2020 година е вече зад гърба ни, което само по себе си е повод за празнуване. Добрата и силна музика е най-добрият спътник на всички празненства, което ни накара да се запитаме един любопитен въпрос. Коя беше колонката, която ни впечатли през изминалата година? Първото име, което изникна в ума ни бе Sound X на Huawei. В редовете по-долу ще научите какви са нейните особености и защо тя ще е толкова актуална и през 2021 г.

Мощен бас и 360-градусов звук

Това, което всеки търси при покупката на колонката е качествения звук. Huawei Sound X определено има с какво да се похвали.

Вижте как изглежда колонката на Huawei >> >> >>

Високоговорителят е разработен съвместно с един от лидерите в звуковите технологии - Devialet. Устройството разполага с двойни субуфери, които са изработени от редки земни магнитни материали, имащи способността да създават масивни вибрации. Те са свръхчувствителни и мощни. Генерираният от тях бас достига до честота от 40 Hz, с амплитуда от пик до пик до 20 мм. Така на практика не само ще чуете, но и усетите и видите вибрациите.

Push-Push структурата гарантира, че дори стените да се тресат, то колонката и възпроизвеждания от нея звук остават стабилни.

Huawei Sound X

Снимка: Стоян Гогов, Dir.bg

Huawei Sound X разполага с още 6 пълночестотни говорители, които са разположени равномерно в кръг, създавайки 360-градусово съраунд звуково поле. Това е най-добрият начин, за да усетите пространствеността на звука и да се насладите на любимите си песни и филми по най-добрия начин.

Всеки един от шестте  високоговорителя е индивидуално проектиран за оптимален звук,така че заедно те изтласкват честотата на високоговорителя до 40 Khz.

Колонката може да генерира звук с мощност от 93 децибела, което на практика означава, че може да превърнете дома си в дискотека, а заради субуферите стените буквално ще се тресат, ако увеличите музиката докрай. Междувременно звукът запазва своето кристално качество, а вие няма да чувате никакви пращения или влошавания, заради усилената музика. Това е така и заради Push-Push технологията, която е разработка на спецовете от Devialet. При нея всеки от симетричните двойни субуфери отменя вибрациите на другия, като потиска изкривяванията при всяко ниво на звука.

В компактното си тяло Sound X обединява 8 говорителя с обща мощност от 144W.

Huawei Sound X

Снимка: Стоян Гогов, Dir.bg

Музика, филми, игри и множество домашни партита

След като ви разкрихме характеристиките на колонката на Huawei е време да ви запознаем с нейната практичност.

2020 година бе белязана от редица рестрикции, които ще останат в сила и през 2021 година. Ходенето на клуб или на кино стана невъзможно, а това доведе до преоткриването на домашните партита.

Всъщност няма нищо по-хубаво от това да се съберете в дома с най-близките си приятели и да гледате заедно филм или да се забавлявате. Именно тук Huawei Sound X се превръща в незаменим спътник.

Huawei Sound X

Снимка: Huawei

360-градусовият звук е идеален за филмови партита или слушане на музика. Качествата му са подходящи дори и за гейминг.

Колонката е идеалното решение за мнозинството от нас, които имаме лаптопи. А както знаем преносимите компютри рядко имат достатъчно добри аудио качества. Подобна е и ситуацията с телефоните, а връзката между колонката на Huawei и смартфона буквално става, когато докоснете двете устройства.

Сравнително малките размери я правят удобна за пренасяне във всяка една раница, така че дори да отивате на гости в приятел ще може да се радвате на музиката там по много качествен начин.

Дизайнът също заслужава похвали. Той е не само красив, но и функционален. Управлението на колонката е направо футуристично и много интуитивно. Например - може да спрете музиката само като поставите ръката си на колонката. Сензорните бутони са много удобни и респонсивни, а начинът да видите колко е чрез красивия ринг от светлина около бутоните.

Huawei Sound X

Снимка: Стоян Гогов, Dir.bg

Изводи

Експертите от DxOMark са провели задълбочени тестове на Huawei Sound X. Резултатът е, че колонката е по-добра от Apple HomePod. Сред най-големите й предимства са именно качествения звук и много мощен бас. Технологиите на Devialet помагат за премахването на редица деформации на звука, така че вие да му се наслаждавате по един изключителен начин.

Huawei Sound X може да се намери във всичко по-големи магазини за техника. Качествата на колонката я правят много добър избор, ако сте почитатели на хубавия звук.