17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Резултатите дават малко надежди за възкръсване на изчезнали през юрския период видове." Кои видове са от юрския период? Мамутите ли?

Този вид се е запалил и досега . Играе тенис, псува съдията, лапа допинг и хормони, квичи за расизъм и сексизъм !

petrovito

Адмирации за всяко начинание извън оръжейните комплекси. Явно вървят на прав път, дано успеят - това ще е революция в биотехнологиите. Остава въпроса за самите мамути, не е ли по-добре да си останат там в историята. Еволюцията обикновено върви еднопосочно.

Определено трябва да останат в историята! За съвременните видове те ще са нашественик. Както са били зайците в Австралия, примерно! Но се съмнявам някой да се опита да ги върне в природата. По-скоро ще създадат няколко бройки, за да бъдат изследвани в лаборатория...

Опитали да кръстосат мишка и мамут?!!! Пробвайте със слонски овоцити, резултата може и да ви изненада... а може би няма.

е като юрския период

Всъщност, доколкото разбирам от статията, са заменили ядрата на мишите овоцити с ядра от клетки на мамут. Тъй като наследствената информация е основно в ядрото, това не е кръстоска.

В мерака да свържат статия с нещо познато, редакторите развалиха целия ефект! Да поясня - Юра започва преди около 200хил.години и завършва преди около 145хиляди. Няма как да се запази ДНК от тогава. До колкото си спомням, максималния период е под милион години.

Щото са прости учени. Да бяха повикали някой джурналист, за нула време щеше да кръстоса муха и слон.

Не е по-добре. Най-малкото, защото тази технология може да се използва за връщане на видове, които човека е изтребил.

Имаш предвид "милиона". Писал си "хиляди".

А руските “учени” ще събудят Комунизма, като вземат клетки от препарираният сифилистик в мавзолея и ги инжектират на тъпоумното плешиво джудже Путя :))))))

Ако говорим за видове, изчезнали преди десетки хиляди години, не е правилно да се връщат. Тяхната ниша вече е заета и връщането им ще доведе до дисбаланс в екосистемите. Разбира се, с времето ще настъпи равновесие, но цената може да е друг вид, който вече е застрашен. А може и да се окажат неприспособени към днешните условия на средата и да изчезнат отново. Ако един вид е изчезнал, заради унищожаване на местообитанието му (например днес това се наблюдава при пандите), трябва първо да се промени отношението на човека към природата!

Те и мамутите може от човека да са изтребени. Или поне близки до човека, като неандерталците.