Устройството е преминало през съществено обновление и е изградено единствено от неизползвани компоненти за Galaxy Note7.

Проблемът със самозапалването на оригиналния смартфон се дължеше на дефект при производството на батерията, като влияние оказваше и агресивният вътрешен дизайн.

За да гарантира, че смартфонът повече няма да се самозапалва, южнокорейската марка е сменила батерията и вместо оригиналната с капацитет от 3500 mAh е монтирана по-малка - с капацитет от 3200 mAh. Освен това инженерите на Samsung са провели интензивни тестове на обновеното устройство, показващи, че то няма да страда от проблемите на своя предшественик.

Другата видима промяна е свързана с дизайн - на предния панел липсва надписа на Samsung, а на задния е изписано новото име на смартфона - Galaxy Note Fan Edition.

Вижте как изглежда Samsung Galaxy Note Fan Edition >> >> >>Това, което може да привлече вниманието на потребителите обаче е друго - в Южна Корея смартфонът ще се продава за 699 00 вона или 534 евро, а това е значително по-малко в сравнение с оригиналната цена от 750 евро.

За тези пари клиентите получават водоустойчив фаблет с 5,7-инчов Super AMOLED дисплей с резолюция 2560х1440 пиксела. Устройството има 64GB вътрешно място, 4GB RAM и 8-ядрен процесор. Основната му камера е с 12MP и може да прави 4К клипове, а за селфитата отговаря 5МР сензор.

С тези характеристики и цена Galaxy Note Fan Edition е доста интересен смартфон, който би си спечелил доста фенове. Всъщност от Samsung дори се опасяват, че феновете може да бъдат твърде много, а обновеният Note7 да засенчи бъдещия Note8.

Поради тази причина компанията все още обмисля дали да предложи Galaxy Note Fan Edition на европейския и американския пазар.