На този етап Chop-Syc все още е само прототип, но в бъдеще потребителите могат да очакват появата на високотехнологичното приспособление на пазара, съобщава сайтът Ubergizmo, цитиран от БТА.

Дъската е изработена от закалено и устойчиво на надраскване стъкло, което позволява различни хранителни продукти да се режат директно върху него. 2-милиметрова "ограда" не позволява наразяните продукти да се разсипват, а единият край на дъската е изтънен и скосен за по-лесното им прехвърляне (вижте видео по-долу).

Чрез безжична връзка дъската за рязане осигурява незабавен достъп до рецепти и съвети за здравословно хранене, съобразени и с броя на хората, за които се приготвят продуктите.

Интерактивната дъска позволява приготвящият храната сам да съставя рецепти или да използва вграден рецептурник. Chop-Syc дава възможност съставките за избраната рецепта да бъдат поръчани онлайн. Дъската разполага и с вградена везна.

Дали това творение е наистина иновативно или просто от Sharp са решили да вградят таблет в обикновена дъска за рязане - преценете сами.