях - НЕОБЯСНИМИ нещица...

не знаех че има толкова много учени по форумите в бг. как не сме се оправили още с този набор от учени !!!!!???

е? ти не знаеш ли какво става в кабинетити по биология, химия и физика? явно не познаваш уЧени и учители/учителки...

аз пък не знаех че има толкова много загрижени за това какво има по форумите тук че чак и от канада. Повечето неща са обща култура, никой не пише формули, ама викаш що да не изместим темата, а? Току виж сме се оправили.

Тази симулация е всъщност доста интересна. Ще се опитам скромно да поясня защо се прави. Когато има система с много тела, тогава е трудно да се изведе математически точното им поведение за достатъчно дълго време. Дори и прост пример - движение на планетите в Слънчевата система не може да се опише с уравнения, които бързо да се решат за произволен далечен момент във времето. Затова алтернативен подход е да се симулира подобна система, като се отчита стъпката на симулация и неминуемото акумулиране на грешка. Понеже подобна симулация изисква много сметки, то е удобно тя да се прави от компютър, а не от човек. Конкретно в материала се говори за симулация на трилиони частици и е наблюдавано как те сами се организират в галактики следвайки набор от физични закони. Дали този модел е верен или не - не знам, но съм сигурна, че е много по-детайлен от всеки предишен модел. (А относно съмненията в ползата от компютърните симулации, те се ползват почти навсякъде - от проектирането на роботи до изчисляване на траекториите на спътници)

Имам много математически и физически проблеми, които нямат аналитично решение или аналитичното решение е много комплексно и изисква. В такива случаи се използват числени методи за намиране на решения с предварително заложена точност на резултата, която зависи от броя на итерациите. Резултата от тази симулация зависи от много променливи и константи. Някой от които чисто предполагаеми величини. Сериозен учен не би се доверил на такива упражнения, защото има много неизвесни, които не могат да бъдат потвърдени с директни наблюдения или експерименти в настоящето.

черна точка се белее в близката далечина, там един млад старец запретна ръкавите на потника си и започна да боядисва тавана на лятното кино.

Нищо лошо но всъщност, даже не съществува и вероятност да бъде "от най-големите космически загадки". И формата на земята е била в същата категория но се оказа, че истината е в нивото на развитие на маймуноидите и поредната победа на математиката над диващината им. Ако има голяма космическа загадка на този етап, то тя е, докога маймуноидите от планетата земя, ще плащат с бавна смърт за да продължават да вярват в диващини и това, при положение, че имат избор?

това хич не е загадка, но е извън темата изборът ти е като котката на шрьодингер -хем го имаш, хем не, но и двата варианта трябват за да има котка( в твоя случай маймуноид) гледай това, там ти е отговора на голямата "загадка" watch?v=AnaQXJmpwM4

Да, в ада, заблудата е доктрина. Но за разлика от тях, фактите нямат два отговора, а примерно, контролът на нанониво е факт. И ако не беше заблудата толкова успешна, този факт трябваше да дава резултати.

Давал съм хиляди доказателства дори само в този сайт. Малко ли ти е за закона за причинно следствената връзка? Или Библейските опророчества всички изпълнили се с свръхестесвена прецизност столетия и хилядолетия след като са ни дадени от Бог чрез пророците. Или нередуцируемата комплексност на всички физически системи, механизми, и живи организми? Или трите закона на термодинамиката? Или законите за информацията? Или прецизно настроените физически константи и фундаментални силови взаимодействия с точност десетки знаци след десетичната запетая? Има бвално милиони доказателства за присъствието на Бога в живота на хората. На където и да се обърнем виждаме делата на Господа. Но на доброволният слепен не мога да бъдат отворени очите.

Хлъзгав.

Кратко допълнение - хората, които ти опонират не са слепци. Те много добре знаят защо го правят, на кого служат и каква е целта им. Виж им само никовете: Игнацио Лойола, агностикът, 666 и т.н.

Да, така е. Такъв е техният избор за момента. Господ в милостта си дава шанс на всички хора, и колкото повече хора се върнат при нашият свят Създател преди краят на благодатното време, толкова по-добре.

те учените не могат да симулират климата на планетата ще ми симулират вселената хахахахах мога да им я симулирам за 5 секунди: взимам една шепа пясък и я духвам в очите им.....

Абе много добре си го симулират климата.

Интересно къде е логиката да се симулира нещо по догадки?

За тъмна материя могат да минат планетите, междузвездния прах и т.н. Само дето те излъчват в инфрачервения спектър все нещо. Но и да не излъчват пак не виждам как ще са с маса повече от Слънцата. Айде там нещо може да се измисли, ама пък това тъмна енергия е вече пълна смешка. Ми кинетичната и потенциалните енергии са ТОТАЛНО и АБСОЛЮТНО относителни величини и определено не са маси. Оттам нататък очевадно е, връзката на енергия и маса са въздух под налягане, а прочутата формула на Айнщайн има частен и съвсем друг смисъл от приписваният й.

Има едни лекции, даже са вече доста стари TTC Video - Dark Matter Dark Energy намери и гледай ако ти е интересна темата. Мога да ти обясня какво не разбираш ама ще отнеме много писане и не е за тук.

прочети поне това, което пише в уикипедия по въпроса. Достатъчно вярно е за нивото ти...

Бе ти ми обясни кинетичната енергия енергия ли е? И като е енергия, защо е относителна величина и как това се връзва с абсолютната енергия.

симо

ДАДА Е ПРОСТ соросоид!!!!!!Не се връзвайте на простака,защото ви смъква на СВОЕТО ниво и там вече ви бие КАТО СПЕЦИАЛИСТ.

Божиите дела са навсякъде около нас и само доброволните слепци не искат да ги видят. Тези които не харесват истината поради техни си причини.

Аз нищо не чакам, защото това го решава Господа за всеки един от нас спред вярата и делата ни. Можем само да се надяваме на Божията милост и да благодарим на Бога за всико коетъо е направил за нас. Осъзнавам важността на Неговото спасително слово за нас. Без Божият светлина ние сме загубени. Няма нищо противоестесвено в това човек да иска да живее. Особенно когато живее според Божията правда. Живот който не е вече е суета. Може ли човек да принади с труда си една педя към ръстта си. Всичко е от Господа и за Божия прослава.

loyola

Забравиха да кажат за извънземната цивилизация , възникнала в симулацията...

на експеримента е по скоро да се прогнозира/предположи/ дали ние живеем в една крайна или безкрайна вселена и не е ли тя част от една мултивселена съдържаща краен или безкраен брой паралелни и панорамни или циклични светове /вселени.Това едва ли щи разберем някога.И ако е така какви са вероятните плътноси и състав на тъмната материя/енергия- /космологична констатна /измерена надеждно в нашата видима част от вселената / приблизително 10 на степен -123 планкови единици/

ам дано дане е толкова скучно щот се оказва че всико опира до баналното "в началото бе хаосът" или с други думи ентропията/възможните варианти на вселени и ние сме се пръкнали в една от тях щото просто тука е имало възможност да се пръкне барионна материя и всичките останали закони и варианти довели до нашето пръкване. В този смисъл пътуване във времето не е възможно в нашата(трябва да изминеш същият път на събитията наобратно), но от нашата в друга вселена- да, при положение че останеш жив при такава скорост( ще се наденеш на събитията в другата, ако пътуваш що годе линейно).

отдавна е изчислен /разбира се с приближение/ обема и плътността на кум.см. тъмна материя /енергия/ равен на 10 на минус 123 степен в плакови еденици.

Всеки човек има правио на избор. И всеки човек трябва да знае истината за да може да направи този съзнателен избор, от който ще зависи бъдещето му през вечността. Търси Господа докато можеш да го намериш. Защото ще дойдат времена когато мнозина ще Го търсят, но благодатното време ще е безвъзвратно отминало. те ще са се опили от виното на вавилон и когато изтрезнеят ще бъде късно за промяна.

Не е мит е реалност, която е в пълна хармония с човешката история, науката, с интуицията ни и със стемежа на човешкият дух към справедливост и истина, който имаме от Бога наш създател. Господ казва че когато човек си затваря доброволно очите пред истината, остава без извинение.

Шъ ма сцепити! Ам вселената знай ли че са я симулирали?!

знай. ний сми част от нея и си правим скици и карикатури.