Коментари - Кога е започнал животът на Земята | IT.dir.bg
назад

Кога е започнал животът на Земята

Нови данни разкриха, че животът на Земята е доста по-стар отколкото се предполагаше преди.

Обратно в новината

Коментари - Кога е започнал животът на Земята | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо се препирате, като всичко е нагласено за нашето съществуване, както сега времевите ни учени се опитват да колонизират Марс или..... Както знаем първи са Адам и Ева, но те откъде са.... нещо, като яйцето и кокошката и както тая работа с Вселената. Трябват може би, още хиляди години на нашите учени, за да разкрият някои тайни за произхода ни, и нашето място в галактиката ни, а защо не и във Вселената, но дотогава, ще е се така, както се пише, преди, по преди, и още по преди, но точно кога и откъде няма факти. Без факти всичко си е теория и хипотеза. Всичко с времето си, а ние сигурно сме, още в началото не само технологично, а за духовно сигурно сме преди него, и има над какво да се замислим особено тези след нас, ако искат......за да бъдат допуснати.....знае ли се или не това остава да е по тяхно време..... Логически, ако се ръзсъждава би трябва ло да е така, но знае ли се.....факторите са много за нашето въздигане или падение, както и стопиране особено в начина на мислене, а защо ли....

БРЦК

Кои учени бе ? Тия дето ни лъжат как пирамидите били построени от хора въоръжени с по едно медно длето ? Без да познават дори колелото ? За 10 години ? Отидете и питайте всеки един ръководител на строителен обект - с днешните технологии не могат да го направят! Тия ли учени да питаме ? За произхода на Адам има доста факти които са по стари от 'библията'. Самата библия е преразказ на шумерски текстове. А в шумерските текстове на над 10 000 години пише: "И се спусна кралски кораб от небето и се установи на земята в Ериду. И Алулим стана крал и властва 28 800 години." И следват още много крале властвали по много години. А след това , пише " и после дойде потопа". И след това отново се спусна кралския кораб и отново следва дълъг списък с крале. Но този път кралете властват все по-кратко и по-кратко. И информацията е достоверна , защото към края на списъка кралете властвали са датирани и от други народи - от 2500 пр.н.е до към 1700пр.не.е историците потвърждават информацията. А щом информацията в края е точна , защо не и тази в началото да е вярна? А на други камъни пише и за произхода на Адам и как е създаден. Намерени са много камъни и повечето дори не са преведени.

В много отношения сте прав, но факти оповестени официално, все още няма, а че има неофициални контакти с "другите" с някои институции или индивиди, също са засекретени или неизвестни. Това от преди 10 000 години, също съм съгласен, защото това написано на компютъра пред вас по завоалиран начин без да сте го искали го доказва, но не е факт. Факт е само контактът от първо ниво, ако след това оцелееш или не се поболееш, и ако има други свидетели иначе пустота.... Това, че са живяли някои над 900 години предполагам, че също е истина. Това, че е имало някой да живее много хиляди години означава само едно, хибернация или робот. Въпросът е, къде са били базите им на Земята, и дали все още са запазени, като артефакти. Чел съм, че в Китай обикновенни хора са живяли над 300-400 години, но с манипулации на определени точки по тялото, или тъй наречената акупунктура, акупресура, Су джок и мокса терапия съчетани с билкови отвари.

Някои свързват зараждането на живота с Путин, ама не е вярно, да знаете! Всеизвестен факт е, че животът на Земята се е появил с появата на Фейсбук. Преди него е бил пълен мрак! По-малко известен факт е, че животът в България се е появил със създаването на партия герб. Преди гербаджиите не е имало абсолютно нищо - вакуум.

Укротиха ли се страстите? Само да вметна, така, от вратата, без да влизам, защо подобна новина ме радва. Ако резултатите се потвърдят, това ще значи, че да се пръкне живот е необходимо доста по-малко време, отколкото сме предполагали. А колкото по-малко време е нужно, толкова по-малко специални ще са необходимите условия за пръкване, ерго вероятността да се пръкне на други места е по-голяма. От мен толкова. Оставям ви вратата отворена, че да се проветри форума.

Да, току-виж пък след време се пръкне и новина, че видиш ли, една година след формирането на Земята се пръкнал живот. И тогава еволюционистите ще изпаднат в сериозна криза. То не, че сега не се намират в такава де. Просто разчитат на разнобоя от данни, скрити факти и, най-вече, на преобладаващия интерес към бита от страна на хората...

никъф проблем, задний входе. ако е толкова скоро, значи се е появил на земята чрез панспермия и се е пръкнал някъде другаде, дето е имал повече време.

Абе,всичките джафкачи тук,нямате ли елементарно чувство за хумор?През оная ми работа дали е било преди 3,8 милиарда години или преди 4,1?!?!?!А,пардон оноя ми работа е малко по-млада!!!

Въпрос към дежурните войтъри, които нямат лично мнение. Науката чрез консенсус ли се развива? Римската система за гласуване може ли да определя научната истина?

За науката не знам, но в религията определено е така - прави се вселенски събор и се решава кои книги влизат в библията и кои са апокрифни писания. Справка: библиите в различните форми на християнското вероизповедание не са абсолютно еднакви.

И за да е още по-честно се викат 300 от общо 1000 епископа, оставят се от над 36 евангелия точно 4, на тия дето са най-удобни за тия, дето са свикали точно тия 300. А за да бъде картинката пълна се гонят неудобните, в това число и учените, гностиците и т.н. и се обявяват за еретици... И важни неща като книга на Енох стават апокрифни, а Магдалена, жената, която заедно с майка му е имала смелост да стои до Христос, когато бива разпнат, бива обявена за "лека жена". Познайте кой има полза от всичко това.

А съвременното общество е продукт на манталитета, развит точно по начина, по който е била обсебена християнската църква. И днес в науката има догми догматици и който не е на едно мнение с налаганата парадигма, бива осмиван, навиран в ъгъла, при по-сериозни случаи самоубиван, лабораториите и трудовете му се самозапалват. и т.н. Но иначе пази Боже някой да спомене нещо свързано с Бог - веднага бива отлъчен от паството на новите попове в науката и обществото. На въпроса - няма гласуване и демокрация, в съвременната наука цари олигархия. Който не вярва (пак опряхме до религиозен термин ) да попрочете книгите на Майкъл Кремо или Ердоган Ерчиван и пак да си помисли.

Ще имаме ли шанса вас някога да чуем от вас научни аргументи освен лумпенски излияния и кръчмарски хумор. От футболната агитка ли сте? Не може да не направи впечатление, че хорато които никога не са се занимавали с наука твърдят, че вярата в Сътворението няма нищо общо с науката. Аз лично чрез науката стигнах до Твореца. Tакива хора са готови профилирани за служба на идоли. Парите са един от тях в безпътното консуматорско общество.

"Аз лично чрез науката стигнах до Твореца. " Прецакал си се, дано се съвземеш скоро.

Аз се чувствам щастлив и се ипитвам да следва закона. Вие като не сте се прецакали, защо сте агресивен? Това със сигурност не е от щастие и душевен мир.

"Материали в графита са били обогатени с изотопи на въглерода, които обикновено се свързват с форми на живот." Въглерод има и в желязато и къде ли още не, но аз лично не бих си помисли, че е свързан с живи организми. Човек трябва да има наистина много силна вяра за да вярва в философията на еволюцията въпреки откритията на науката. Много характерно е, че привържениците на тази теория никога не представят научни аргументи в нейна полза. Разчитат единсвено на невежество и човешките страсти. Привържениците и са хора които вярват в това което искат да бъде света, а не какъвто е реално. Информацията никога не нераства самоволно в еда физичека система. Не е необходимо човек да е супер интелект за да го проумее. Емпиричният опит дава солидна помощ в това отношение.

Всеки организъм, докато е жив, поддържа приблизително едно и също ниво на конкретен изотоп на водорода. Това е факт, който следва от преки и многократни наблюдения и измервания. В неживата материя подобнен процес не се наблюдава. Това също е установено експериментално. Многократно. Когато жив организъм умре, процесите с които балансът на този изотоп се поддържа също спират и от този момент тъканта има поведението на нежива материя ... с тази разлика, че от този момент е включен хронометъра, който ни интересува. Отново опитно установен факт. И в крайна сметка, не се мери количество от някакво вещество, а съотношение на вещества. Затова този начин на датиране е приложим както за мравката, така и за динозавъра. Да го кажа и с други думи. Това датиране измерва кога запоследно в дадена материя е имало процеси, които се наблюдават единствено и само в жива материя.

Това зависи от диетата му и изобщо не е факт. Рaзлините организми имат разлино нiво на изотоп C14, който зависи не само т тяхната диета, но и от времето защото никй не гарантира че формирането му в атмосфреата не се променя с времето. Нещо повече. В различните тъкани н аедин организъм има различна конценрация на този изотоп. Методите за датиране с изотопи са толкова противоречиви че не моагт да служат за научни цели. Моят съвет е да не се борите с истината. Безмислено е . Никой не може да спре истината, която разчиата на фактите. Това е предварително загубена кауза и то само заради едното его. Истината е живот.

Novae

Тази цифра от 4,5 милиарда години относно Земята е ПОГРЕШНА.

Ще кажа само едно - wikipedia: Age of the Earth

Такава цифра няма. Има такова число. Ама кой да гледа разликата....

симо

Е,все пак е абуталиб.Простено му е.

Стандартната за правописа забележка за човек останал без научна аргументация, който се опитва да дискредититра опонента, като сочи към несъществени за темната подробности. Правя машинални грешки защото пиша бързо. Подробностите оставам не редакторите. Радиоактивни изотопи от един конкретен вид не можем да намерим изолирани никъде в природата. Те винаги са в комбинациия с други елементи или продукти от техният разпад. Това означава че при формирането на кристала могат да влязат в неговата структура не са конкретният изотоп, но и продуктите от разпада му и други нерадиоактивни елементи. Което означава че не знаем кога е стартирал изтотопния часовник. И не заем какво е било влиянието на външната среда върху пробата. Това незнание спекулатните компесират с пожелателно мислине и смели спекулации оснавани на вяра.

:))))) Къде в статията видяхте да се говори за радиоактивни изотопи ? :))) Спрете да спамите има си форуми които са точно за вашите "теории" . :)))))

Когато говорят за възраст от милиарди години , тези псевдо учени и интелектуалци винаги имат в предвид резултатите от техните изследвания на концентрацията и съотношението на радиоактивните изотопи в пробата. Надявам се вече да ви е ясно.

Явно тази реплика се отнася до моя коментар. Пропуснати букви или интервал на грешното място са нежелани, но разбираеми грешки. На мен самият ми се случва понякога. Но когато човек пише "иЗтория" ... А начни аргументи има, но Вие не можете или не искате да ги приемете. Например някои от продуктите са газове, дори благородни газове. Как си представяте атоми на такива елементи да се вградят в един кристал в количеството, в което се наблюдават? Освен това датирането на толкова древни образци се базира често не само на една верига от разпади, а на няколко. При това се наблюдават и част от междинните продукти, с което всяко съмнение за интерпретацията изчезва. Препоръчвам статията във википедия за радиоизотопното датиране (на английски).

Смята се ........ а не се знае до следващия път ;)

Интересен факт е, че отношението между дължините на две последователни фаланги на пръстите на ръката е 1.618 ... златното сечение. Същото е съотношението между дължината на една витка на ДНК и нейният диаметър. Между дължината на краката и дължината на торса. Между съотношение на алвеолите в белите дробове, които се по шанблон заложен в редицата на Фибоначи. Това съотношение вуждаме на много места в живата природа. Творецът е оставил своят автроки подпис навсякъде и този който има честно сърце непомрачено от корист и греховни мисли ще Го види. Римляни глава 1 16 Защото не се срамувам от благовестието Христово; понеже е Божия сила за спасение на всекиго, който вярва, първо на юдеина, а после и на езичника. 17 Защото в него се открива правдата, която е от Бога чрез вяра към вяра, както е писано: "Праведният чрез вяра ще живее". 18 Защото Божият гняв се открива от небето против всяко нечестие и неправда на човеците, които препятствуват на истината чрез неправда. 19 Понеже, това, което е възможно да се знае за Бога, на тях е известно, защото Бог им го изяви. 20 Понеже от създанието на това, което е невидимо у Него, сиреч вечната Му сила и божественост, се вижда ясно, разбираемо чрез творенията; така щото, човеците остават без извинение. 21 Защото, като познаха Бога, не Го прославиха като Бог, нито Му благодариха; но извратиха се чрез своите мъдрувания, и несмисленото им сърце се помрачи. 22 Като се представяха за мъдри, те глупееха, 23 и славата на нетленния Бог размениха срещу подобие на образ на смъртен човек, на птици, на четвероноги и на гадини. 24 Затова, според страстите на сърцата им, Бог и ги предаде на нечистота, щото да се обезчестят телата им между сами тях, - 25 те които замениха истинския Бог с лъжлив, и предпочетоха да се покланят и да служат на тварта, а не на Твореца, Който е благословен до века. Амин.

БРЦК

Да бе , ама 'творецът' според библията и според текстовете от които е преписвана библията е различен. Прочети шумерския мит за Гилгамеш. Датират го на минимум 5000 години.

С митове не се занимавам. Библията не е човешко дело. Тя е само от пророците и светиите с помощта на Светият дух. Писана е на три тарзлини континента в продължение на хилядолетия. Съдърца повече от сто отделни книги които са в пълна хармония една с друга. Няма нито логичеси нито исторически противоречия в Библията. Образовайте се. Наистина е важно за да не спите.

Летоброенето на Света е преди и след другаря свети В. илич Путлер - СПАСИТЕЛЯ. Ние така знаем в моя Россссия.

изказване е за да потвърдиш колко прости сте соросоидите ли?

Жиовотът на земята е започнат преди около шест хиляди години чрез словото на Творецът който заповяда и се утвърди. Служителите на мамона отноват искара голямата торба с лъжите, както онбикновенно. те живеят заради единият грях, но е смущаващо, че не всички са толкова грешшни като тях. Затова се стараят да гои направят за може духовната инфлация да девалвира собсвенит еим грехове в очите на другите. Всъщност няма как да знаят на колко години е циркониевият кристал. Изотопните методи не работят защото не може да се знае предварителна концентрация и съотношение на изотопите в кристала или пшробата, които се изследват. не е известно и какво е било влиянието на физическата среда през реалният период от неговото същестуване. И тук на помощ удва гадателството и смелсте спекулации в полза на мита. Да обясняваш на хората че са животни е гавра с тях и петни името на Твореца. А е още по голямо безумие хората да го приемат за чиста монета и да спорят в полза на митологията. Гобелс ряпа да яде по отношение на днешната пропаганда.

БРЦК

Глупости! И кой построи пирамидата в Гиза? Тя е на минимум 10 000 години.

Остави емоциите. Позволи на разума да приеме истината, която ще ви натовари с отговорности, но и ще ви създаде ряадост.

Не му се връзвайте, тоя се бъзика, няма как да е истински. В природата не съществуват чак такива букоглавци:))))

Ако вярата ти помага, много добре но не я смесвай с науката,защото звучиш нелепо.

Трикът на изотопните методи е, че след разпада на изотопа се получават други елементи, които в някои случаи остават пленени в решетката на кристала. Различните химични свойства на продуктите означават, че те не са били част от кристала при формирането му. По този начин няма нужда да се гадае първоначалната концентрация на изотопите - тя си е записана в кристала. Но това, естествено, не го пише в библията.

А каква е гаранцията, че тази решетка не съдържа от преди това други примеси? Пожелателното ви мислене трогва. Но миналото без изторически документ е не може да се реконструира. Затова най-древните сведения за цивилизацията имаме от няколко хилядолетия. Не повече. Защото преди това е нямало хора и Земя която да обитават.

Случай Боби ли си, Попчо ли си не те знам, ама престани да си пропиляваш вярата, която си развил за да защитаваш тези, формирани от хора, а не от Бог. Същите тия, дето ти "доказаха" 6 хиляди години, са вменявали навремето и че Земята била плоска. Буквалното четене на Библията без разбиране и без любов не ти помага, напротив. Да, тя идва Свише, ама минава през умове на хора, а хората меко казано не сме идеални, не сме съвършени. Понятийността на хората от Средновековието е била много по-ограничена от днешната. Да си видял някъде Христос да се изказва относно хронология и т.н., да твърди, че Сътворението е станало преди еди-колко си години? Това са човешки сметки и то без кръчмар, подобно на днешните в това отношение. Та дори и седемте дена на сътворението на иврит се превеждат като седем ери (думата ден на иврит означава и период от време, ера). Вярата, дето ти е дадена, е за да прилагаш 10 те основни принципа (заповеди ) заедно с принципа на любовта на практика - на нуждаещите се. Цялата Библия е писана заключена - закодирана - със седем печата, реално тя се отнася главно за сътворението на духа, душата, ума и чувствата на човека. Това продължава и в момента. Разберете го най-сетне. А е запечатана за да не могат някои да злоупотребяват с хората повече отколкото вече злоупотребяват. Та само развитието на човека е милиони години, много повече, отколкото пишат съвременните учени. И няма нищо общо с шебеците също, освен, че шебеците произлизат от дегенерирали хора, а не обратното. :) Да, знам за новия "Пилтдаунски човек", като гледам как творчески от няколко парченца кокъл се сглабя цяло липсващо звено, направо не знам да се смея ли или да плача - при Пилтдаунския фалшификат са целели да го държат далече от очите на хората, за да не ги хванат, а сега навират в очите на всички въобразяванията и допущанията си и стадото им вярва. Има си принцип, че престъпниците са хора с навици и тези го потвърдиха.

Трябва да наблегнеш на хапчетата инак няма спасение. И развитието на човека вече е 4,1 милиарда години съгласно статията. Виж отделянето от маймуняците е от преди 2-3 милиона години. А

Има твърдение, че ние сме 4-тата разумна цивилизация, но като гледам ще изкара по-кратко от предишните 3 :)

Чак пък разумна...

дкми

"Смята се, че първите хора на планетата са се появили едва преди 200 000 години." Това пък как го установиха?

БРЦК

В шумерските таблети друго пише. В индийската митология също. Ма да не издребняваме.

БРЦК

Ето да се образовате малко: After the kingship descended from heaven, the kingship was in Eridu. In Eridu, Alulim became king; he ruled for 28,800 years. Alalgar ruled for 36,000 years. Two kings; they ruled for 64800 years. И продължава така доста време. След това по средата има едно "и после дойде потопа" , и след това продължават царете докъм 2000г преди христа. След потопа годините на царете рязко падат. Това всичкото го пише на осмоъгълен камък - призма , идеално запазен. Намерени са още такива на различни места и информацията на тях се припокрива.

Пък ако знаеш в шумерските лаптопи какви работи пише ... бедна ти е фантазията

тези твърдения са точно толкова акуратни, колкото са религиозните претенции на коя да е от религиите по света...

Всяко нещо си има някакъв интервал на съществуване. В този материал се казва, че животът е с 300 милиона години по-близо до края си, отколкото си мислихме досега.

с раждането на Путин ... преди това е била жизнь - само преживяване

Ти си поредното зомби. Дето знае само едно: името на някакъв политик. Без значение дали е Обама, Путин, ББ, СтаниШЕФ или Болен Сидеров....