17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Инетересно, но не засичам професионални фотоапарати да предлагат такива разделителни способности. Тоест или пикселите са някакви "китайски", или ги е хванала инфлацията и това което вчера беше 1 пиксел сега са 6.

Сензора е на Самсунг. Вероятно и фотоапарати ще го ползват, ако не спрат от производство изобщо фотоапаратите.

Има нещо наречено светлинен поток и осветеност. Колкото е по-голяма осветеността (количеството светлина попаднала на един пиксел) е по-добре. Освен това контраста на изображението, доставено от оптиката върху сензора е от особено значение за качеството. При ограничен размер на диаметъра на лещите и светлинния поток и качеството няма как да е на ниво. От там се губи смисъла от огромен брой пиксели. Телефоните разчитат на “изкуствен интелект“ за да обработят снимките, т.е да „замажат“ положението. Те правят съчинение по картинка, а не снимка! Нека не забравяме това. От друга страна - 20-24 МP са напълно достатъчни за качествена разпечатка с Adobe RGB цветово поле.

Няма и да засечеш такива пиксели при фото апаратите защото е безмислено. Фотоапарата все още разачита на оптика а не на пиксели. При фотоапарат с хубава оптика една снимка със 108 мегапиксела ще ти е оклоло 80 мегабайта!!!

а с лоша оптика със 108 мегапиксела колко мегабайта ще бъде снимката? няма ли да е колкото и с добрата оптика?

Емииииии я да видим имам фотоапарат Канон 18 мегапиксела средна снимка 7 - 10 мегабайта, срещу телефон с камера 21 мегапиксела средна снимка 6 - 8 мегабайта. Сега ако можеш отговори откъде идва разликата??????

пореден китайски боклук

По-добрите GSM-и ! Потребителя получава достъп до високите технологии на достъпна цена. Аз лично като потребител, забелязах един и същи дефект на 2 различни устройства - МI6 PRO и MI8 Pro - След нормална употреба на около 8-10 месеца, престава да че чува звука в говорителя на телефона, които се допира до ухото. от някъде влиза прах и се зацапвало... Сикърфона иначе работи... На Сина ми му взех MI NOTE 10 и ще видя, дали същия проблем, ще се появи след време.

Те за толкова време употреба се правят. Айфоните работят десетилетия и се наложи Епъл софтуерно да ги забавя а даа накарат хората да си купят нови

Аз имам айфон от 1987 година и работи прекрасно. Като нов е! А сега сериозно- айфон съществуват от по-малко от 13 години. Не съм виждал някой да ползва още единицата, но модела от 2011 все още чат пат се намира. А между другото баща ми все още си цъка на galaxy s2 (2011 г.) и всичко му работи екстра.... Така че при добрите марки има по-скоро морално остаряване, от колкото физическо такова.