Информацията идва от потребителя на Twitter @OnLeaks и е базирана на изтекли заводски CAD чертежи на телефона, според които размерите на смартфона са 143,5 x 70,9 x 7,7 мм, предава Mobile Bulgaria.

Това прави iPhone 8 малко по-дебел от iPhone 7 и iPhone 7 Plus.

Изображенията показват наличието на стоманена рамка и стъклен заден панел, което напомня на iPhone 4, а освен това виждаме вертикално разположена двойна камера и OLED дисплей, който заема по-голямата част от предната част.

Вижте изображенията >> >> >>Не е ясно обаче къде се намира сензора за отпечатъци Touch ID – дали е поставен под стъклото на екрана или ще бъде скрит в логото на компанията върху задния панел.

Имайте предвид, че@OnLeaks не е 100% убеден, че iPhone 8 наистина ще изглежда така, защото Apple тества няколко прототипа на телефона и засега не е ясно дали това е финалния дизайн.

Междувременно известния анализатор на KGI Securities Минг-Чи Куо публикува нов доклад към клиентите на компанията, в който заявява, че има все по-голяма вероятност за осъществяването на най-лошия сценарий за iPhone 8 по отношение производството и доставките на устройството. Според него Apple все още е изправена пред производствени трудности, които са свързани със сериозните хардуерни подобрения в телефона.

Това кара Куо да намали прогнозите си за доставките на iPhone през втората половина на годината от 100-110 милиона на 80-90 милиона броя. Според него масовото производство на iPhone 8 ще се забави до октомври или ноември, което ще доведе до продължителен недостиг от телефона.