При представянето на серията Mate 40 Huawei показа и някои интересни аксесоари, а сред тях и новото издание на свързаните очила в партньорство с компанията Gentle Monster, предава Mobile Bulgaria.

Напомняме това, защото устройството вече се предлага и в България - може да се намери на препоръчителна крайна цена от 699 лева в търговската мрежа на Telenor, Технополис, Зора, VIVACOM и при партньорите на Поликомп, а през декември ще се предлага от A1 и Техномаркет.

Huawei × Gentle Monster Eyewear II са слънчеви очила с качествени стъкла Zeiss и характерен дизайн, който се дължи на модния бранд Gentle Monster. Тънките дръжки са изработени от титаниев полимер с по-ниска плътност за по-малко тегло, а подвижните части в сгъвките са от титаниева сплав за повишена еластичност и здравина. В очилата са интегрирани слушалки, които позволяват да слушате музика или да провеждате телефонни разговори.

Спрямо първото поколение новото устройство е с по-голям и по-тънък високоговорител с голяма амплитуда, който възпроизвежда по-широк звуков диапазон за по-завладяващо аудио преживяване. Очилата имат специален акустичен дизайн, който насочва звуците към ушите и намалява максимално изтичането им навън, така че да не пречите на хората около вас. Включена е и технология за автоматично регулиране на силата на звука според околната среда.

Очилата се свързват с телефона чрез Bluetooth 5.2 и се управляват чрез плъзване на пръст или пък леко стискане на рамката. С двукратно потупване върху лявата дръжка пък може да се стартира гласов асистент. Добавени са и сензори, които позволяват възпроизвежданата музика да бъде поставена на пауза при сваляне на очилата. Устройството има батерия за 5 часа слушане на музика или за 3.5 часа разговори, а за бързото зареждане се ползва калъфът за съхранение, в който обаче няма допълнителна батерия.