Виждали сме всякакви джаджи, но отдавна не бяхме ставали свидетели на устройство, претендиращо за най-малък принтер в света. PrinCube обаче е именно това. Дело на компанията TheGodThings, принтиращото устройство има размери от само 72 х 51 х 69 мм и тегло 160 грама. И макар да не е точно куб, определено впечатлява с няколко неща.

Принтерът е не само най-малкият, но ще има възможност и да отпечатва върху всякаква повърхност. В характеристиките му можем да видим, че с едно зареждане на мастилниците той може да отпечата до 415 страници. Батерията му издържа 6 часа, а след това се зарежда лесно през USB Type-C.

Това, което желаете да принтирате, трябва да е заредено на смартфона ви, а посредством приложение и връзка през Wi-Fi или Bluetooth PrinCubе оставя желаната информация върху равна бяла повърхност след равномерното движение на ръката ви. Тя може да е както черно бял текст, така и цветно изображение.

За да стане устройството реалност, от TheGodThings е трябвало да съберат 10 хиляди долара в Indiegogo, но към момента вече са получили 1 892 772, което надхвърля многократно първоначалния план, а до края на кампанията все още има 20 дни.