Xiaomi вгражда течна леща в смартфон камерата

Новата технология ще се появи за първи път в модела Mi Mix

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В Китай има толкова двигателчета, колкото и космонавтами.

Ще ми е интересно да пробвам подобно нещо.

Технологията всъщност е доста интересна и няма приложение само във фотографията. Подобна е и лещата в човешкото око, макар вътрешността й да не е течна, а влакнеста и обвивката й е от колаген. Лещата е обхваната от миниатюрен мускул, който променя формата й, така се променя фокуса. При повечето хора след 40 г. възраст лещата започва да се втвърдява и не може да променя формата си толкова бързо, а след време особено трудно (пресбиопия). Затова повечето хора след 40 г. слагат очила за четене. Та тази технология всъщност би помогнала за коригиране на проблема. Друго приложение би било да замени увредени лещи и да даде шанс на незрящи.

Господ е създал още при сътворението така ние виждаме с нашите очи ! Китайско плагиатство и копичайна!

Такива очила има отдавна, малко е закъсняла фотографията.

Аз пък ще изчакам първият течен телефон от тази марка.

Т.е. китайците са плагиати защото като всички останали вземат идея от природата и я реализират технически ? Наистина си идиот.

Е ти па големия изобретател

Дебил дето не мога гр да свърже една смислена приказка ама тръгнал да се опитва да мисли.

А другите, хуйагивей.

Не, бе кретен. Течната леща е френско изоретение. Китайците са копирали от франсетата.

значи щом е Китайско е плагиатство, а ако е западно значи е ново и велико измислено от добрите демократи? ех да ва ева в промитите пилешки мозъци

дай да видим някой френски телефон с течна леща ве умник?

Xiaomi и те май скоро ще станат "заплаха за националната сигурност на САЩ" хаха

дай да видим някой френски телефон с течна леща ве умник?

Това е хубаво - харесвам, че има и хора които отриван нови неща и предизвикват скок в технологиите, а не ссамо копират или пък 20 години един модел

Така е! Франcкия изобретател-физик Бруно Берг ги изобретява към 2000 г. През 2002 създава фирмата Varioptic сега вече собственост на американската Corning® Varioptic®, която от години прави такива обективи и миналата година създаде най малия такъв обектив. Нищо чудно тези телефоните да са с техни лещи, ако не са копирани.

фирмите в Китай се именуват чрез MOTOR COMPANY. Примерно държавната китайска компания: Dongfeng Motor Corporation В Китай няма названия на термини, фирми или устройства через ДВИГАТЕЛЕЙ. Това безумие съществува само в ДИР.РУ.

аве ти тъп ли си или на тъп се правиш? я пак прочети заглавието, за какво пише там? СМАРТФОН, знаеш ли какво е това? ей прости хора ве

аре ве умнико кажи някой френски телефон с течна камера да видим от къде са копирали китайците, хм?

Поредния недознайка от Раша.

Не знам защо толкова подскачате срещу факта, че тези лещи са изобретени през 1995г от Bruno Berge в Лион, Франция. Факт е, че западът е постигнал технологичния си напредък благодарение на империализма, разграбвайки целия свят, изтегляйки учените от цял свят - така са просперирали абсолютно всички империи в историята. Но, това не променя фактите - технологията е разработена във Франция. За да не бъде приложена масово вече 25 години, най-вероятно има съществени причини. Ако Xiaomi са успели да разрешат някакви конкретни технологични проблеми, с което да направят технологията приложима - добре, супер. Но, нека първо видим на практика какво ще излезе, защото и китайците овладяха кухия маркетинг на американците да дрънкат големи приказки, пък накрая резултатите да са посредствени или дори потресаващи. Засега точка за Xiaomi.

Телефонът фотоапарат няма да стане

се ползва при доста камери и светлини сензори в производството. Бързия фокус, безшумността, липсата на движещи се части са силните и страни. Интересно ми е само как са оправили проблема с аберациите.

Ай догодина да изобретят и течния метал. Скайнет хареса това.

аз пък не разбирам, защо въобще е от някакво значение, дали е направено/измислено във Франция или Китай или където и да е. важното е, че е измислено и, че евентуално ще има потребителски продукти с измисленото. Ние като ползватели, можем само да спечелим от навлизането на нови технологии. времето ще си покаже дали в тези лещи е бъдещето на телефонните камери или не.

е, поне телефоните няма да са запълнени камери на гърба... Лошо няма!