Редица потребители предпочитат да използват компютрите на Apple, но не с операционната система на компанията, а с Windows. Сега такава възможност вече е налична и за моделите с новите процесори на Apple - M1, предава Mobile Bulgaria.

Това е благодарение на обновлението, което Parallels пуска за своята Desktop виртуална машина. Parallels Desktop 16.5 включва поддръжка за Windows 10 ARM Insider Preview за системи с чипове M1. Припомняме, че Apple реши да не поддържа Boot Camp за тези устройства.

С най-новата версия на Parallels Desktop за Mac е възможно потребителите с M1 Mac да подкарат Windows 10 с x86 приложения паралелно с Mac или iOS приложения на Big Sur. Скоро се очаква и поддръжката на емулация за x64 приложения.

Според Corel, компанията зад Parallels Desktop, обновлението ще доведе и до повишаване на производителността и ефективността спрямо използването на софтуера на базираните на Intel машини. Актуализацията дава до 250% по-ниска консумация при M1 Mac спрямо MacBook Air с Intel.

Освен Windows 10 за Arm, Parallels Desktop 16.5 for Mac поддържа още Linux дистрибуции като Ubuntu 20.04, Kali Linux 2021.1, Debian 10.7 и Fedora Workstation 33-1.2.