Най-новите преносими компютри на Lenovo предназначени за игри дебютираха по време на изложението CES. Става дума за нови попълнения в серията Legion, Legion 5, Legion 5 Pro, Legion 7 и Legion Slim 7. Всички те имат опция за избор на процесори от новата серия на AMD Ryzen 5000, както и видеокарти NVIDIA RTX 30, предава technews.bg.

Отвъд това отчитаме и промени в дизайна на устройствата. Legion 5 Pro и Legion 7 използват 16-инчови екрани с резолюция 2560 x 1600 пиксела, което ще позволи постигането на по-голямо зрително поле при съотношение 16:10. Поддържа се още честота на опресняване до 165 херца и 100% покритие на цветовата гама sRGB.

Lenovo Legion 5 Pro предлага процесор до AMD Ryzen 7 5800H, а дисплеят е с време за реакция от 3 милисекунди и яркост 500 нита. Тук е използвана клавиатура Lenovo Legion TrueStrike, като сред интересните черти са по-големи отвори за охладителната система, по-издръжлива панта и по-голям тъчпад.

Шасито на Legion 7 е метално и компактно, а рамките около дисплея са тънки, като се постига съотношение екран-корпус от 90%. IPS екранът има сертификация VESA DisplayHDR 400, яркост до 500 нита и Dolby Vision. В комбинация с технологията NVIDIA G-SYNC се постига гейминг без накъсване.

Конструкцията включва още RGB светлинни ефекти в няколко зони, а камерата има електронен затвор. Максималният избор на процесор е до AMD Ryzen 9 5900H и батерия с капацитет 80 WHr, като се поддържа бързо зареждане. Лаптопите ще включват опционален модул за безжична свързаност Wi-Fi 6 Killer AX1650.

По-базовите варианти, Legion 5 и Legion Slim 7 от друга страна няма да предложат това съотношение на страните на екрана. Тук обаче също се поддържа високата честота на опресняване при резолюция до 1080p.

От компанията споделят, че Legion 7 Slim е най-тънкият модел Legion представян досега.

Дисплеят при него е с диагонал 15.6 инча с максимална резолюция 4K при честота 60 херца и 100% покритие на Adobe RGB. Максималният избор на процесор е до AMD Ryzen 7 5900H, а батерията е с капацитет 71 WHr и технология за бързо зареждане. Теглото му е 1.9 кг, а интересна черта от дизайна е стъкленият тъчпад.

Клавиатурата Corsair iCUE RGB е с бяла подсветка, а четецът на отпечатъци е вграден в бутона за включване. Камерата има хардуерен Privacy Shutter, като освен това се поддържа опционален Wi-Fi 6 Killer AX1650 модул.

Lenovo Legion 5 ще се предлага с екрани с диагонал 15- и 17-инча. По-големият екран е с резолюция Full HD и честота до 144 херца, а по-малкият е до 165 херца. Теглото на устройството е 2.4 кг. И двата варианта предлагат избор до процесор AMD Ryzen 7 5800H.

Новите компютри имат подобрени охладителни системи Lenovo Legion Coldfront 3.0, като при Legion Slim 7 се залага на течен метал. Сред останалите добавки към новите предложения са софтуер с изкуствен интелект във функционалността Легион Edge на платформата Lenovo Vantage. Възможен е бърз овърклок и постигане на висока производителност при гейминг.

В Lenovo Q-Control откриваме и нов режи, за автоматично оптимизиране на продуктивността на машините, Intelligent Mode. Звуковите системи използват говорители от Harman, които са оптимизирани с технология Nahimic Audio от SteelSeries. В комбинация със слушалки или външни говорители е възможно възпроизвеждането на 7.1 канален съраунд звук.

Доставките на Legion 5 и 5 Pro запояват през март с цени от съответно 770 долара и 1000 долара. Legion Slim 7 ще се появи през май, а Legion 7 през юни с цени от 1670 долара.