Коментари - Лаптопи с Windows 7 - само още една година | IT.dir.bg
назад

Лаптопи с Windows 7 - само още една година

Производителите на компютри ще могат да продават лаптопи с предварително инсталирана операционна система Windows 7 Professional до 31 октомври 2016 година.

Обратно в новината

Коментари - Лаптопи с Windows 7 - само още една година | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз вече от 3 месеца съм с 10 и е супер. Интерфейса и е номер едно, какво не и харесвате? А ако мислите, че в предни версии на са ви шпионирали то много се лъжете. Ама всичко е заради тарамбуките мюслта - все пак некой требе да ги контролира какви ги вършат.

Аз пък ще чакам Windows Server 2016. За него казват, че ъпдейтоте и шпионирането му ще могат да се изключват.

Windowsа е DOS с прозорци, нарочно го правят калпав за да може след 2 години да ти вземат 500$ за нова версия , промяната обикновено е козметична и се състои в това да са устойчиви към новия генератор на вируси които сканират нета и бъгват старите версии, това е компютърен рекет.

DOS значи Disk operating system. Командите не се въвеждат с графичен интерфейс, а с клавиатурата, за разлика от Windows, където остана един Command prompt. Та, да Windows е дискова операционна система с прозорци. Някой някога твърдял ли е друго? Защото ти го казваш като някакво откритие. Графичният интерфейс, между другото, е изобретение на Xerox, а Apple го крадат от тях, защото един гений от Xerox тогава каза, че било несериозно копирните им машини да ползват нещо, което се казва "мишка". Който е подценил публиката никога не е сбъркал и обратно... Не е ясно какво искаш да кажеш. Отстрани звучи като "Автоматичната скоростна кутия е като механична, която работи автоматично". Да, така е. И?

Иначе за останалото си прав, макар и да преувеличаваш, за да е по-драматично.

Следващия път прочети по-бавно, може и да разбереш, аз съм започнал да пиша бизнес програми още на Правец 82 и знам какво говоря, ти тогава май не си бил още планиран.

Проблемът да не мина на 8.1 и 10 е само един ГРОЗНИЯТ интерфейс,извинявам се но толкова грозни икони като тези на 10 не съм виждал дори на 98 са по юзер френдли>от майкрософт казват младите хора обичали такъв тип интерфейси ,и аз питам тъпанарите само младите ли ползват виндоус??? ами хората дет са след 50 години и някак си са свикнали с дадена ос кво да правят те???Истината е че ако бяха оставили опция да си слагаш интерфейса на 7-та доста повече потребители щяха да минат към ос-а

Windows 10 - най-добрия шпионски софтуер, който можете да си инсталирате на компютъра. Следи ви какво правите и какво инсталирате непрекъснато

Мда ... Поучиха се от грешките на Android и направиха по-добър

По различни причини в офиса си имаме от XP до 10, че и Mac за по-шарено. Проблеми имаме само на двете седмици. Vista-та уж е нестабилна, но на нас не ни създава ядове - признавам обаче, че има доста неудобства в работата с нея. Аз лично съм на 8.1 и планирам да мина на 10, като гледам как е, но засега нямаме мигрирана 10-ка (само чиста инсталация). Тъй като съм започнал с Windows 2.0 и Word 2.0 за ДОС, смяната на стила в интерфейсите не ми е проблем - просто привикнах.

Привиквал си, ама дотук се вървеше напред. А 8.1 и 10 вървят назад... Това са ОС за таблети.

10 не качвай защото ще сбъркаш , пълен е с бъгове и само проблеми с него. Може и да го оправят ама ще мине време. Намери си 8.1 Блу и го опитай , при мен и на 32 и на 64 бита просто лети и не създава никакви проблеми с никакъв софтуер или хардуер. А че е с гаден интерфейс - няма спор , но се преглъща за сметка на добрата работа.

По-ранните версии на Уиндоус се обновяват автоматично към Уиндоус 10, без изричното съгласие на потребителите.

Уин 10 записва всички въведени данни от клавиатурата! Това го пише и в условията на Майкрософт.

Никога няма да сложа 8 или 10, след като 10 следи потребителите си. Ще си карам на XP на стария и 7 на новия, докато излезе друга след 10 която НЕ следи.

Не мога да разбера, защо нещо което работи добре искат да го спират?

Щото искат да ти продадат нова операционна система.

А как ще правят пари ????

Използвам случая да попитам има ли програми които сканират системните директории на windows за да установят дали има промяна спрямо някакъв предишен период? С тези задни вратички човек никога не знае какво лови в интернет.

Не си губи времето в подобни размисли. Ако не си писал ти цялата ОС и приложенията към нея никога няма да можеш да знаеш какво става вътре. Просто приеми, че всичко, което правиш ако си в мрежа е публично и толкова. Ако не си в мрежа почти същото.

8.1 е учудващо добър вариант на ОС, но непопулярен, може би защото няма съществени разлики от 7-та; донякъде и "дразнещият" според някои потребители интерфейс отблъсква по-традиционните потребители на Windows. 8.1 обаче по мое наблюдение е доста пъргава и стабилна. Разбира се, сравнявайки с OS X нещата изглеждат вече по съвсем друг начин.

Анализът ти не е правилен според мен. 8 и 10 няма да успеят да се наложат по ред причини: 1/ интерфейсите са непрактични и в стил "ще го правите така, защото..така" 2/ онлайн натрапване 3/ липса на контрол от страна на потребителя 4/ слухтене 5/ знаем колко е стабилен софтуера на Майкрософт - като отиде процес на 95% натоварване успех с разследването под 8.1 и 10. 6/ нищо смислено не носят на потребителите (скорост, функции, интеграция с други продукти) Епъл са в същия кюп, но там поне сектата прощава. Не че имат избор де.

Ще се наложат по ред причини: 1. Ще излезе офис пакет 123456, дето ще върви само на 10 и нагоре. 2.Ще се направят "консултации" на наши управници (или децата им) и ще се продадат 60к такъв ВИН на държавната администрация. 3.НАПърите ще искат някоя и друга справчица на ексел. Ка кой ексел? - ексел 123456 4.Фирмите са свикнали на държавния рекет и щат не щат слагат ВИН 10 (или която ще е следващата версия). 5."Консултират" се производителите на драйвери и те не пишат такива за версии под 10 - защото не им е "икономически изгодно". 6.Вземаш лаптоп. И след като си зарибен с ВИН - слагаш ВИН. Линукс не се слага, защото доста от игрите са само за ВИН...А геймър на линукс не съм виждал. и така...

Не съм сравнявал Win 10, a Win 8.1 и OS X. Така или иначе в статията се цитират ОС за по широка употреба и трябва да се взема предвид на първо място потребителя(неспециализираният) и неговия опит с операционните системи като цяло. Има много звена, тясно специализирани в конкретна област, които не използват Windows изобщо, но тук става въпрос за друго...

Проблемът е че Windows 7 не е достатъчно шпионски. Иначе каква ли моеж да е причината човк да я смени, като мновит еверсии не предлагат нищо съществено в допълнение?

вече е ... прочети за новите ъпдейти които подготвят win7 за инсталация на win10, много от тях са за телеметрия и подобряване на връзката с клиента .. дори да не стартираш win10, ъпдейтите са вече задействани

Ъпдейти не можеш да задействаш ако не си ги позволил изрично. Аз никога не ги позволявам, но ако въпреки това се качват на компа което е възможно, това е противозаконно все още и нарушава правото на свободен избор на човек.

Не е същото. Ъпдейтите могат да се махат, отказват и не се знае до колко заобикалят файъруоли и хостс файла. 10 със сигурност забива слухтенето много по-дълбоко от ниво процес..

Win 95 си беше още по добър.

Усещам,че още мноого дълго ще си работим на уиндоус 7..

...Win 6, 5, 4, 3.11 иии...БУМ! Сега внимавайте - DOS... Назад към природата...

Май целта е операционните системи да се превърнат във вграден софтуер за подслушване иследене. Отпадат огромни разходи за целта. Инсталираш си ОС и вече си подслушван и следен вовеки веков.

Как се подслушва десктоп с ОС без включен допълнителен микрофон? За лоптопите е ясно.

Абе ти... сериозно ли си мислиш че "подслушване" е само да те слушат на микрофона ?

Ако не фалират до WIN-14, ще си помисля дали да ги ползвам. До тогава съм сеирджия.

Има ли някой читав лаптоп да се продава още с Вин 7, на прилична цена?

Ubuntu за всички :P ;)

За всички, но не за мене. Заври си го отзад смешното барабунту.

МС и Епъл са номер едно

Да бе, номер едно са, ама с две нули отзад. :)

Идват и "интелигентните" i-уреди ... С последните ъпдейти очаквайте микро$офт да знае колко туршия имате в хладилника, кога си перете опърдяните гащи, тоалетната чиния ще анализира дали редовно консумирате от "нашите" (гмо) продукти или имате нахалството да ядете ябълки от село, камерата на лаптопа ще следи дали редовно таковате жена ви и при нужда ще ви праща "бежанец" да помага, ако много се залежите матрака ще ви мушва един четвъртит за събуждане и на екрана ще се появи надпис "робе хайде плантацията чака", а ако не скочите веднага ще почне да го върти ...

Кой днес се е събудил с гъзо нагоре?

Май всички