През 80-те години на миналия век в САЩ се раждат множество култове, вярващи в НЛО и извънземни. Освен със своя мистицизъм и обяснения, някои от тях набират последователи и заради "доказателствата", с които разполагат. Често това са снимки, които са манипулирани и фалшифицирани. Понякога обаче кадрите показват реално съществуващи обекти.

Именно през 80-те години на миналия век се ражда тезата за съществуването на триъгълни "летящи чинии". През 1989 година множество уфолози говорят за видени триъгълни НЛО-та. Именно тогава е и първият полет на строго секретният стелт бомбардировач В-2.

Вижте извънземният вид на В-2 >> >> >>

Макар да е създаден с технология от 80-те години на миналия век, днес над 30 години по-късно В-2 изглежда все така футуристично. Военни анализатори разкриват, че именно тестове на В-2 и на други подобни прототипи и дронове стоят зад видените през 80-те и 90-те триъгълни летящи чинии.

Нови снимки на В-2 разкриват, че от някои ъгли самолетът определено има вид на нещо от друга планета.

Основна вина за това има формата, чиято цел е да намали видимостта на самолета за противниковите радари. Използваните материали и технологии също помагат за това.

Крайният резултат е, че В-2 е изключително скъп, като по днешни цени на долара, една бройка от самолета струва 1,1 милиарда долара. Цената на един час полет пък е над $100 000.

Единствено краят на Студената война спира сащ от това да се сдобия със 130 бройки от самолета, като вместо това остава с 21. Очертаващите се нови политически конфликти с Русия и Китай обаче ще доведат до появата на много по-способен и евтин стелт бомбардировач.

САЩ вече разработват В-21, като първият полет на самолета ще е през това десетилетие. Триъгълната форма е запазена, което може да доведе до нови "шокиращи новини" от уфолозите. Истината е, че те често бъркат не само самолетите с летящи чинии, но и тестовете на балистични ракети с такива.