Коментари - Русия проектира нов космически кораб | IT.dir.bg
назад

Русия проектира нов космически кораб

Русия подготвя товарен космически кораб от ново поколение. Изпитанията на пилотируемия апарат ще започнат през 2015-2016 г., съобщи РИА Новости, цитирана от TechNews.

Обратно в новината

Коментари - Русия проектира нов космически кораб | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Наистина, добре е че не преобладават отново мненията на "русофили" и "русофоби". И както правилно каза biz_boy, проблемите на руснаците са предимно финансови. Знам, че са имали и може би все още имат гениални учени, инженери и конструктори. Знам също така обаче, че точно по тази причина губят надпреварата за Луната. След смъртта на Корольов, Политбюро взема решение да изоставят Луната. Въпреки неизчерпаемите си природни ресурси, СССР се задъхва икономически. Гледах документален филм - именно специалистите, които са работили по програмата за лунната ракета обясняват това. Какво да се прави - капитализъм!

Ефективноста на една космическа програма не идва от това, че една страна има добри инженери а това че има добра концепция. Аз също съм инженер и зная, че когато един проект се замисли точно и качествено, покрай него се развиват добри инженери и той става успешен. Може да наемеш съвсем млади инженери но поставени с ясни цели те стават изключителни специалисти и завършват проекта. Точно това беше стратегията на Каральов създавайки Союз.

Lfvel,през 90-те години цялата космическа програма на братята бе преоборудвана с хардуер и софтуер на HP.За последните години не съм се интересувал.Колкото за инженерните екипи-те са само аритметичен сбор ,ако няма креативна личност която да ги води.

Докато се карате за Русия и САЩ, руснаците ще живеят по-добре от американците, а за въшките тука, никой няма да се сеща.

Бъдещите проекти за космически кораби на Русия и САЩ са принципно еднакви и са развитие на концепцията на апаратите които тряваше да кацната на Луната - Аполо (не знам дали е кацнал) и Съюз. Това дава повод на съмнение в икономико-техническата ефективност на другата концепция, за соваклите. Факт е , че "Орион" и "Русь" , които стоят на дневен ред в САЩ и Русия са буквално еднакви, доколкото могат едни схеми и приказки.

За американците разбирам - те ползват схемата по която е изграден "Аполо". Просто са го модернизирали. А на руснаците им трябваха цели 40 години ( след съвместния полет Союз-Аполо), за да разберат че американската концепция е по-авангардна. Добре си е свършил работата шурмбанфюретът от СС Вернер фон Браун. Русннаците директно преписват от американците. както за много други неща. Щотоо за сериозни изследвания трябват и много пари и кадърни инженери. А руснаците нямат ни едното ни другото - над 3 млн висококвалифицирани руски специалисти за 20 г. са избягали на Запад.

Ти нормален ли си?

Коя концепция била успешна ?

Всъщност, тази "идея" както я казваш може да я даде всяко четиригодишно дете, на което зададеш въпроса как според теб да отидем на луната. Ще ти нарисува едно кръгло нещо с прозорци и това е. Нищо гениално няма в тази концепция, нито в нейното развитие и това е проблема - застоя в руската и американката космически програми . Това за кадрите си е тотална заблуда-няма кой да заблудиш при всички физически доказателства за обратното. До момента в които СССР не се разпадна, не отстъпваше по нищо на САЩ в космическата област, с изключение на мисиите до други планети, които не са приоритетни нито за едните , нито за другите.

Явно пак се изказваш неподготвен и нищо не си чул за Челомей и Добринин ама ко дъ та правя като си тъп родоотстъпник и предател.

Аз си мислех, че новият космически кораб вече е проектиран и построен от "учените" от Бургаския свободен университет. Как съм се лъгал само?!!!

Най- накрая! Дождались! - както биха възкликнали руснаците. Въпреки че докато нещо не излети и не влезе в нормална експлоатация е твърде рано за фанфари на победата. Нека да си спомним историята с "Буран" - съветската космическа совалка. Един експериментален полет и това е всичко. А като слушам за "парашутно-реактивната" му система явно е че отнво става дума за някакъв таралясник от типа на "Союз". 50 години след кацането на американците на Луната. Евала, машала, като биха казали приятелите ан БСП-то. Но с изостанали технологии - толкова.

Совалките са неефективни. Руснаците направиха една, пробваха и веднага се усетиха . Американците се усетиха чак миналата година, че совалките са неефективни. Кой ли е будалата ?

Аз пък се сещам за една приказка за лисицата и гроздето. тази, дето гроздето уж било кисело. Всъщност, руснаците са направили повече совалки - две или три за полети, една за тренироовки, една за окзаване и т.н. може би общо 6 или 7. И всичките те имат един единствен безпилотен полет. Жалка работа - технологическа импотентност. Корабът "Союз" е модел 1963 г. - създаден е с идеята с него руснаците да ходят до Луната. Е, до Луната са стигнали няколко прототипа от типа "Зонд" ("Сонда") в безпилотен вариант и то без да кацат. Със същия този Союз, проектиран от С. Корольов, руснаците още летят. С малки подобрения - за 50 години все нещо ново трябва да са измислили - поне лампите са заменили с транзистори. Но така погледнато руснаците си карат старите "Лади" модел 1964 и още по-старите Москвичи. което в никакъв случай не ги прави нито Мерцедеси, нито даже един съвсем обиковен Фолксваген Голф. И то не 6-та или 7-ма версия на Голф-а, даже и колкото Голф двойка не струват. Колкото Дачия Логан не струват. Това е истината за руската "технологична мощ"

Като няма какво да пишеш не пише ! Жалък си!

Ей, счупиха се да харчат държавни пари тези невежи за каляски. Ще започнат сега да повтарят колко са велики, колко ще бъде недостижим "космическият им кораб" и накрая тази ниска околоземна орбита ще представлява височината на мавзолея в Москва, тъй като по-високо едва ли ще литне. Мазута и въглищата не се използват за такива цели. На руската ракета космоса и крив. Много са зле тия олигофрени.

твоите wise спецове защо не си ползват техните таралясници, а минаха на руски дори за екипажите. Онези тъпи милионери дето летяха в космоса защо не летяха за 200 000$, както им обещаваше един американец, а дадоха по 20 милиона на руснаците? Можеш ли да отговориш на този въпорос като си толкова wise?

Поживем-увидем!

Преди да се изказвате, прочетете историята затова как се е развивала те в СССР и после в Русия, за процент успешни изстрелвания, за брой полети, за станция Мир и нейният живот. Когато има резултати, е редно да се признават, а не просто защото били , нещо, което в белият свят се счита за расизъм.

И от какъв зор плюеш. Тъй колкото да си плюл щото си хейтър за всичко накрая дори и на себе.

Изказването ти е като на олигофрен!

Жлъч, жлъч та чак се запенва.

Жалки сте в опитите си да не приемете истината, казана от мен:) Толкова са ви способностите както на вас като русофили, така и на руското племе, на което толкова усърдно се кланяте. Ще има да си мечтаят конярите да достигнат дори процент от технологичната и научна мощ на САЩ и най-хубавото е, че само с мечтите ще си останат. Толкова са им възможностите. Нека бутат де - интересно е да се четат мнения на заслепени от комунизма руски идиоти :)

Дрън дрън бабинта ти. Квот си баба знае туй си баба бае. Ай стига с тия смешни изказвания.

ти си същия и със същите корени, като всеки руснак или словенин. А космосът е крив само за теб, придурок

И ти явно не си читател, а писател. Трябва първо да се чете, за да се знае и после да си изливаш жлъчта, която в случая е без причина и действителността кое доказала още преди 60 г.

Ама айде след като руснаците не са стигнали и 1% от технологичната мощ на щатите що вторите ползват руска техника бре ? Егати профана си честно :) Що не летят совалките? Що бавят Орион? Що няма с кво да изкарат един човек с космоса ? Щот са на светлинни години пред останалите ли?

А защо американците ползват руските ракети и си плащат наем за седалка до МКС кат са им скапани ракетите на руснаците? Дай смислен отговор на тва? Щот американците имат много по-добри ракети ли? Щот американците в момента пращат хора в космоса ли? Кво ? Отговори де?