17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Гръмна? Страшен изказ.

"Дрон засне за пръв път гръмналия през 1986 година реактор в АЕЦ Чернобил." === Гръмналия? Гогов, да те фанат и да те гръмнат право у "журналиста".

_stankow

Високи технологии и ниска езикова култура. Комбинация, сър !

Тоя блок е снимат 100000 пъти. Кога ще снимат 4-те гръмнали блока на Фукушима?

Ми снимани са. Ама са забравили, да ти дойдат на крака и да ти пуснат записите. Ще им се скарам ;)

_stankow

А кога ще снимат "гръмналата" инсталация в Бхопал, Индия, химическият завод на Юнион Карбайт, 3 декември 1984-та ? 42 тона метилизоцианат в атмосферата, 3000 души загинали на място, още в съня си, други 15 хиляди в следващите дни. Чакаме и там да влезе дронът. Ама едва ли ще дочакаме да видим ...

Ако реакторът беше гръмнал, сега нямаше да ви има, за да пишете глупости ...!!!

Ако османците не бяха превзели България, българската интелигенция нямаше да иде в Киевска Рус и да научи варварите, там, на ум и разум. Ако не ги бяхме научили - никой нямаше дори да е чувал за Русия... и за Чернобил... ама а де...

Там е като парк май сега, че няма много хора. Като старите такива са можели да останат в региона, ако искат. Това е до Беларус и най-пострадалата държава е Беларус от радиацията. Тръгва потока на север-североизток и после завива към скандинавските държави и към Англия. Имаше си карта в Уикипедията на радиацията. Като всичко става при тест, при който са направили 10 пъти по-мощен реактора и не са изчислили как може да го спрат и имало обратен ефект.

_stankow

Тестът е бил за охлаждане на реактора при работа на турбината на празен ход, по инерция. Колко време може да се върти и да захранва помпите, които охлаждат реактора. Не е имало опит за превишаване на мощността на реактора.

Хайде сега всички вирусолози да сменят престилките и да почнат да преливат ядрен капацитет. Да започнем сега!

Вярно, че нивото на дир е ниско, но тук направо лъжете....Аварията става на 4-ти блок. Тук снимат недостроения 5-и. Хората си го казват във видеото, ама кой да слуша.

Тоя не спря да говори !

Какво ме интересува мен това ? Проблема си е на Укрите и те да сиго решават ! Не дават на ДНР иЛНР да живеят спокойно ! Укри Вън от България и точка !

Гошу да го пратят в рубриката тримата глупаци или да пише за свирколета

Тези кадри изобщо не ми приличат на басеин за отработено ядрено гориво, или поне НЕ е използван. Както казват други коментиращи - кадрите вероятно са от друг недостроен блок. На истински басеин за отработено гориво НЯМА да се вижда бетон. Тези басейни са облицовани с неръждаема ламарина. Облицовката е двойна, така щото ако едната облицовка изпуска то този теч се събира и се знае точно от коя част на басейна е. Освен това по големината на теча се разбира и колко е голям дефекта - обикновено пукнатина в някоя заварка. Чрез промяна на нивото на водата може евентуално да се определи и къде е спуканото по височина на басейна. Следва вадене на горивото от тази част на басейна, дезактивация /почистване/ и търсене и ремонтиране на повредения заваръчен шев.

Яко, мислех, че само вирусолози са останали в тая държава, а то я виж колко ядрени специалисти има. Инженер до инженера, майно льо. Не сме за мислене!

Надявам се към края на хилядолетието технологиите да напреднат и да успеят за заснемат гръмналите реактори във Фукушима.

Точно това смятах да запитам и аз! Фукушима - кога?!?

пробвахте ли да питате чичко гугъл?

"10 дни след аварията в АЕЦ Чернобил инженерите разбират, че съществува риск от мощна експлозия на ядрени изпарения, която заплашва живота на Европа. Само силата на взрива би била над 3 мегатона." Редакторе къде спиш!? Гледай какви глупости превеждат "журналистите" ти.

В Гърция умря певеца дето пееше хипомено , Кирязис.

Какъв изрод трябва да си да се кефиш и смееш на това чудовищно престъпление, след което измряха хиляди хора в България и не само и да ходиш да снимаш

_stankow

Не знам колко хора са "измряли", но на графиките от Националния институт по ракови заболявания няма скок на откритите онкозаболявания през и след 1986-та. Има плавно повишение, при това трябва да се отчете, че методите за ранна диагностика се подобряват. Така че лафовете - в кръчмата, не тук ! https://www.sbaloncology.bg/index.php/bg/%D0%B4%D0%BE%D0%BA%D1%83%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%B8%D0%B7%D1%82%D0%B5%D0%B3%D0%BB%D1%8F%D0%BD%D0%B5/category/2-%D1%83%D1%81%D0%B1%D0%B0%D0%BB%D0%BE-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%BD%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BD-%D1%80%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%B2-%D1%80%D0%B5%D0%B3%D0%B8%D1%81%D1%82%D1%8A%D1%80.html

Какъв изрод трябва да си да се кефиш и смееш на това чудовищно престъпление, след което измряха хиляди хора в България и не само

Още 199 нелегални машини. Кой иска да открадне изборите?

Тия са за части, и две торби с чип карти са напечатили за части.

Дрън дрън. Научете се поне да превеждате като хората. Гръмналият реактор е заснет на видео още на следващия ден (операторът е от КГБ и умира от високата доза радиация) и това клипче го има в интернет. Да не говорим, че има един куп филми, правени за този реактор, където е пълно с кадри.

Не е по темата, но Дир бавно реагират. Откриха нов таен склад с машини за гласуване, 200 броя и те за части. Днес от ЦИК са научили, че нови 200 устройства незнайно защо се намират в склад на фирма „Сиела Норма“ в бившето Висше военно-транспортно училище „Тодор Каблешков“ в София, съобщават източници на МВР Оказало се, че машините на „Сиела Норма“, внесени незнайно откъде и от кого си стоят в склада без никаква охрана. Наложило се тази вечер там да бъде изпратена спешно жандармерия, която да ги охранява. След това „откритие“ нелегалните машини на „Сиела“ станаха 603.

Е, чакай, де, требва им време, поне да добавят едно бомбастично заглавие дето да втресе бабичките, преди да копират "новината" мотамо

Поредната манипулатовна простотия, която доказва как се раждат "Новините" на днешно време, които целят да изкривяват мисленето ни, чрез натрупване на серии от лъжлива информация. В случая идеята е по-креативните детонгледат как се прави в Ютюб, да си купят дронче. А лелите да цъкат с език - видехте ли бассейно, мали колко е страшно Само един факт:Ако нивото на радиация беше такова, каквото се описва, на този велик дрон екектрониката му щеше да сдаде багажа още на третата минута, щото всички полупроводници са изключително чувствителни на подобно лъчение. И най страшното е, че псевдомедиите, да не назовавам една конкретни, сега живеят от тиражирането точно на такива "новини" - всекидневно. Да правя ли аналогия с Ковид простотиите или сами ще се сетите ?

Топките на тоя дето е измислил тая глупост.

Авариралият блок отдавна е в бетонен саркофаг. Дронът е фъркал над 5 блок, който никога не е работил. За това няма и гориво в басейните.

Намери си друга работа Само дразниш читателите Ни акъл ни талант имаш за писане бе

Алексей Ананенко и Валерий Беспалов са живи и в момента са пенсионери. През 2018г. Порошенко им връчи ордени. Борис Баранов умря през 2005г. от инфаркт.

Майкомила.... статията е грамаден кликбайт. Първо дрона е пратен в реактор 5 който никога не е работил :) . Второ там дори ходят хора отдавна на частни турове. Той е километър от злополучния реактор 4..... Ай като са толкова смели да го пратят тоя дрон в четвърти :)

Реклама на Дрон, Сър!

Ти да не си долу у каторгата, бе? Или толкоз си можеш...

За Чернобил не знам, но за Хирошима и Нагасаки знам. Едното е направено от надменност и червена гадост, а другото е хуманно избиване на старци жени и деца плюс 3 поколения осакатени хора съвсем умишлено.

да, има градски психодесни зомбита, които ама съвсем сериозно, вярват, че да избиеш 250К хора е оправдано, защото ТЕ виждаш ли имали планове (ПЛАНОВЕ!!!) да използват жени и деца да защитават родината си... що да не ги утрепем всички, a? Както и "спасяването" от вирОса... няма да имате достъп да парите си, ше умрете от глад и жажда и какво ли не,, но няма да умрете от настинка поне... колко хубаво, а?

Превъртя брояча от тъпотия ...

Гръмналия Блок е снимал 1 000 000 пъти .Това пък откъде го измислиха ?

Мани! Тези вече съвсем си мислят, че хората са тотално малоумни. Но пък честно казано са прави - след като ги вкараха в клетки за "сууууупеерр-дупер" смъртоносен ворОс, който за 2 години уби 0.064% от населението (проверете си сами, има google)... очевидно с тази маса от малоумиме можеш да правиш каквото си пожелаеш.

Намираш днеска едно видео с апокалиптични картини в Ютюб или едно "пророческо изказване" на Мутафчийски или некой псевдо учЕн и си ти ...кликовете не спират, бабичките не изпълзяват изпод леглата и денонощно се "информират от тебе". Ако видеата и изказванията са повече -вечен кеф. Хууто на Ютюб видеата е, че и малките кретенчета им вярват, "програмистите" се учат от тях на алгоритми, пък и в бегемама от там разбират всичко. Рай за "журналистиката"