Всеки трети голям инвеститор счита, че криптовалутите са "отрова на плъхове", показват резултатите от ново проучване на JPMorgan, публикувано във вторник, предава technews.bg.

Банката заяви, че всеки трети инвеститор, отговорил на анкетата ѝ, счита крипто-парите за "отрова за плъхове". Други 16% наричат явлението "временна мода". JPMorgan проведе проучването на своята 24-та конференция за макро, количествени и деривати на 11 юни.

"Възгледът на инвеститорите за бъдещето на криптовалутите е много разнопосочен", казват Марко Коланович и Дубравко Лакос-Буяс, двама от най-добрите стратези на JPMorgan, цитирани в публикация на CNBC.

Четирима от всеки петима инвеститори споделят, че очакват въвеждането на по-строги регулации за криптовалутите. Почти всички (95%) са убедени, че има някакъв елемент на измама в света на крипто-парите, става ясно още от анкетата.

Големият бизнесмен и инвеститор Уорън Бъфет също нарече криптовалутите "отрова за плъхове" в края на май. Според него, тази технология е "против интересите на цивилизацията". Бъфет е на мнение, че крипто-парите нямат никаква стойност.