Samsung представи новия си издръжлив таблет, Galaxy Tab Active3 8.0. Моделът предлага LCD екран с диагонал 8 инча, резолюция Full HD+ и поддръжка за работа с ръкавици. Освен това с него идва писалка S Pen, която има сертификация IP68 за прахо- и водоустойчивост, предава Mobile Bulgaria.

В основата на модела откриваме чипсет Exynos 9810, 4GB RAM и 64/128GB разширяема памет. Батерията е с капацитет 5050 mAh и е сменяема, а зареждането може да става и чрез докинг аксесоар. В софтуерно отношение е използва Android 10, но има редица добавки, включително Knox и безжичната функционалност DeX.

Основната камера включва 13-мегапикселов сензор, а селфи камерата е 5-мегапикселова. Сред опциите за свързване са двубандов Wi-Fi ax, USB Type-C, Bluetooth 5.1, NFC и жак за слушалки. Ще бъде наличен и вариант с 4G LTE свързаност.

Налични са три хардуерни бутона за системна навигация, които са поставени под екрана. Отстрани на корпуса има и допълнителен бутон, който може да бъде програмиран за определена функционалност.

Таблетът има сертификация IP68 за прахо- и водоустойчивост. Освен това той отговаря на военните стандарти за издръжливост MIL-STD-810H2, като може да издържи на падане от височина 1.5 метра.

Цените в САЩ започват от 489 долара за Wi-Fi версията с 64GB памет и 589 долара за варианта с LTE. Цената за 128GB версията с Wi-Fi е 509 долара, но тя ще е достъпна само за корпоративни потребители.