От компанията съобщават, че решението влиза в сила незабавно, а главният финансист Тимъти Морс временно ще изпълнява задълженията на изпълнителен директор, докато бордът на директорите търси нов главен изпълнителен директор. Yahoo допълва, че е съставен Съвет на изпълнителното ръководство, който да проведе „обширен стратегически преглед” на калифорнийската компания, предаде АФП, цитирана от "Фокус".

В писмо до бившите й подчинени известната с острия си език Барц заявява, че е била информирана за освобождаването й от длъжност по телефона.

Керъл Барц е най-скъпо платеният мениджър на дружествата от индекса "Стандард енд Пуърс 500".

Ситуацията, в която се намира Яху! след напускането на Барц, удивително наподобява на състоянието, в което се намираше компанията преди три години, посочва АФП, цитирана от БТА. През ноември 2008 година порталът обяви, че отстранява от ръководния пост Джери Янг, повикан година и половина по-рано, за да даде нов тласък на компанията. Тогава се наложи да се чака до януари 2009 година, за да бъде назначена Керъл Барц, която преди това оглавяваше успешно в продължение на 14 години издателят на програми Аутодеск (Autodesk).

Една от първите стъпки на Барц беше замразяването на заплатите, припомня ИТАР-ТАСС. Освен това тя се помни с промяната на организационната структура, забраната за изтичане на информация в пресата и съкращаването на около 5 процента от работните места. Една от жестоките й мерки за борба с кризата беше отмяната на празничните партита и принудителните отпуски.

По нейно време втората по популярност в света интернет търсачка се сдоби и с най-големия на планетата арабоезичен интернет портал Мактюб (Mactube). По време на своето управление Барц реализира динамична антикризисна програма, разпродавайки неосновни активи и подписвайки споразумение за сътрудничество с технологичния гигант Майкрософт (Microsoft) на пазара на интернет търсенето и рекламите.