Коментари - Частен кораб излита в космоса през февруари | IT.dir.bg
назад

Частен кораб излита в космоса през февруари

Американското космическо управление НАСА даде зелена светлина на частна компания да изпрати товарен космически кораб до Международната космическа станция (МКС), предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Частен кораб излита в космоса през февруари | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо ли не ме учудва факта че това се случа с САЩ, а не в Русия. както се казва - всекиму совето. За САЩ - успехите, за Русия, катастрофите. Още повече че в последните няколко месеца цкатастрофите с руски космически апарати нещо зачестиха. И как няма, когато руснаците се опитват с технологии от 60-те години да решават проблеми от 21 век. Колкото и сполучлива конструкция да е "Союз", все пак гони 50 години. И е напълно морално остарял. А друго работещо руснаците така и не направиха.

Ако космическата техника се развиваше с темповете от 50-те и 60-те години, сега трябваше да изпитваме първите междугалактически звездолети някъде в орбита около Плутон от съобръжения за сигурност. А те тъпчат в околоземна орбита и правят туристически лодки-еднодневки. Нищо ново, никакъв пробив, само доработки на старите неща и леки усъвършенствания, които няма как да доведат до скок.

С наличната физика - толкова. Даже Марс е доста голяма лъжица за устата на човечеството. За да се направят изпитанията с междугалактическите кораби край плутон е нужна съвсем друга физика и съвсем различен принцип на задвижване, който още не е открит. Но пък в ЦЕРН работят по въпроса с адронния колайдър.

НАСА даде зелена светлина. А някой пита ли руснаците щот реално МКС си е тяхна :)

Тя май МИР само беше тяхна. Тази си е международна.

Те ще се оправян, но ние какво ще прави?

От както човешки крак стъпи на луната ,почти нищо не е направено с излючение на спрелите вече овалки ( по финансови причини) Всичко с тези часни компании ще доведе до комерсиализация на космоса , без да се постгне нищо съшественно близките 20-30 год. А, то е разработка на глобални космически станции и създаване на ново поколение горива . Един удар по земата ,като при Меркурий и край на филма !

А не сте прав, че нищо не е направено от ерата на Сатурн 5. Например J-2 (двигателят на третата степен на Сатурн 5) има спцифичен импулс от 421 секунди, J-2S 436 секунди , J-2X 448 секунди), а Raptor 470 секунди . Отношението на теглото на пълно заредена първа степен на Сатурн 5 към структурната и маса е около 17.5 : 1. Същото отношение при Фалкон 9 е 30 : 1. Тази частна компания обещава да извежда товари на ниска орбита на порядък по - евтино в сравнение със Сатурн 5.

Бъдещето на космическите изследвания е в корпорациите.