1Password има нова функция, която позволява безопасно споделяне на пароли само с линк. По този начин мениджърът на пароли ще може да се използва по още по-безрисков начин. Новата функция се нарича Psst!, което е съкращение от Password Secure Sharing Tool.

Според проучване, проведено от компанията, повечето служители използват многократно корпоративни идентификационни данни. 36% от тях признават, че са споделяли пароли с колеги или клиенти по несигурни канали, включително имейли, приложения за чат, електронни таблици и документи.

В друго проучване 1Password установява, че повечето семейства редовно споделят пароли помежду си. Те също така използват несигурни методи за това, като например да ги записват на лист хартия у дома или да ги изпращат чрез съобщения помежду си.

Psst! ви позволява да споделяте идентификационни данни, като генерирате връзка с информацията, до която други хора имат достъп, дори ако нямат акаунт в 1Password. Можете да изберете колко дълго линкът да остане валиден, като възможностите са от час до 30 дни.

Можете също да изберете да споделите идентификационните данни само с конкретни хора. Тогава услугата ще изисква от получателите да докажат самоличността си, като потвърдят имейл адресите си.