Защо експлодира марсианския прототип на SpaceX

Плановете на Илон Мъск ще бъдат забавени, но не фатално

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Говедарите не могат една каруца да направят та на Марс ще ходят. Голям цирк ще да е.

Защото: 1. Нямат опита които имаха държавните на СССР/Русия и САЩ с десетилетия, какво къде ще е проблем, как се решава, какви материали (материалознание), обработка и така нататък; 2. Защото са частници и пестят от всякъде. Ако ще и една гайка биха спестили. Тук как с един бидон, ще закарат хора на Марс, а за връщане и не говорят, освен че полета е еднопосочен. Така някакъв в САЩ изчислявал, че му е по-изгодно да плаща за смърт на работник, отколкото да го лекува. По комунизма, постепенно изместено, бе поне на стандарти. Като изчислят за нещо да е поне 6.2 дебело, взимат по стандарт следващото, примерно 8 и не пестят. А например в захранвания на компютри слагат диоди където дори не режат тока на очакваното, защото са по-евтини; 3. Защото се ръководят от Мъск, който на моменти е като луд за връзване. Дори НАСА му вдигна мерника покрай напушеното интервю. Как може да имат доверие на такъв човек!

Е, и това е нещо. Хората поне опитват, а и в тяхна защита може да се каже, че поне този път нямаше космически супер плъх който да прибягва на зиг-заг по нагорещеното до хиляди градуси сопло на ракетата. Такива са те, американските суперплъхове, летящи спокойно в открития космоса в пълния вакума, яко назобани със стероиди и ГМО добавки. Та, дори вакума им е през оная работа.

както се вика: Бидон за зеле , сър! А бидона за зеле никога няма да литне! Само ще се пръсва на парчета като бомбирала консерва! Антични примитивни краварски технологии, сър!

Тъпичкият "журналист" дето "компетентно" обяснява в статията защо бил експлоадирал прототипът на СпейсШип дори не е разбрал, че Мъск отдавна се отказа от карбоновите резервоари и вече повече от година прави ракетите си (включително резервоарите им) от неръждаема стомана :)

О гоасподи! Защо бил експлодирал! Ами защото е бойлер или силоз за кукуруз! Затова! С тези технологии на Спейс Х, демек като това корито за помия, човечеството никога, ПОВТАРЯМ НИКОГА НЯМА ДА ОТИДЕ НА МАРС! Химическите двигатели са КРАЙНО неефективини за полети в далечния космос, бъдещето е на ядрените и йонните двигатели, за междупланетни полети. А не на химическите двигатели които като една пиратка работят няколко минути и до там..след това космическия кораб лети като гюле без възможност за маневриране без възможност за многократно ускорение или забавяне..ОИ всичко това защото горивото изгаря при старта и убиването на скороста. Затова и бойлерите на Мъски са скотовози за луди крави камикадзета с еднопосочен билет за оня свят! Това което ни показват с тази бангия Стар шип, просто никога няма да стане. В това могат да вярват само балъците! Да! Може и да литне! Да може и да стигне на орбита по някакво чудо! НО НЕ! ТОВА НЕ ГО ПРАВИ ИСТИНСКИ КОСМИЧЕСКИ КОРАБ! Защото истоинския космически кораб има такова нещо като система за жизнеобеспечение, каквато Спейс х до момента никога ама никога не е показвал...Защото тоя бойлер няма истинска навигационна система, защото този бойлер няма истинска система за енергообезпечение, а с отдалечаването от слънцето слънчевите панели стават все по неефективни! Нали се сещате, че още от времето на Цилковски, Годар, Коральови т.н едностепенната ракета се е доказала като крайно неефективна. А това нещо е точно едностепенна ракета! За да може да носи всичките тези системи които изброих заедно с пътниците, това нещо този леген трябва да бъде още няколко пъти по голям, съответно и цената на едно такова нещо ще бъде фантастична. Това което създава Спейс Х е мухоловка за балъците които да дават и последния си цент за някаква фантастика, която никога няма да стане Факти!

Какво голямо ръкоблудстване си е спретнал АК47 тук. А ако се сбие в две думи, може да се напише само "бла бла". Има ли поне един, който да прочете тая тъпня, след третата дума? :)

Не е много далече от истината. Без системи за поддържане на живота (recycle, reuse, remanufacture) и гориво, което да има нужната енергийна плътност, това пътуване ще е сложна работа... Дано успеят, там са най-добрите. На наша страна е фактът, че поне няма нужда от големи скорости от рода на 0.01с.

Аз го изчетох, за да се посмея малко. Винаги написаното от АК-то буди много смях у мен. Голям е шегаджия. Всички виждат нещо бяло, а той се пъне и се пени да обяснява, че е черно...

Знаех си, че и тази ти самоличност ще надделее в даден момент и ще започнеш да "стреляш" глупости! :)))

Поредната партенка на Мъск, идеята е да се шуми а не да се върши работа

тва на мъск силоза гръми като на айфон батерията бе

Днес пак си се разврещял и олигавил на поразия, няма да ти се размине с едното почистване от санитарите. Но пък ти нали си свикнал какво ти пука.

Резервоара на МК1 не е издържал. Пробил се отдолу и изтичащия под налягане газ е изстрелял макета на няколко метра. Но пък МК2 вече бил готов и на път за тестовата площадката. Гледам сганта квичи радостно за провала на теста. Но това е тест - а при тест и провалът е добър резултат, защото ще бъдат разрити слабости. Който не прави нищо, той не прави грешки. Затова Руслямска държава няма нито един провал по ракетата им за Марс и няма да има още няколко хиляди години.

нека все такива тестове да има,и да се провалят добре

Мечтаеш ли? Пак ще бъдеш разочарован. Избирай си реални мечти за да не останеш обикновен боклук от сганта

Смешничета:)

"Смешничета:)" Даа..Ама Роскосмос..дето какво става по-далече от НИСКА околоземна орбита даже не помирисват )) А и при изстрелването на сателити Мъск ги навря на кучето в..нали знаеш къде :D Панимаеш ли, алкохиличе лосионно ?

Чух ли стон на глист от смешниче?:)))

Бил малко гръмнал, голям праз. Това нищо не е. Миналата седмица гръмна една рафинерия до Карсън в Калифорния и пламъците се виждали от 35км. На това му викам експлозия, нищо че тука не гъкнаха за нея. И по-добре, да не вземе да се докачи някой и после да плащаме още бройки петдесетгодишни музейни експонати.

Дай линк или цитирай нещо за търсене Google, да видим какво е станало ''миналата седмица'' или си скапан лъжец

Искането ти е в противоречие с "начетеността", която демонстрираш. Един от многото https://www.cbsnews.com/news/propane-explosion-fire-marathon-petroleum-refinery-carson-california-investigation-today-2020-02-26/

Мерси за линка. Имаше и друга експлозия В Калифорния от края на 2019-та, с причина земетресение, явно има и по-нова. Въпроса е какво от това ? Новината е, че човечеството покорява други планети, той обаче Ганьо гледа и сочи къде какво се запалило на Земята, новини които не са се променяли последните 120 години и ще ги има и занапред. Явно за нещо повече не ти стиа чело.

Ближеш ли, ближеш ли? Сложи един говедарски език и карай нататък.

Що бе да не би да писаха за пожара в Наро-Фоминском городском округе Московской области където изгоряха 7,2 хиляди квадратни метра, че да ти пишат за пожар на 100 кв.метра в Карсън?

Наш Стенли от Холивуд на 4-и километър днес демонстрира освен обсесивно-компулсивното си разстройство и уязвимост към това да е моторно възбуден.... Не се е спрял да бърбори несвързаниците си. Не им е леко нито на докторите му, нито на санитарите около него.

не се наврещя ей.

Дори когато ме цитираш дословно пак за всички е очевидно кой си майсторе, не врякай а си се прибери в клиниката преди да са те хванали и върнали там насила, за твое добро е.

Днес манията му по балоните е доста силно застъпена. Подозирам, че като малък, по панаирите е гледал другите деца с балони, но той самият не е имал. Вече като възрастен, една от самоличностите му навсякъде вижда балони. Виждам, че и друга от самоличностите му - Либералния Крах - успява да пробие за момент. Засега третата му самоличност АК 47 - стои подтисната, но подозирам, че скоро ще се прояви и тя!

след двайстия взрив може и да литне балона и да фане напреко къде марс

Ех, Балончо, спирка немаш! Голям балон ти е главата, само за болони мислиш!

Не се наврещя ей.

то северно корейците май ша стигнат преди него

на дон балон балона пак ли изфъска

Чукча писател, не читател! А Балончо и за писател не става даже! :))) В статията си го пише, ама кой да чете! Като видя "СпейсЕкс" и лигите ти потекога, а? За копейки си жаден! Ама отново се изложи с незнанието си. Пише си го черно на бяло, че това е теста от миналата година. Затова - копейки НЕТ!!! ЗАдето излагаш червените тролове, даже и глоба трябва да има!

налионя ден излезна новинката че оня ден е думнал балона,ама тука не смееха да я пуснат тая новинка,че виж нали славещите балоните щяха да са в траур

А къде я има новината? В "7/8 TV"?

Няколко въпроса към путинофилските тролове. След като Русия е направила съвършената ракета, защо тогава те гърмят по една, две годишно? Американците правят тестове на нови ракети и вие им се присмивате. Руснаците ползват една и съща ракета от 50 години и пак им гърмят. Кои са некадърниците?

образование му е майката

Трябва да го съдят за замърсяване на околната среда. После да го пратят на психопреглед, че иска да утрепа 100 човека. Както казва полетът е еднопосочен.

Ти си за психопреглед пич. ""Илон Мъск предвижда, че ще са необходими поне 20 прототипа, преди да излезе финалната и безаварийна версия на Starship." Не обичаш да четеш ли? Тестове са това, или тебе майка ти и баща ти са те направили от първа засилка,а ??

Експлодира защото беше планирано да стане така.... тест

Путин е забелязан малко преди това да се навърта около площадката. Дада се е опитал да го спре, но се е забавил за да си допише поста в дира.

Късно е вече да саботира Пътев..той дори не може да се нарече че е в периферията на космическия бизнес, с под 5% изстрелвания на сателити, Мъск го прати в трета глуха.Еднопосочно.

Баси, с тоя варел откраднаха милиарди $ от баламурниците :)

На теб колко ти откраднаха?

Изстревалето на старшип луната е планирано за 2024.01.01 в нула часа местно време, за икономии на заря.

Конфети SpaceX - конфети трепач!

Дежурния трол е на поста си!

наведи се

Искаш да ме целуваш, ама аз не си падам по такива работи...

Тоа па ми взриви паричките!

Наполеончо, що не слушаш докторите и не си пиеш хапчетата?

Не се наврещя ей.