Космическите сили на САЩ, популярни още като Space Force, са обидени, че никой не ги взема насериозно. Оттам са разочаровани от факта, че голяма част от населението не знае нищо за новия военен клон, съобщава Military.com.

Въпреки че групата е създадена, за да помогне за охраната и експлоатацията на американски спътници и космически кораби, нейният малък мащаб и необичайна природа са довели до това, че много хора не знаят за съществуването й. А тези, които са наясно с нейната цел, явно не са склонни да я приемат твърде сериозно.

"В много отношения организацията ни все още е обединена с Военновъздушните сили (Air Force)", коментира за уебсайта военният Конър Уилям Дийнс. "Все още става дума за ново звено, което не е добре познато, но мисля, че това ще се промени", добавя той.

Космическите сили на Съединените щати са клонът на космическата служба на въоръжените сили на страната. Това е една от осемте униформени служби на САЩ и първите и единствени в света независими космически сили. Звеното действа от края на 2019 година.