Sony осигури съвместимост на системата PlayStation VR и за PlayStation 5, но днес компанията официално потвърди, че работи по нова версия, която ще може да се възползва напълно от възможностите на конзолата. Устройството не е завършено и няма да излезе на пазара през тази година, но така или иначе в момента и без това няма много възможности за сдобиване с конзолата, предава Mobile Bulgaria.

От публикация на Хидеаки Нишино в блога на Sony става ясно, че новата версия ще предложи "драматично подобрение в производителността и интерактивността", а играчите ще могат да се потопят още по-добре в игровите светове. Компанията обещава подобрения при резолюцията, полето на видимост, проследяването на движението и възможностите за управление.

Що се отнася за последното Sony разкрива, че работи по нов VR контролер, който ще включи някои от функциите на DualSense и ще има подобрена ергономика. Освен това системата ще се свърже с PS5 само с един кабел за улеснено конфигуриране. Засега това е всичко известно за новата разработка, но не е изключено през идните месеци да научим повече.