Зачестяват измамите с QR кодове

Потребителите трябва да са по-внимателни какво сканират, съветват експерти по киберсигурност

Обратно в новината

Коментари - Зачестяват измамите с QR кодове | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Отдавна сме жертва на технологиите които сами разработваме. Отдавна сме жертва на огромното количество от информация, което ни залива. В 90% от случаите това не ни е нужно, но както се казва ставаме жертва на модата и дизайна. Забравихме простите, надежни и прагматични начини за общуване. Събираме и получаваме информация, която не можем да анализираме и която не ни върши никаква работа. Човешкият мозък стана мързелив и разчита някой друг да мисли вместо него. Прекалена задоволеност повече от потребностите и продължаващо измисляне на скъпи и ненужни екстри, които не допринасят с нищо за развитието на човечеството. Един вирус еба мамата на всички тези технологии - ето колко струва цялото технологично развитие в последните години. Какво помогнаха технологиите. Все още не можем да предсказваме времето за повече от един ден напред, все още не можем да предвидим появата на болести и да ги лекуваме успешно. За какво ние 5G, за какво са ни електрическите играчки. Всички екологични проблеми, злени сделки и други напъни се случват имено заради развитие на технологията. какво овладяхме? Станахме по-независими? Станахме безсмъртни? С какво се промениха човешките ценностите и чувства? Помните ли годините без мобилни телефони, без интернет. Най-ярките достижения на всички изкуства са постигнати в тези години. Да, сега всеки може да се изказва навсякъде и да се изживява като журналист, критик, писател и какво от това. Това ли е най-голямото достижение на интернет ?

QR кода представлява кодиран текст (букви , цифри, знаци...). Може да е зловреден само ако зомбито иска този код да се сложи в браузера и да иде на сайта (ако е сайт де). А повечето от зомбитата са "мета" вече.

Как се разпознава фалшив qr код според тези специалисти по киберсигурност? Ако изглеждал подозрителен хехехе Имплантирайте си qr четци ...

това са някакви съвети от типа "жълтият сняг не се яде"